Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

logaA

Temperatura około owulacji

Polecane posty

Hej Kobietki ! Wspomórzcie mnie na duchu zrobiłam test owu. 16dc wyszedł pozytywny( wieczorkiem) ponowiłam 17 dc też poz. 18 już negatywny , przytulanki byłu w 18DC i do dziś boli mnie brzuch na dole temperatura w 17 i 18 dc spadła do 36,2-36,1 i 19dc 31,2 i nie wzrasta czy możliwe że może jutro pójdzie do gory ? Kurcze chciałabym dzidzię !!!!

radzę się nie nakręcać bo zablokujesz się psychicznie i nie zajdziesz Wiem co mówię bo ze mną tak było. Ponad 4 lata się staraliśmy o dziecko i jak już miałam wszystkiego dość i się poddałam to dopiero zaszłam

masz rację, mąż mi to powtarza, żę zafiksuję :) ale sama wiesz jak to jest już tak bardzo bym chciała a ty nie ma wzrostu temperatury co może oznaczać zę owulki wogóle nie było :(

wiem jak to jest, wiem :-) jak długo się już staracie?

w sumie to pierwszy cykl na czysto, że tak powiem , ale od roku się staramy ale ja się leczyłam bo nie miałam owulacji byłam na laparoskopi nakłóli jajniki i niby jedna już była stwierdzona usg ale wcześnie więć nie zdążyłam nic podziałać

muszę brykać do domu odezwe się wieczorkiem buziaki staraki

ja tak miałam. Brak owu, tylko że nie miałam laparoskopii. Byłam stymulowana clo, który na mnie zadziałał. Po ponad trzech latach lekarze powiedzieli że in vitro lub nic. Poddałam się bo na in vitro nie miałam szans w ciągu najbliższych mcy i wtedy zaszłam, jak odpuściłam

nie żartuj ! super , ja też brałam CLO i nie działało teraz też biorę, ale wydaje mi się ze to na dobre nie działa, więc od następnego cyklu nic nie biorę i zobaczymy od września znów mam monitoring :( mam nadzieję , że nie będę muszała go mieć :) strasznie chcę już dzidzię długo do tego dojrzewałam i boję się , żeby nie było za późno :(

życzę Ci by ten mc okazał się owocny i monitoring we wrześniu już nie był potrzebny :-) uda Wam się na pewno. dobrze że owulacja się pojawiła. moje jajniki spały przez 4lata po odstawieniu anty. nikt mi już nie wmówi że tabsy nie mają wpływu na organizm. mnie przyblokowały zupełnie sorry za niedyskretne pytanie ale skoro test owu wyszedł pozytywny w 16 i 17dc to czemu czekaliście z przytulankami do 18dc? żywotność komórki jajowej wynosi do 24h, jeśli jajeczkowałaś w 16dc to w 18dc mogło być już za późno

przeczytaj ulotkę testu- test wychodzi pozytywny 48 do 24 godzin PRZED owulacją, a nie w jej trakcie czyli jeśli 16dc miałaś pozytywny test to owulacja będzie najwcześniej za 24h czyli 17 lub 18dc a jeśli chodzi o temperaturę: 1. zazwyczaj przed owu nieznacznie spada 2. skok nie musi być bezpośrednio po owu, a dzień przed lub do 3dni po owu myślę, że miałaś szansę się załapać mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłam :)

MINIA85 aha, teraz rozumiem nigdy nie używałam tych testów to nie wiedziałam :-)

ja sobie obcykałam temat i bardzoo mi pomogły :) w staraniach bardzo mi pomogły. Jak dla mnie bomba, ale wiem, że u niektórych takie obserwacje powodują problemy w każdym razie powodzenia życzę :)

nie miałam okazji używać bo jak staraliśmy się o dziecko to miałam monitoring jajników. co miesiąc usg u ginekologa żeby sprawdzić czy jest jajeczko czy nie więc testów nie było sensu robić :-)

Dzięki dziewczyny za odp. dzisiaj znów niska temperatura już tego nie rozumię :( jakby owu była 17-18 to może jeszcze mam szansę na skok temp. jeszce jutro :) Minia85 jak myślisz druga kreska w teście nie jest ciemniejsza jest leciuszko bladsza ale wyszła dwa dni pod rząd więc wziełam to za owulkę mam nadzieję, że się nie myliłam testy zaczełam już w 9 dc bo w zeszłym miesiącu byłam na monitoringu i w 13 gin powiedziała , że jest już po owulacji było ciałko żółte, więć teraz się ubezpieczyłam :) nawet wczoraj robiłam test i wyszedł negat. więć albo wogóle nie było owulacji albo tamte testy były pozyt. Catie co do niedyskretnego pytania, to powiem ci, że z przytulankami u nas jest już tak , że ja się tak nakręcam że musi być i koniec więc to czysta prokreacja a mąż chciałby " uniesienia" hahaha więc o to się kłócimy i najczęściej nic nie wychodzi dopiero później na spokojnie. Szczerze mowiąć ja już nie wiem jak mam się zachowywać w takiej sytuacji wy nie mieliście takiego problemu ?

logaA lekarz mi powiedział że może być tak że można jajeczkować ale nie dojdzie do owulacji tzn jajnik wytworzy pęcherzyk ale w ostatniej chwili nie dojdzie do jego pęknięcia i uwolnienia jajeczka. Wtedy te testy mogą wykazywać owulację której mogło nie być. :-( nie wiem czy to prawda ale to są słowa mojej ginekolog. Dlatego ja wolałam monitoring w 11,12 dc (czy był pęcherzyk) a potem w 16dc żeby sprawdzić co i jak (czy pękł i uwolnił jajeczko) co do przytulanek to kochaliśmy się normalnie czyli kiedy była ochota. zazwyczaj codziennie ;-)

Co do testów owulacyjnych. Robiłam w tym miesiącu, zużyłam ich sporo, żeby sprawdzić jak wychodzą: Przy cyklach 28 dniowych, regularnych- skok w 12dc (kreska taka sama jak kontrolna) w 13dc KRESKA DUŻO GRUBSZA NIŻ KONTROLNA i w 14 dc taki sam wynik jak w 12 dc, czyli taka sama, wcześniej jak i teraz mam bardzo cienka testowa kreskę. Moim zdaniem wniosek taki w 12dc test pokazał ze będzie owu 24-48h, natomiast stężenie wyższe się utrzymało przez całą owulację. Testy przeprowadzone o tej samej porze o 17 każdego dnia. W sumie testów 10, pozytywne 3. Z tym, że ten jeden wskazał bardzo wysokie stężenie. POZDRAWIAM.

Tak wiem , że testy pokazują owu nawet jak jej nie ma bo plik LH wzrasta kiedy jajeczko jest gotowe go pęknięcia , ale niekońiecznie pęknie i dojdzie do owulacji ja miałam tak przez tamten cały rok dlatego też miałam robioną laparoskopię mi nawet w niektórych cyklach nie rosły jajeczka bo nie miały miejsca błona na jajikach była porcelanowa i musieli je nakłóć . Co do przytulanek to u nas jest problem mój męż najlepiej to raz w miesiącu :( więc ciężko mi zajść z tego względu też :( nie ma kochanki od początku naszej znajomości tak było najlpierw ja nie chciałam bo do ślubu:) głupia a potem to jakoś tak ,,, podobno kobiecie po 30 libido wzrasta :) no mi napewno więc troszkę się męcze :)

różni ludzie, różne libido ;-) najwidoczniej nie potrzebuje za często :-) ale przy staraniach o dzidziusia niech się zmusi choćby do 4 razy na miesiąc :-D

też mu tak mówiłam :) aż dziwne, żęby facet nie potrzebował ... wydaje mi się że jest poprostu leniwy w tych sprawach bo jak już dojdzie do przytulanek to jest super:)ale z drugiej strony nie chcę, żeby to była czysta prokreacja :)

są tacy faceci. mąż koleżanki też jest ''ospały'' w tych sprawach ;-) poza tym to super facet, opiekuńczy, zaradny, świetnie się dogadują, szczęśliwe małżeństwo jest za to mój istny królik :-D zawsze i wszędzie. ale mi to odpowiada

szczerze to chyba też bym takiego chciała, ale to może w perspektywie tego , że terz chcę zajść w ciążę hihihihih. Kurcze właśnie powiedziała mi moja szefowa, że będą cięcia w firmie i żebym się rozglądała bo kobiety będą zwalniać :( ta ciążą by była wybawieniem z opresji :)

moja ciąża też była wybawieniem. Wprawdzie zwolnienie mi nie groziło ale sytuacja w firmie na tyle się popsuła, że zajęcia dla nas nie było. Czasem zaczynałam pracę o 7:30 a o 9:00 wszystko było zrobione. A gdzie do końca dnia? To była masakra. Ludzie się po kątach chowali, a nudy jak cholera... Jak odchodziłam z pracy na macierzyński to nie mogłam ukryć radochy :-D

u mnie w ręcz przeciwnie roboty bardzo dużo, ale atmosfera do dupy, aż się nie chce pracować . Kupiłam sobie rtęciowy termometr i dziś mierzyłam temperaturę to mam 36,7 więc rewelka :) może będzie fasolka :P)

cieszę się że masz skok temp, i to znaczny! tak mocno trzymam za Ciebie, za Was kciuki żeby się udało! odzywaj się, pisz co u Ciebie bo ciekawska strasznie jestem co to będzie :-D

Ja tam wole się nie cieszyć bo w tej sytuacji to nie wiem czy był spadek tempki bo na elektronicznym wyszło mi dalej 36,2 więć nie wiem czy tamten wynik był prawidłowy, wątpię , zobaczymy jak owulacja była wtedy co były testy pozytywne to napewno jestem , mało tego od przytulanek co raz bardziej boli mnie podbrzysze raz kłuje raz ciągnie wogóle łapie się na tym że dół brzucha wciągam bezwiednie :) i mam udeżenia gorąca ale czytałam , że to po CLo też są udeżenia , będę pisać oczywiście na bieżąco :) w poniedziałek mogę zrobić test bo będzie 8 dni ale boję się ze to za wcześnie i się rozczaruję:(

pewnie nie nastawiaj się. Lepiej się mile zaskoczyć niż niemile rozczarować :-) wiesz nie za bardzo się znam na tych pomiarach temperatur bo mimo długich starań nigdy nie chciałam tego robić więc nie zgłębiłam tematu ale chętnie Ci potowarzyszę w Twoich staraniach :-) wiem jak to jest czekać na dwie kreseczki

no pewnie, dzisiaj na tym nowym 36,6 a na tamtym elekt. 36,00 bezsensu to teraz nie wiem czy wogóle był skok tempki :(

z tego co słyszałam to najlepiej mierzyć temperaturę rtęciówką albo w aptekach można dostać specjalne termometry do takich pomiarów, które mają skale od 35 do 37st i są niezwykle dokładne ale zastrzegam że nie wiem czy to prawda i czy takie termometry naprawde istnieją

ja juz się poddałam wczoraj miałam 36,9, a dzisiaj juz tylko 36,6 brzuch nadal mnie boli :( pewnie przyjedzie @ powinnam wierzyć , że się udało bo modliłam się ) ale jakoś po tylu staraniach mi ciężko