Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PierwszyRazSamolotem

Ryanair jaki bagaż i ile z niemowlakiem

Polecane posty

Hej, pierwszy raz lecę samolotem, w dodatku z niemowlakiem. Niby pisze co ile mozna zabrać ale to wszystko takie pokręcone. Może ktoś lata często, mógłby po ludzku wytłumaczyć żeby wstydu na lotnisku nie było albo opłat dodatkowych. Czy małemu dziecku można zabrać wózek głęboki? Bo tam pize że spacerowy i w pełni składany. Nosidełka też nie wiem czy wolno mieć. W sumie to nic nie wiem. Czy bagaż 20kg obowiązuje na nas oboje, czy i dla mnie i dla dziecka? Proszę o pomoc.

Hej, nikt samolotem nie leciał?

Gość ghfghfterbcccccc______________
nie latam :D

Gość ghfghfterbcccccc______________
jo nie lotom :P boje sie że Polece I Spadne :D

Google, no jest, ale co mi to pomoże. Jakimś urzędowym językiem napisane a ja prosta dziewczyna z małego miasteczka. Pokręcę coś i zonk. Ktoś kto lata to wie i normalnie powie co wolno a co nie. Moje dziecko będzie w dniu wylotu miało 6 miesiecy, więc mogę zabrać tylko wózek gęboki, a czy taki też jest bezpłatny w ramach bagażu podręcznego dla dziecka?

a czy istnieje mozliwosc aby dziecko wieźć w luku bagażowym? Powinno wtedy być znacznie taniej

Gość asdfghjk23456789
ja latam inną linia,ale juz huj napiszę wózek tak jaki sobie chcesz byle by był składany mleko tak w termosie na odprawie będą chcieli powąchać :O 2 torby podręczne ty i dziecko i bagaż w zależności czy wykupiłaś tyle

Gość pancake sweet
wszystko masz napisane na stronce ryanaira w dodatku w jezyku polskim, czego wiecej chciec? nie badz leniwa, szkoda zycia, po to masz mozg zeby go rozwijac, lekcja na dzis - dowiedziec jaki bagaz i ile z niemowlakiem

Dziękuję :) A Podszyw parszywy wonn

Gość no to bardzo dziwne
ja latami ryanairem czesto ale nie mam niemowlaka, na ichstornie wszystko jest napisane,ale skoro masz taki problem to ci napsize co mi sie wydaje: 1.wozek MUSI byc skladany-przyjdziesz z innym to ni nie pozowla go wziac i zostanie na lotnisku 2.masz prawdo do tylko JEDNEGO bagazu podrecznego no dla dziecka nie kupilas przeciez siedzenia,a wiec mozesz miec jako podreczny max.1 torbe 10kilo-jak bedzie kilogram wiecej to zaplacisz kare ok.150zl zeby wziac go na poklad. 3. zapoznaj sie z limitami plynow- max.butelki/opakowania o pojemnosci 100ml (nien mzoesz np.wziac kremu 200ml ktory byl uzyty i np.zosatlo tylko 50ml- opakowanie nie MOZE miec wiecej niz 100ml ). 4.ryanair jest tani la enie bez powodu , nie przekraczaj wilkosci bagazu bo zaplacisz kare, tak samo nie zapomnnij wydrukowac sobie karty pokladowej .

Gość Justa

Ja ostatnio latałam z synkiem. Polecam przeczytać https://www.szalonakobieta.pl/torba-40x20x25cm-torba-do-ryanair-i-torba-do-wizzair Fajnie i jasno napisane (a naszukałam się sporo...) I wszystko się zgodziło na lotnisku :) Ale z tymi bagażami to teraz naprawdę problem, ludzi wciąż zatrzymywali przy bramkach z tego powodu;/