Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jedyny sensowny

Dlaczego w Polakach tyle jadu, złości, nerwów i nienawiści?

Polecane posty

dark lady bo tak sie wlasnie odwraca uwage spoleczenstwa od problemow jak sie nie ma pomyslu na rzadzenie panstwem. to dzieki takim wlasnie tandetnym historiom lduzie zapominaja o aferach i przekretach o ludziach po powodzi o tym ze moze nas znowu zalac. poczekaj zobaczysz jak media zostana publiczne zostana przejete przez PO to beda jeszcze nam wmawiac ze nie bylo powodzi tylko podlewanie gruntow to bylo. zobaczysz ze tak bedzie.

PIS miał rząd i prezydenta i tez jakoś nie zauwazyłem żeby sie polepszyło. I trzech milionów mieszkań nie ma. Oni tez zamiast mówić o swoich błędach odwracali uwage fartuszkami szkolnymi.

A z ta wojna domowa to wbrew pozorom nie taki zły pomysł, ale nasze rządy o tym wiedzą i dopóki będzie Owsiak, PCK, schroniska, zasiłek starczający jedynie na litr wódki i darmowe zupki w zimie to nikt d...y nie ruszy o lepszą przyszłość.

Nie muszę nikomu nic udowadniać. Poza tym i tak kazdy wie że chuj cały wybudowali

Sami sie przyznali, że przez opozycję ( bo jakby inaczej) nie udało sie zrealizować poza tym rzad sie rozwiazał - ten zajebisty rząd z Lepperem i Giertychem jako wiceprzemierami :D

no teraz rychu zbychu co sie poca na komisjach to sa specjalisci z ktorych jestes dumny bo ci wybudowali km autostrady i przecieli wstegi z 2 stron niby ze dwa sukcesy na raz.

Słuchaj ogólnie chodzi mi o to że mimo iż jestem zwolennikiem PO to widze w ich rzadach i polityce także te nienajlepsze strony. Zdaje sobie sprawe, że pod wieloma kwestiami daja doopy. Wkurwia mnie natomiast, że w większości elektorat PISu wmawia, że ich partia jest najdoskonalsza na świecie, wszystko robia najlepiej i sa naj naj naj. Chyba obydwaj wiemy, że takiej partii nie było, nie ma i nie bedzie nigdy. Ale PISiory (nie wszyscy) wiedza i tak swoje.

Słuchaj ogólnie chodzi mi o to że mimo iż jestem zwolennikiem PO to widze w ich rzadach i polityce także te nienajlepsze strony. Zdaje sobie sprawe, że pod wieloma kwestiami daja doopy. Wkurwia mnie natomiast, że w większości elektorat PISu wmawia, że ich partia jest najdoskonalsza na świecie, wszystko robia najlepiej i sa naj naj naj. Chyba obydwaj wiemy, że takiej partii nie było, nie ma i nie bedzie nigdy. Ale PISiory (nie wszyscy) wiedza i tak swoje.

dla mnie to zadna partia w tym kraju nie robi dobrze ale przynajmniej pis nigdy nie koloryzowal jak platforma ze jest cudownie. zreszta zobaczymy za rok czy dwa jak bedziesz sie wypowiadal na temat swojej partii gwarantuje ze slowa nie powiesz bo cie tutaj nie bedzie.

zobaczymy jak sie bedzie zachowywał przez ten czas ten co mówił, że jak jego brat bedzie prezydentem to on nie bedzie premierem

pamietasz jaka byla PO opozycja dla PiS-u?? no to juz masz odpowiedz:) kiedys mialem taka stopke nei zycze PO zeby mial taka opozycje jaka byl dla PiS-u. jesli masz krotka pamiec to mi przykro.

Gość Lenka___
Polacy sa bardzo znerwicowanym narodem. Ale brak im tez dobrej woli, zeby cos zmienic. Od paru lat mieszkam za granica, probowalam raz wrocic, ale nie moglam wytrzymac w pracy. Im mniej ktos umial tym bardziej staral sie przywazelinowac dyrektorowi i probowal narzucac ludziom co maja robic. Typowy wyscig szczurow,tylko,ze te szczury nawet nie probuja sie wykazac jakas wiedza, praca, czy zaangazowaniem. W skepach powala mnie do tej pory, ze panie sa ciezko obrazone, ze nie mam 99 groszy, albo wzdychaja i patrza w sufit, jak pakuje siatki po skasowaniu produktow, bo one nie pomoga. Ile razy tez sie nacielam wlasnie w Polsce, ze jestem w sklepach ignorowana - sorry, ze mam jeansy i T-shirt, ale akurat sie rozgladam za pierscionkiem zareczynowym wcenie 4- 8 tys zl, jakby jedna pinda z druga nie ocenialy mnie po wygladzie, to moj facet dostalby sugestie jakie pierscionki z tego sklepu mi sie podobaja. A nawet gdybym chciala srebrne kolczyki za 50 zl to tak samo powinny mnie obsluzyc,ale to juz szczegol... Ostatnio tez w SuperPharm w Galerii Malta mnie laska na kasie okantowala, wklepala mi jeden kosmetyk 3x, a kierowniczka od razu wyskoczyla z gotowym formularzem,ze ja niby zwracam 2 kosmetyki. Do tego z obrazona mina mnie poinformowala, ze jak nie podpisze,ze to zwrot, to mi nie odda pieniedzy. Niezly tandem. ANi przepraszam,ani pocaluj mnie w d.. Nawet paragonu zadna nie sprawdzila bo wiedzialy,ze nie ma zadnych kosmetykow do zwrotu. Sek w tym, ze takich drobnych historyjek jest na peczki. A te cyrki z krzyzem (ktory notabene chcieli PRZENIESC a nie wywalic na smietnik) i inne to po prostu jakas masakra. Za granica tez od Polakow dostalam w kosc, tyle klamstw i zawisci, ze teraz szerokim lukiem omijam...

Tak się składa, że to PiS obniżał podatki! PO je podwyższa, a mieni się partią liberalną! LPR akurat z tym okropnym Giertychem było najbardziej wolnorynkową partią z tych parlamentarnych. PISowy rząd był najlepszy w historii, a Lech Kaczyński był najlepszym w historii po pierwszej komunie prezydentem Polski (eh gdyby jeszcze nie głosowali za trakttatem i prezydent go nie podpisał byłoby super!). nie dziwię sie, że ludzie tak właśnie reagują, jednak sądzę, że dają się podpuścić. Są sprawy, o których się nie mówi i są przemilczane. Powiem to raz a dosadnie. Komuna nie upadła. Rządzi nami razwiedka, czyli tajne służby, które nie wyzbyły się swojego komunistycznego rodowodu, które rozkradaly i rozkradają wszystko co się da. I dlatego jest jak jest.

Gość wiesniaraaaaaaaa
a co Ty gadasz. za granica tez kasjerki niektore patrza w sufit a w jubilerze karte sprawdzaja czy aby na pewno nie kradziona jak chcesz obraczke kupic. wiec to nie chodzi o to ze w polsce lepiej czy gorzej. Ludzie poprostu walcza o przezycie i kazdy jak to sie mowi oze jak moze. Prawda jest ze malo jest serdecznosci wsrod ludzi, ale skoro pracownicy niechetnie pracuja i sa niedoceniani to skad wziac ta zyczliwosc dla ludzi skoro bycie w pracy to ostatnia rzecz na jaka ma sie ochote. Oczywiscie nie we wszystkich przypadkach tutaj mowie. Poza tym ludzie sa zawistni bo tacy sa. I nic na to nie poradzisz. Chcialabym aby przynajmniej byl choc jeden polityk ktory naprawde ma w sercu dobro polakow a nie sasiada ktory wlasnie zalozyl firme i potrzebuje przetarg na maszyny wiec zaraz idzoe ustawa o podadku od zakupu maszyn albo cus takiego rozumiecie o Ci mi chodzi.