Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ab7

ludziom, którzy nigdy nie pracowali powinno się odbierać renty i emerytury

Polecane posty

Gość ab7

po zmarłym małżonku spytacie dlaczego ? dlatego, że taka osoba nie pracowała nigdy a dostaje 1,500-2500 zł na miesiąc emerytury lub renty i się śmieje z nas młodych, że zapiertalamy z jęzorami na brodach żeby zarobić 1000 zł a wielu młodych tak zarabia jeśli ktoś nie pracował nie powinien dostawać żadnej kasy !!!! to my młodzi pracujemy na ich dupska

Gość a Twoim zdaniem ten
zmarły małżonek nie odprowadzał składek? niby co się z nimi dzieje Twoim zdaniem? Ten małżonek robił to co opisujesz - dorabiał się w pocie czoła i często zaczynał od tego 1000 zł na rękę, odporowadzał też wysokie podatki - po co? Właśnie po to żeby zabezpieczyć żonę. Wolałbyś żeby jego ciężko zarobiona kasa przeszła na młodych ludzi i ich becikowe?

Gość ab7
ok to niech dostają po 1000 zł a nie po 1500-2500 bez przesady a młody który ma większe potrzeby i się dorabia ile zarabia 1000 zł ? młody powinien zarabiać 2000 zł minimum a renta 1000 zł a nie na odwrót chora Polska polityka

Gość a Twoim zdaniem ten
Skąd ty w ogóle wytrzasnęłaś te 2000? To zależy od wysokości składek odprowadzonych przez małżonka za życia - jego stażu pracy i wysokości zarobków. A młodzi zarabiają tyle, na ile się umówili z pracodawcą - państwo tego nie reguluje.

ab7 gdybyś dostawał 2500 zł na rękę to byś tez cicho siedział ale zal dupę ci ściska ze tego nie masz

Gość ab7
jestem listonoszem to wiem ile ludzie dostają kasy szczególnie górnicy i takie panie które nigdy nie pracowały a teraz się śmieją i mówią ona by nie pracowała w takich warunkach jak teraz a człowieka krew zalewa

Gość ab7
tak żal dupę ściska ciekawe ile wy dostaniecie emerytury jak dożyjecie ? napiszcie na kafe jak was na opłaty i kompa stać będzie :p

Gość ab7
święta racja choć jeden myśli logicznie

Gość a Twoim zdaniem ten
Oj stary, przejmujesz się gadaniem starych bab. One nie dlatego nie posżłyby do pracy, bo są zbyt dostojne na takie warunki, ani nie dlatego, że są takie przedsiębiorcze i urządziły się w zyciu nie pracując - tylko dlatego że nikt ich nie zatrudni bez żadnego doświadczenia i jeśli nawet mają jakiś zawód to dawno go zapomniały. Nie masz im czego zazdrościć. Sytuacje są różne - fakt faktem mąż swoje zapłacił. Ciekawe, że nie zaproponowałeś, żeby oddać tym osobom wpłacone przez męża składki ubezpieczeniowe w zamian za zrzeczenie się świadczeń. To by było przynajmniej uczciwe.

Gość ab7
nieuczciwe jest to że ktoś nie pracował a dostaje ja rozumiem kobiety co mają jakiś staż pracy i potem przechodzą na emeryturę męża, ale maja nie wiele więcej co innego jak ktoś przez całe życie się oszczędzał i nie pracował przecież to my młodzi na takie osoby pracujemy !!! czemu młody zarabia grosze a stary ma dużo więcej ?

Gość keyne
zazdroscisz im ze dostana 2tysiace zl emerytury po męzu? kolego w wiekszych miastach oplacenie czynszow zusu i innych ubezpieczen oraz wyzywienie kosztuje okolo 1500-2000zl na miesiac w przypadku osoby zyjacej w pojedynke to ze ktos jest leniem nie oznacza ze ma przymus pracy i wiadomo ze taka okazja napewno sprzyja zyciu pamietaj ze "bestia musi zyc, gdy przyjdzie dam jej pic" lenistwo do pracy nie jest karalne ani zbrodnia chlopcze powiedz mi tak szczerze na jakim ty swiecie zyjesz?? na swiecie sa popelniane mordy rabunki rzadza nami ludzie jak jakimis maszynami wsadzaja do wiezienia i uwazaja sie za bogow a tak naprawde my wszyscy ludzie jestesmy niczym we wszechswiecie ja ich rozumiem bo to tylko zwykla chciwosc ludzka ale to co niektorzy urzednicy robia przekraca kompetencje czlowieka mysle ze powinien pan zmienic tok myslenia i byc zazdrosny o to co od nas zabieraja urzedy skarbu a nie o marne 1500-2000 tysiace zlotych ktore ledwo starcza na zycie we wroclawiu czy poznaniu nic sie nie zmienilo od czasu sredniowiecza kiedys byly walki gladiatorow teraz sa walki mma na ringu kiedys placilo sie danine a teraz rowniez jest dokladnie to samo tyle ze w formie podatkow i skladek panstwo tak naprawde przywlaszczylo sobie ziemie tysiace lat temu bo tak naprawde nie powinnismy miec uprawnien do rzadania czegokolwiek od innego czlowieka

A co z kobietami, ktore cale zycie poswiecily, zeby wychowac dzieci? Odwalaly ciezka fizyczna robote w domu i grosza z tego miec nie beda, bo w sumie nic takiego nie robily - wychowywaly obywateli tego kraju. Spadaj na drzewo ze swoimi madrosciami.

To znaczy że według autorki taka babcia, która nie pracowała zawodowo powinna iść teraz pod most? Radzę nie zazdrościć tylko zadbać o to żeby małżonek dobrze zarabiał :p

Gość Banu
Ab7 idź strzel sobie w głowę lub niech ktoś to zrobi bo majaczysz jak potłuczony. Niech ci się kiedyś coś takiego stanie żebyś nie będziesz mógł pracować i dopiero zobaczymy jak będziesz miał 70 lat i rentę 300zł a twoja żona umrze i nie będzie po niej emerytury to ciekawe co powiesz.

Gość Banu
Przepraszam za pisownie ale bez zastanowienia się pisałem wypowiedź.

Gość odpowiem po trochu
a tobie powinno się zszyć mordę, bo jako dno nie masz prawa oceniać innych :p 🖐️

Gość odpowiem po trochu
aha, to było do autora- polaka :o

A ja uważam że niesprawiedliwe jest to, że ktoś pracował 40 lat, miał odciągane składki, a potem umiera zanim doczeka emerytury, albo bierze ją tylko kilka miesięcy i jego rodzina nic z tego nie ma, a co roku za odciąganą kwotę mogliby mieć fajne wakacje :o a nie ma wyboru czy chce się płacić składki czy nie.

Gość Urughaijka
Ale suhar, a nie pomyślałeś, że oni się tak umówili między sobą, że on będzie chodził do pracy, a ona będzie się zajmowała domem i dziećmi? Może to mąż na to nalegał, a nie, że jej się dupy nie chciało ruszyć do pracy, nie wiesz tego.

Gość lalinkaE
a ja dostaję prawie 1800 po mężu, nigdy nie pracowałam i możecie mnie cmoknąć :D