Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anmuanjk

Doradźcie pannie bardzo młodej.

Polecane posty

Gość anmuanjk

Mam 18 lat i oświadczył mi się mój chłopak z którym jestem 2 lata, ona ma lat 19 i nie wiem czy nie jesteśmy za młodzi na ślub. Pomużcie

A nie uważasz ze to dla ciebie za wczesnie? Ja bym jeszcze poczekała ze ślubem :) Za młodu trzeba sie wyszumiec:)

Gość pudernica ze szczecina
Na slub za wczesnie, ale na zareczyny..? Czemu nie?

Na ślub możecie czekać w narzeczeństwie,przecież nie musicie się zaraz żenić,tylko być zaręczeni,nawet przez parę lat(ja 2 lata)

Warto poczekac nie spieszyc sie bo to jest bardzo wazna decyzja i zastanów sie czy chcesz byc z tym chlopakiem przez całe zycie;))

Gość anmuanjk
Jeżeli weźmiemy ślub i cos sie nie uda to juz pozniej slub koscielny nie bedzie mial racji bytu a ja nie chce sie rozwodzic a pozatym pewnie odrazu pojawia sie dzieci a nie chce byc matka w wieku 19 lat. Juz sama nie wiem czy odmowic czy przyjac ale poczekac ze 2 lata ze slubem.

Gość pij sok
moja rada to poczekaj troche.....jak kocha to poczeka:) trzeba sie dobrze zastanowic zanim powie sie sakramentalne TAK ale zycze powodzenia:D

ja mam 19 .. rok jestesmy zareczeni :) w wigilie uistalamy date slubu :) ja 19 on 24 a w waszej sytuacji mysle ze za wczesnie... moim zdaniem facet i tak i tak mui się wyszalec i to nie jak dziewczyna do 18,19 tylko dalej,...

nie rozumiem tego. przciez jak sie zarecyzliscie to nie znaczy ze za miesiac macie brac slub.. za rok za dwa , trzy... wiec nioe ruozumiem o co Ci chodzi:)

Gość anmuanjk
Ja najchetniej poczekala bym do zakonczenia stodiow a poki co nawet technikum nie skonczylam, w koncu studia to czas szalenst a nie myslenia o rodzinie i rachunkach oraz dzieciach

Gość Agabag
Gdyby chłopak był starszy to tak, ale prawda taka,że znudzi się mu po 10 latach i weźmie sobie inną, znam kilka takich przypadków

to twoj facet nie wiedzial ze nie masz teraz takich planow ? z moim to chcialam sie zareczac od razu :D ale musialam 2 lata poczekac:) ale oplacalo się.. bo dojrzalam do tego bardziej.. i snujemy juz plany weselne :) Skoro nie chcesz jeszcze takiego zycia to mu powiedz ze ty sie zgodzisz bo go kochasz chcesz znim byc ale ze slubem musicie poczekac i tyle:)

Gość Agabag
Dokładnie popieram to co wyżej piszesz, a poza tym gdzie będziecie mieszkali? z rodzicami? chyba ,że w tym wieku macie już swoje mieszkanie

Gość anmuanjk
Kocham go ale on jest bardzo konserwatywny, z sexem czeka az do slubu itd, on mysli ze jak przyjme zareczyny (bo jeszcze ich nie przyjelam) to slub wezmiemy odrazu, ale ja nie chce, przynajmniej jeszcze z 5 lat musze poczekac

Musisz poczekać skoro jeszcze szkoły nie skonczyłas .. Nie spiesz sie do tej decyzji:))

my mielismy szczescie ze moj narzeczony dostał dom w spadku :) wzielismy kredyt i remoncik potrwa z 3 miechy i na jesien sie wprowadzamy dlatego data w wiiglie u nas juz ustalana bedzie :D wszytsko pieknie :)) jeszcze slub dzidzius i MEGA SZCZESCIE:) dlatego nei potrafie Cie zrozumiec bo dla mnie to jest priorytet.. a studia zacyznam zaocznie w tym roku.. nie przeszkadza mi to w niczym

Gość o rany uciekaaaaaj
"z sexem czeka az do slubu" :O Z seksem do ślubu czekają tylko geje, albo impotenci. Niestety sprawdzone i potwierdzone :O

Aha myśli ze jak sie oświadczy i ty przyjmiesz to bedzie wesele a potem seks o to mu głównie chodzi??

Gość Agabag
Trochę 'niedzisziejszy " ten twój chłopak, a pomyslał gdzie bedziecie mieszkać i z czego żyć skoro szkoły nawet jeszcze nie skończyliscie?

Gość Agabag
o rany uciekaj- muszę stwierdzić ,żę chyba masz rację!

Gość anmuanjk
on jest z bardzo ulozonej rodziny, kochajacy i szarmancki facet poprostu mazenie i zna swoja wartosc dalatego z tym sexem tak dlugo ale jestem pewna ze jezeli sie nie zgodze na slub to predzej czy pozniej peknie i to zrobimy a ja nie chce byc pozniej winna jego nieszczescia

jakiego nieszCzescia?:DD o boziu boziu .. nie wytrzyma do slubu,.,, nie wierze ze sa jeszcze tacy ludzie zwlaszcza faceci ,... musi byc cos z nim nie tak macie gdzie mieszkac? moz chce slubu zeby uprawiac ses?

Gość o rany uciekaaaaaj
No niestety, taka prawda :( A autorka młoda i głupiutka.

Gość casablancaaaaaaa
a ciekawe kto was bedzie utrzymywal...

Gość casablancaaaaaaa
no wiadomo ze nie ma slubu za 3 dni ale zareczyny sa wlasnie po to zeby niebawem zrobic slub. glupota dla mnie jest zareczac sie i nie ustalic daty slubu albo wyznaczyc za 3 lata