Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migdały w cukrze

nowy partner i pierwszy seks...

Polecane posty

Gość Migdały w cukrze

Planuje rozpocząć życie seksualne z nowym partnerem. W rozmowie na ten temat wyszło,że miał raczej bujne życie erotyczne, w zwiazku z tym obawiam się o swoje zdrowie...Boje sie,żeby mnie niczym nie zaraził, bo jak wiadomo u facetów niktóre sprawy moga przebiegac bezobjawowo.Ja wczesniej miałam tylko jednego partnera, i zawsze zabezpieczalismy sie preerwatywa, a wiem,ze moj obecny facet sie nie zabezpieczał (pigułki anty załatwiały sprawe). Mam dylemat, poniewaz jestem swiadoma zagrozen,a z drugiej strony chce go poprosic o to,aby sie przebadał (nigdy tego nie robił). Czy mozecie mi doradzic jakie badania powinien porobić, aby mieć pewność, że wszystko bedzie ok?I czy wysłac go do lekarza pierwszego kontaktu,aby ten dal mu skierowanie? Czy to nie bedzie z mojej strony jakies hardkorowe zagranie?

Gość dobrze gadasz
poproś go o to żeby zrobił badania, bo sam może nie byc świadom tego, ze jest chory, a Ty martwisz sie o swoje zdrowie wiec nic w tym dziwnego :)

Gość Migdały w cukrze
no tak, ale nie moge mu po prostu powiedziec zrób badania, bo statystyczny facet zupelnie nie bedzie wiedzial jakie ma porobic te badania i gdzie sie udać... taka prawda... Za ręke jak z dzieckiem...

Gość dobrze gadasz
gdzie się udac to ja juz nie podpowiem, ale moze inni cos doradza;)

Gość też
My zrobiliśmy obydwoje: - HIV - HCV (wirusowe zapalenie wątroby typu C)\ w prywatnej przychodni. Można jeszcze sprawdzić HPV, ale to chyba bardziej skomplikowane, no i na klasyczne weneryczne.