Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NietuzinkowaO

Zaraz robie racuchy! Napiszcie mi, czego tu brakuje, a co byscie dodaly..

Polecane posty

na moim miejscu? Lub jaki dodatek preferujecie, ktory wam smakuje w tych dobrych plackach! :D Otoz; 2 szklanki mąki, jeden kubek kefiru/smietany, jedna szkl mleka, 2 jajka, jedna torebeczka cukru waniliow, 4 lyzeczki cukru zwykłego, szczypta soli, jedna łyzeczka sody oczyszcz. no i oczywiscie jedno drobno posiekane jablko :) Czy cos jeszcze dodajecie? Mi teraz przyszlo do glowy np, cukier cynamonowy, pasowaloby do plackow? Co robicie, ile smayzcie je, na smalcu czy na oleju? Jestem ich wielbicielka..smarze od ok 2 lat..ale chce to udoskonalic:D Czekam na wasze propozycje! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z teog co ja wiem to
a to nie robisz z drozdzami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość saguro 21
czy racuszki wg tego sposobu wychodza smaczne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Saguro - oczywiscie:) Aha, i dbajcie o to by ich nie spalic..Jak ja sie za nie biore, to siedze przy nich, i wiem, ze nie moge od nich odejsc na dluzej..takze wczesniej robie wszystko, by im poswiecic te 1,3 godz:D Przewracam co chwile itd.. Wczoraj sie pytalalam, co zrobic, by ten tluszcz nie wsiakal.. I jeden ze sposobow chyba dzi wukorzystam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość saguro 21
a co robic, by tluszcz nie wsiakał? Poprosze o rade:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z teog co ja wiem to
ponawiam pytaniwe- robisz bez drozdzy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak. robie bez drozdzy. Sposob na tluszcz? - albo klasc na papierowy recznik../albo dodac spirytusu chyba do ciasta/i przed wszystkim piec na rozgrzanym oleju..a nie cieplym..Nie wiem czy to ma zwiazek z tym, ze tluszcz wtedy mniej wsiąka..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z teog co ja wiem to
nie wiem ile moja babka robi na drozdzach sa bardzo dobre, ja probowalam ale za cholere nie mogly mi wyjsc,nawet moja mamie nie umie racuchow ,a ja tak je LUBIE!!!!! a teraz moja mam poklocila sie z babka no i juz nawet u babki raz na ruski rok tych racuchow nie zjem!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oj, biedna :P Zrob na miom sposobie..Wazna tez jest chyba patelnia na jakiejnsie smarzy. Ja mam taka duzą..Ale fakt, czasami mi plaskie wychodza..Moze za malo tej sody? RAz zrobilam na proszku do pieczenia..taki sam efekt byl:O Dzis chyba zrobie na drozdzach..Zadzwonie do matki i sie spytam ile ich..Ale cos czuje ze chyba dwie lyzeczki wystarcza, no nie?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z teog co ja wiem to
ale wlasnie nie chdozi oto ze byly plaskie tylko w srodku sie nie usmazyly.....no i jak takie zjesc!?!?!?!?!?probowalam kilka razy ,nie umiem robic racuchow!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hm, nie patrz na to, ze nie usmazone, ja nigdy na to nie zwrocilam uwagi:) W sumie..zawsze sie cos tam usmażą w srodku...Moze to tylko dla ciebie zludzenie, ze one nie sa usmazone? Czujesz w srodku jablka i ci sie dlatego tak wydaje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×