Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

occidio

Przerwanie brania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Witam. Od listopada biorę Yasminelle. W tym miesiącu postanowiłam nie robić przerwy, aby nie mieć okresu, ponieważ mam urlop i planowałam wyjechać z chłopakiem. Niestety nie podziałały i mimo wszystko dostałam okres, a raczej dziwne "brudzenie". Wzięłam już 8 tabletek z 2 opakowania i nadal ze mnie coś leci. Dzisiaj byłam u lekarza. Kazał mi na 7 dni odstawić tabletki i potem znowu normalnie zacząć je brać. Jednak nie wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem, ponieważ po pierwsze ich działanie antykoncepcyjne będzie pewnie bardzo obniżone, a po drugie rozreguluje sobie cykl. Co Wy myślicie na ten temat? Była któraś z Was w podobnej sytuacji? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam:)

Gość tajasne
po peirwsze działanie nie bedzie obnizone, bo tabletki mozesz przerwac w dowolnej chwili i organizm to potraktuje jak normalną przerwę miedzy opakowaniami - a pdtrzymane egektu antykoncepcyjnego bedzie zależało tylko od tego czy zaczniesz przepisowo nastepne opakowanie. po drugie - o jakim rozregulowaniu cyklu mowa?? obecnie Twoj cykl regulują tabletki na zasadzie "brane - nie krwawię, nie brane - krwawię". nic wiecej sie z Twoim cyklem nie dzieje.