Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panstwo nam narzuca jak chowac

juz nie mozna dac klapsa swojemu dziecku,bo ci je zabiora!!

Polecane posty

A ciebie wyrzuca z mieszkania!!

Gość no i dobrze
no i dobrze że nie mozna,

Gość hmm....skoro ty
"chowasz" dziecko a nie wychowujesz to lepiej sie nie wypowiadaj na ten temat

Gość tak tak, dwa miesiace
temu Komorowski podpisał ustawę o tym że urzędnik będzie mógł dziecko rodzicom odebrać jak mamusia dzidziusiowi loda nie kupi :classic_cool:

Gość a co sie przejmujesz ludzie
wala po lbie dzieci w domu, jak nie moga przywalic na dworze. Ja wystarczy ze powiem do syna na dworze: "W domu ci wleje!" i zawsze skutkuje! Bo ja zawsze dotrzymuje slowa i w domu mu wpiernicze.

skoro nie umiecie wychowywac dzieci tylko myslicie ze klapsy je wychowaja to bardzo dobrze że je wam zabiorą wy żałosne imitacje ludzi,oby wam ktos dawał klapsy na starosc w podrzędnym domu opieki w którym wylądujecie

Nie wiem jak wy to sobie wyobrażacie..Zabronie coś dziecku a ono z nerwow pojdzie do pani w szkole i powie,ze mamusia go bije...

Gość cyupppp
Mam nadzieję że twój synek jebnie cię porządnie w łeb, jak będziesz chciała szklankę wody w hospicjum

Gość U mnie na wiosce..
Bylo takich dwoch chlopakow,rodzice preferowali beztsresowe wychowanie..I chlopaki dorosli,robili co chcieli a teraz siedza w kiciu,za morderstwo

Gość oj naiwniacy jestescie...
ta ustawa nie ma na celu zapobiegania krzywdzeniu dzieci...To jest po prostu nastepny krok w celu kontroli spoleczenstwa. Te przepisy nie zmienia sytuacji w tych rodzinach, w ktorych sytuacja powinna sie zmienic. Za to problemy pojawia sie w rodzinach, w ktorych do tej pory wszystko dobrze funkcjonowalo...

Gość cyupppp
Weż mu pokaż świat, jedna z drugą, bevikodziurki zapierdzone, w ciaży zgrywały wielkie matrony. Naucz swoje dzieci czegoś, nie masz nic do zaoferowania oprócz bicia bezbronnego dziecka? Twoje dziecko cię nie słucha? Bo ma cię w dupie, nie szanuje cię, zawiodłaś go dawno temu i tego już nie da się odwrócić.

Gość a u mnie pełno dzieciów
bardzo dobrze się stało że taka ustawa wchodzi w życie,zawsze jak przy innych sprawach będą skrajności i nieporozumienia, dobro osoby krzywdzonej jest priorytetem,bijąc dziecko zabiera mu się godność,poczucie tego że jestem kimś ważnym na tym świecie,poczytajcie ile tu tematów - wyzywa mnie - bije mnie -pluje na mnie itd itp to wszystko to wina wychowania przecież ja osobiście za pobicie dziecka czy znęcanie się psychiczne wsadzałabym do pierdla tak samo jak morderców czy pedofilów nie biłam a wychowałam na zdrowych psychicznie z kręgosłupem moralnym ciężko było ale się da

Gość nie sluchajcie tych bzdur
kazdy w domu wali dzieci w du psko, jak nikt nie widzi. Nawet najlepsze mamuski, na pokaz przy ludziach sa ok, ale w domu jest inaczej. 1% dzieci nie wymaga bicia w pupkę. Reszta musi dostawać systematycznie. Dzieci maja i tak za dobrze, ciąga się je po sklepach, po placach zabaw. Kiedyś dziecko oddawało się do szkoły z internatem w wieku lat 10, a potem zabierało się je w wieku lat 18. Poczytajcie sobie "Pana Tadeusza". Rodzice pozbyli się go na 10 lat. Dzieci należy oddawać do żłobków, przedszkoli czy szkół z internatem żeby tam siedziały po całych dniach - to wtedy docenią kiedy je matka raz na kilka miesięcy weźmie na dwór.

Gość beataka38
mozesz dac tylko zeby nikt nie widzial:) jak bylo takie "halo" z tymi klapsami to synek - jak dostal w tylek - powiedzial bezczelnie ze sie poskarzy i mi go zabiora. wtedy powiedzialam mu : ok, to zobaczymy czy w domu dziecka bedzie ci lepiej. od tej pory mi nie pyskuje:)

Gość tytytyty
ogladałam kiedys w tv mówili jak w latach 90 uchwalili prawa dziecka,i jaka straszna była wrzawa ze dzieciom odbije bo jakze to,żeby gówniarze prawa mieli?chory kraj:-(

no no w myśl wpisu pode mną ;) byłoby lepiej nie schodzić z drzewa:P

Gość beataka38
i jeszcze co do bicia to niektorzy myla pojecie klapsa z przemoca. nie chce byc swiadkiem jaki bedzie swiat za kilkanascie lat po bezstresowym wychowaniu. bo juz powoli widac nasza bezstresowa mlodziez.

Gość Pani Bovary
O ile dobrze słyszałam to na tvn mowili, ze "jesli bicie zagraża życiu lub zdrowi dziecka" ...od klapsa w dupę jeszcze zadne dziecko nie podupadło na zdrowiu

ale wy nie jesteście rodzicami co się tu wypowiadacie;) jesteście dziećmi bitymi i poniewieranymi przez rodziców:O zróbcie lepiej w swoim życiu

Gość no zalozmy ze odbiora
prawa rodzicielskie i wywala z mieszkania... To co? Taki 5 latek sam sobie w tym mieszkaniu bedzie mieszkal? czy mieszkanie pojdzie na skarb panstwa, a dziecko do bidula?

Gość agatas28a
kiedys jak jechalam autobusem byl stala obok mnie matka z ok 4 letnim chlopcem ktory ciagal mnie za torbe. no wiec mowie matce zeby zwrocila uwage dziecku, ta zrobila na mnie wielkie oczy i powiedziala ze to tylko dziecko bla bla bla i wychowuje go bezstresowo. no to sie wk...am i jak wysiadalam wyciagnelam gume z ust i nalepilam gowniarzowi na czolo a do matki powiedzialam ze tez zostalam wychowana bezstresowo.

Gość ja nigdy od rodzicow nie
dostalam ani jednego klapsa. A mimo tego uwazam, ze klaps nie zaszkodzi jak zachodzi czasem potrzeba i nie ma czasu na tlumaczenia.

Gość dfghjkl
Nie wiem w czym problem, możesz powiedzieć że za karę nie będzie mógł wychodzić na pole przez miesiąc, jak chce zabawkę to niech sobie zarobi, wymyśl mu sposób na to, głupie baby. Najpierw pozwalają dzieciakom na wszystko a potem biją albo straszą ojcem

Gość nie sluchajcie tych bzdur
a zresztą bije się tylko te dzieci które mają coś nie tak ze swoją głową. Te z ADHD, takie nadpobudliwe i nerwowo chore, takie grzeczne dzieci się nie leje bo po co?! Leje się tylko te dzieci które robią na złość albo mają coś nie tak ze swoim mózgiem. Jak wam tak szkoda maleńkich wspaniałych dzieciaczków to sobie pooglądajcie wywiady ze skazanymi za morderstwa, albo za udział w napadach za rozboje. Przecież taki gwałciciel też był kiedyś uroczym dzieciaczkiem !!! Nie z każdego dziecka będzie efekt pozytywny. Popatrz na takiego dzieciaka i pomyśl, że może być mordercą i gwałcicielem, mimo, że nikt go nie leje po łbie i że go rozpuszczają.

Gość dfghjkl
No i co, miała go uderzyć, wystarczyłoby żeby powiedziała żeby zostawił bo tak się nie robi. Czy to znaczy że ma mu złoić skórę?

Gość to sie dzieciak pewnie
nawet ucieszy, ze nie musi wychodzic na pole pomagac tylko posiedzi w domu i sie pobawi ;)

Gość Teraz dziecko żądzi
Teraz dziecko od małego żądzi tak jak i mój synek trzy letni wszystko wymusza wrzaskiem i,płaczem .Dzisiaj nawet jak miałąm taką sytuację przed sklepem że nie chciał wejśc bo miałam mi kupic traktor to wrzeszczał uciekał i gryzł mnie a ludzie patrzyli mówili ale to jest bezstresowe chowanie dzieci żeby matka nie dała rady takiemu małemu gówniażowi a ja się aż po płakałam bo do miasta musze jechac a nie mam komu dziecka zostawic bo mąz za granicą . Jeszcze trochę to rodzice będą chodzic o znęcanie się nad sobą bo dzieci się znęcają nad nimi to nie jest normalne !