Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia baba ze mnie

CO JA ZROBIŁAM! DEPILACJA BRAZYLIJSKA, MIAŁO BYĆ TAK PIĘKNIE :/

Polecane posty

Gość glupia baba ze mnie

Depilacja brazylijska wykonana depilatorem w domu. Już od 2 godzi nie umiem zapanować na krawieniem, mam normalnie pełno ran, z każdego mieszka leci mi krew! 😭

Gość taa z dziwnymi włosami
tym depilatorem się tak urządziłaś?? przecież depilator nie robi ran co ty gadasz za bzdury?? :o

Gość glupia baba ze mnie
no to raczej od wyrywania tych włosów, nie wiem zbyt gwałtownie albo co. Miałam mocne dośc i czarne :/

ty idiotko :D mogłaś użyć taśmy do klejenia kartonów. depilator jest za ostry na takie miejsca. depilację brazylijską robi się woskiem i najlepiej w jakimś salonie.

Gość w połowie kryminału
ja też używam depilatora i jest cool

Ja też tak miałam. Ale tylko jakiś czas. Depilator za bardzo szarpie, żeby używać go do tak delikatnej skóry. Plastry z woskiem to raz i po wszystkim, a depilator to tylko na nogi ;/

Gość biedronka w zolte paski
kochajaca, ty lepiej cos zjedz bo widze ze ci z glodu sie na mozg rzucilo.. od razu od idiotek musisz przezywac? ;/ kostki lodu w recznik i przykladaj, przejdzie tylko nie babraj tego zbytnio :) nastepnym razem uzyj czegos delikatniejszego!

Gość w połowie kryminału
właśnie do cipy depilator jest świetny ;) tylko trzeba precyzyjnie i po kielichu :classic_cool:

Gość da rade
ja uzywalam depilatora w miejscach intymnych i nie mialam zadnych 'problemow', ale jest jedna zasada- powoli i klaki musza byc krotkie bo w innym przypadku za bardzo szarpie i powoduje ranki. a za pierwszym razem boli, potem mozna sie przyzwyczaic

Też tak kiedyś zrobiłam :D Bolało, ale ran nie miałam. Wytrzymałam do połowy i reszcze zjechałam maszynka ;p Teraz juz nawet nóg depilatorem nie robie...

Gość glupia baba ze mnie
no właśnie próbowałam plastrami ale w ogóle nic nie chwyciły tylko się ślizgały :/ Przykładam lód, dzięki.

Gość tritta
Jak przestanie mocno krwawić to dobrze byłoby posypać Dermatolem-taki żółty proszek, rany się lepiej goją.

Depilacja brazylijska nie należny do najlepszych metod usuwania zbędnego owłosienia z miejsc intymnych, a tym bardziej, kiedy wykonywana jest depilatorem. Jeśli mówisz, że od dwóch godzin z ranek sączy się krew, to tym bardziej jest niedobrze, ponieważ może dojść nawet do zakażenia. W tym artykule możesz zapoznać się z wadami i zaletami tego typu zabiegu http://depilacjalaserowa.net.pl/2010/07/25/ostroznie-z-depilacja-brazylijska/ Wielu lekarzy jest zdania, że depilacja brazylijska to niezbyt dobry pomysł, ponieważ całkowite usuwanie włosków z miejsc intymnych niekorzystnie wpływa na zdrowie kobiety. Włoski w miejscach intymnych mają za zadanie ochronę dróg rodnych przed bakteriami. Wiadomo, że całkowite pozbawienie włosów z miejsc intymnych jest zdecydowanie najbardziej estetyczne i modne, ale wiele osób zaleca, aby pozostawić włoski na wzgórku łonowych i wargach sromowych, ponieważ stanowić będą one naturalną barierę ochronną przed drobnoustrojami. Najlepiej udaj się z tym do lekarza, ponieważ może nastąpić u ciebie obrzęk narządów rodnych.