Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trochę zaniepokojona

Twardy brzuch

Polecane posty

Podpopowiedzcie coś dziewczyny, bo juz nie wiem co mam myśleć. Kilka dni temu przesadziłam ze stresem i przemęczeniem. Jestem w 23 tc. Dostałam biegunki, miałam trochę podwyższoną temperaturę ( ok. 37,4), i co jakiś czas brzuch robił mi sie twardy na kilka sekund. Przy czym caly czas czułam ruchy dziecka. Teraz większość dolegliwości przeszła a jednak brzuch nadl twardnieje. Lekarz zalecił tylko nospę, chyba że się to nasili, ale to zdarza się raz na kilka godzin, czasami raz dziennie. Nie odczuwam wtedy bólu. Czy to możliwe, że organizm cały czas jest zmęczony?

up

Gość Mamiiii
niestety mam to samo brzuch twardnieje mi co jakis czas jestem w 26 tygodniu . musisz odpoczywac nie nosic nie przemeczac sie ja biore tylko magnez mieszkam zagranica i tylko to tutaj polecaja. jesli szyjka sie nie skraca to bedzie dobrze dopiero jak by sie skracala trzeba by sie martwic i myslec co dalej. u mnie w 1 ciazy twardnial brzuch od 31 tygodnia a urodzilam w skonczonym 39 a caly czas nie lezalam bo zawsze cos bylo do zrobienia.teraz mam 17 miesieczniaka w domu wiec tez duzo nie umiem lezec chodz bo kazdej pracy w domu staram sie polozyc i odpoczac mare minut. trzymaj sie

dzięki. Od czterech dni prawie tylko leżę. Trochę sie boję, że jak to się utrzyma to lekarz wysle mnie do szpitala na patologię, a tego bardzo bym nie chciała.

wyrostek by chyba jednak bolał.

Gość ja też tak
miałam. Nie jest to nic groźnego. Po prostu po większym wysiłku brzuszek twardnieje. Nie masz się czym przejmować;) Ale najlepiej by było gdybyś się zbytnio nie przemęczała.

około 20tc zaczynają się skurcze przepowiadające Mg+K możesz brać też

Gość ja miałam skurcze od 19 tc
w 26 tc zalożyli mi szew, gdyby nie to bylabym juz po porodzie. obrcnie jestem w 34tc. twardy brzuch to nie żarty jak sie zdarza czesto. sprawdz czy szyjka Ci sie nie skraca ani nie rozwiera.

Gość ja miałam skurcze od 19 tc
acha skurcze były bezbolesne - brzuch robil sie twardy jak kamien. to maja duga ciaza w pierwszej nic takiego nie mialam, podobno do 6 skurczy dziennie jest w normie.