Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi505

skąpa miesiączka

Polecane posty

Gość gabi505

Co może oznaczać skąpa miesiączka? Oststni raz miałam taką jak zawsze-ból brzucha,krzyża,piersi,zawsze na tabletkach i tak 3 dni. W tym mieisącu nic mnie nie boli, bolało ciut zanim okres się zaczął ale tak jakby to były tylko skurcze, więc nie brałam tabletek. Piersi nie bolą nic, za to mam straszne nerwy na wszystko od ok 2 tyg. 28 lipca miałam parę brązowych kropelek, 2 dni, następnie krwew nabrała odcienia czerwieni ale jest takiakby dość mocno rozcieńńczona z wodą, żadnych skrzepów. Nie zużyłam żadnej podpaski, codziennie zakładam wkładkę, plamy są na ok 1/4 powierzchni i tak już 5 dni. Czuję się jak zawsze tylko muszę te wkładki zakładać choć nie wygląda to na okres tylko plamienie. Nie wiem czy zaliczyć to jako okres? Czy przyczyną może być stres oraz 3 dniowy wyjazd 400 km od domu (zmiana klimatu). Proszę o poradę.

Gość gwarka-skwarka
A wykluczasz ciążę?

Gość gabi505
hm no nie wykluczam, nie przyszło mi do głowy skoro jest plamienie to nie ciążą, chyba...

Gość gabi505
nie zabezpieczamy się jakoś specjalnie-stosunek przerywany od 8 lat. Dodam że 2 tyg temu chłopak przeniósł spermę na palcach do mojej pochwy przez nieuwagę, ale o to chyba nie ma się co bać, tak się chyba nie zachodzi, bo potrzebny jest wytrysk do środka.

Gość gwarka-skwarka
Właśnie to plamienie może sugerować ciążę. Kiedy płód zagnieżdża się w ścianie macicy - czasem pojawia się właśnie niewielkie plamienie. BRĄZOWE. Może to też oczywiście sugerować, że ciąża jest zagrożona, więc i tak powinnaś w te pędy zrobić test, a potem iść do gina. Albo od razu do gina.

Gość gorąca magama z lodami
Kochana! Ależ OCZYWIŚCIE, że mogłaś zajść w ciążę od przeniesienia spermy palcami.

Gość guyubyofvotyoftofofvtf
Nie każda miesiączka musi wyglądać tak samo, może przez duże upały krwawienie w tym miesiącu będzie bardziej skąpe. i raczej nie jest to plamienie bo przy plamieniu nawet byś 1/4 wkładki przez cały dzień nie zużyła. W ciąży też nie jesteś bo masz okres a w ciąży mogą wystąpić tylko plamienia i występują one bardzo rzadko, dla pewność zrób test bo pewnie naczytasz się że można mieć okres i być w ciąży i tylko będziesz się niepotrzebnie denerwowała. I wejdź sobie na stronę http://www.ponton.org.pl/news.php tam możesz poczytać o podobnych przypadkach jak twój

Gość gabi505
Może faktycznie to przez te upały. Odróżniam to plamienie od okresu tym, że są to właśnie pojedyńcze plamki. Wkładka w 1/4 ale nie cała we krwi tylko od tych plamek gdzie niegdzie.