Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuleczkaaaaaa

Boję się,że...

Polecane posty

Gość Kuleczkaaaaaa

Mam pewnien dylemat, od paru miesiecy spotykam sie z pewnym facetem, jest chemia, dobrze sie dogadujemy, poruszamy tez tematy seksu,ale jeszcze to wszystko przed nami. No wlasnie, martwi mnie pewna sprawa, okazalo sie,ze on nigdy wczesniej nie uzywal gumek,poniewaz jego partnerki braly tabletki. Boje sie ,ze moglby mnie czyms zarazic, w koncu do lozka nie idziemy tylko ze swoim partnerem,ale takze z jego wszytskimi dziewczynami wczesniejszymi, tymbardziej sie boje, poniewaz wiem,ze byl tam problem zdrady, nigdy nie wiadomo z kim spala ta dziewczyna, a mogla go przeciez czyms zarazic. Troche sie cykam teraz... nie wiem co mam zrobic, glupio mi zapytac go wsprost czy jest pewien,ze jest zdrowy, bo chciaabym miec pewnosc... Czy nie bedzie to dla niego policzek kiedy poprosilabym o aktualne badania...? Co o tym myslicie?Czy w ogole ktos z obecnych tutaj mial kiedys podobne watpliwosci?

Gość ctz
Ja bym się nie poczuł dotknięty. Moim zdaniem badanie nie powinno być dla niego problemem.

Gość lnnll
bardzo dobrze,ze jestes rozsadna..prezerwatywa to podstawa,tym bardziej,ze bylo wieleich przed Toba,a nie wiadomo ile ktoras miala partnerow wiec mega nierozsadne byloby unikanie prezerwatywy..tu najwazniejsza jestes ty i twoje bezpieczenstwo,jesli facet nie rozumie tegoo i nie zgodzi sie na prezerwatywe to olej go...chemia chemia,ale jak zalapiesz jakies chorobsko to bedzie gorzej

Gość Kuleczkaaaaaa
no wlasnie, nie zamierzam rezeygnowac z prezerwatyw i on o tym wie, ale pozostaje jeszcze kwestia seksu oralnego dlatego chcialabym miec pewnosc,ze wszystko ok w tym temacie... W przypadku facetów wykluczenie chorób wenerycznych przeprowadza urolog? Rany, mam dylemat naprawde, bo to delikatny temat i zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac...

Ja odradzam sex bez prezerwatywy . Możesz się czymś zarazić i potem będziesz cierpiała . Teraz się kochacie ale nigdy nic nie wiadomo .

Gość Kuleczkaaaaaa
up, czy ktos jeszcze mial moze podobny dylemat? w jaki sposób mogłabym przeprowadzic taka rozmowe?

Gość htbhtytrvyrbjtuj
powiedz mu to wprost, zadnego owiajnia w bawełnę ... jesli jest inteligentny i rozsądny zrozumie twoje obawy i nawet dla siebie pojdzie sie przebadac

Gość wirrrrrrrr
prosta, wesoło rzucona propozycja - prezerwatywa albo badania lekarskie. Przed pójściem do łóżka każdy pokazuje że na kutasie/ cipce jest stempel z atestem zdrowia. Jak powiesz to z humorem, z jakąś wstawką - np. jeśli chcesz żebym czuła się swobodnie, to będzie ucieszony zapowiedzią seksu a nie zmartwiony prezerwatywą. Dla faceta badania to panika a ty nic nie ryzykujesz, najwyżej jedna więcej wizyta u gina.

powiedz mu że ty nie bierzesz tabletek bo zawsze korzystasz z prezerwatywy Kup koniecznie i daj mu założyć a nawet to sama zrób zabawiając sie penisem . Pamiętaj zawsze używaj prezerwatyw i nie daj sie namówić ze facet nie lubi gumek bo to wykręt Chyba że stary i ma słaba erekcję to może wymiękać

Gość GRACJAN_78
facet moze poczuc sie zaklopotany, daj sobie spokoj z ta swoja paronoja, bzykajcie sie w gumce i oszczedz mu latania po lekarzach. W dupach wam sie poprzewracalo.

Nikomu się w dupach nie poprzewracało tylko większość takich chorób bardziej niszczy kobietę niż was . To ona musi potem chodzić i pokazywać krok obcemu facetowi żeby ją wyleczył ! :O

Gość Kuleczkaaaaaa
Dokładnie Kolego, nikomu sie nie poprzewracalo w dupie. Czesto faceci maja jakas bakterie a nawet o niej nie wiedza, tego sie boje, no ale najbardziej to wirus HPV, którego własnie facet jest nosicielem, a który u niego przebiega bezobjawowo...

Gość Uleczkaa
Ja miałam podobny problem, chlopak bardzo nalegał na seks, i mu w prost powiedziałam, że jak zrobi sobie badania i wszystko bedzie ok to wtedy tak. . Zgodził bez żadnych uwag. Zapytałam sie potem go nie poczuł sie urażony, odpowiedział, że mnie rozumie i ze nie ma sprawy.

Jeżeli chodzi o HPV to faceci sobie chyba nie wyobrażają co to znaczy i że mogą być zarażeni nie wiedząc o tym bo tak jak wspomniałaś u nich jest to bezobjawowe a dla nas kobiet jest bardzo grożne . Przecież tu chodzi o raka który może się z tego rozwinąć .

Gość Kuleczkaaaaaa
Uleczkaaa, Powiedz mi prosze do jakiego lekarza mialabym go wyslać? Urolog? I jaki komplet badan najlepiej zrobic?

Gość Uleczkaa
Mój chłopak był u lekarza rodzinnego, ten go skierował juz na odpowiednie badania.