Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *****wariatka*****

jak zniechecic sie do slubu??

Polecane posty

Gość *****wariatka*****

czesc. mam mam=ly problem. otoz bardzo bym chciala juz wyjsc za maz ale poki co musze jeszcze troche poczekac bo moj chlopak na razie nie chce. ja mam 26l a on 28. i tu jest moje pytanie jak moge sie jakos na jakies czas zniechecic zeby mi przeszlo. zeby mi sie odechcialo. jak to moge zrobic. bo ja tak bardzo tego chce, ze az sni mi sie po nocach:(

Gość *****wariatka*****
jak to po co brac slub. ja akurat bardzo bym tego chciala. kocham mojego partnera i chce stworzyc z nim rodzine. nie wyobrazam sobie ze bedziemy zyc tak na kocia lape zawsze.

Gość *****wariatka*****
a poza tym chcialabym zebyscie mi doradzili co zrobic zeby mi na jakis czas przeszlo.

Gość zniechęceń jest wiele
po pierwsze strasznie dużo idiotycznej papierkowej roboty, a jeśli jeszcze zamarzy ci się romantycznie zmienić nazwisko to będziesz romantycznie sterczeć po urzędach i wymieniać wszystki dokumenty. Po drugie - staniesz się atrakcją wszystkich ciotek i starych sąsiadek, które, żeby choć tylko o Tobie plotkowały - będą Cię wypytywać i będziesz musiała godzinami opowiadać, aż Ci temat zbrzydnie. Po trzecie koszt - oczywiście ogromny. Można zrezygnować z wesela i drogiej imprezy, ale wiąże się to z tłumaczeniem się rodzinie i pretensjami osób, u których Ty lub narzeczony byliście na weselu (nawet jeśli byłaś wtedy gorzkim dzieckiem). Po czwarte: użeranie się z księdzem i nauczki przedmałżeńskie, na których zdewociała matka polka, tudziez zakonnica będzie Cię uczyć o seksie. Oczywiście można nie brać ślubu kościelnego, ale tu znów - dyskusja z całą rodzinką i znajomymi, którzy strasznie się interesują, mimo że niekoniecznie są to najbliższe Ci osoby. Po piąte: wybór sukni. Jeśli nie masz idealnych kształtów tylko się zdołujesz i wpadniesz w kompleksy. Wydasz mnóstwo kasy na suknię, której nigdy już nie założysz, bo ogólnie to będziesz w niej wyglądać jak na balu przebierańców w przedszkolu przebrana za wróżkę. Po szóste: facet poczuje, że już Cię ma i wszystko mu wolno.