Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Co na silny ból glowy w ciazy??

Polecane posty

Od kilku dni bardzo mocno boli mnie głowa, uniemozliwia mi to jakiekolwiek czynnosci w domu i mój facet po powrocie z pracy jest zapewne zniesmaczony ze nawet łozko jest niezłozone mimo, ze ciagle siedze w domu i jest mi az wstyd. Apap nie pomaga, a nie moge go pic zbyt duzo.. macie jakies rady?? bo juz nie wyrabiam :(

Gość cma cme goni
Ja miałam w ciąży bóle migrenowe, więc kwiczałam z bólu a wymiotowałam dalej niz widziałam - Niesttey tylko leżałam i błagałam żeby przeszło .Ból mijał po 2 dniach i wracał za ok 4 :( Horror ja polecam -zimny okład, zaciemniony pokój leżec i jeszcze raz leżeć i nie przejmuj się niczym tylko dbaj o siebie

Gość palacz Marlboro
jebnij się w ściane pomoze

wszystkie inne poza paracetamolem mają dodatki których w ciąży nie powinno się brać całą ciąże brałam paracetamol bo miałam bóle stawów i migreny

Gość nasmaruj skronie Amolem
mnie pomaga

tyle że Codipar i Apap to to samo. substancją czynną jest paracetamol.

Gość nasmaruj skronie Amolem
przecież nie każę ci go pić :(

amol to dobre rozwiązanie, ale nie doustnie>:) w ciązy bezpieczny jest tylko paracetamol, możesz jeszcze akupresury spróbować i zimnych okładów

Gość tez miałam migreny
apap, cisza, ciemność, cierpliwość, chłodny okład na głowę, postaraj się zasnąć i przeczekać

ja np na bardzo silny ból głowy biorę Solpadeine - nie wiem natomiast czy można ją brać w ciąży, więc warto zapytać się o to w aptece... Testowałam różne środki przeciwbólowe i jak mnie coś bardzo boli to Solpadeine sprawdza się najlepiej. Jak ból jest znośny to zwykle biorę coś standardowego.

Gość gość
O, w ciąży to przeciwbólowo trochę trudno działać. Mnie najbardziej na nawet bardzo silny ból pomaga pyralgina, ale to w ciąży, to nie wiem, czy w ogóle coś można brać.

Gość gość
spokojnie mozesz smarowac skronie amolem, mi ginekolog powiedzial ze to jest ok - przecież nie będziesz go piła, to są dosłownie 2-3 krople na każdą stronę głowy. nie przesadzaj. amol + zimny okład i do łózka :) do tego mozesz wypic dość mocną, najlepiej sypaną herbate z duza iloscia cytryny - mi pomaga na migreny i tak też w ciąży robiłam.