Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luneczka20

Kiedy zacząć kompletować wyprawkę?

Polecane posty

Gość Mamiii
buteleczki ja mialam avent i sa bardzo fajne bo mozesz je dolaczyc do recznego laktatora mozesz dolaczyc uchwyty zeby dziecku dobrze sie trzymalo no i po 6 miesiacu zmienic smoczki na dziubki:). no i sa niby antykolkowe moje malenstwo nie mialo kolek ale czy to zasluga butelki to nie wiem butellek jesli karmisz piersia za duzo nie kupuj jesli butelka to z 4,5 bedzie ok kup najlpierw te malutkie a potem wieksze co do kolyski i lozecka ja przez pierwsze pol roku mialam kolyske potem lozeczko.Dzieci lubia sie bujac i dobrze wpywa na ich rozwoj .W brzuszku u mamy tez caly czas byly bujane .Moj maly ladnie zasypial bujany w kolysce.Nawet teraz jak ma juz 17 miesiecy i gdy zabki mu akurat wychodza lubi gdy sie go buja na krzesle.Moje 2 tez bedzie spac w kolysce bo specjalnie ja po malym zostawilam. ja mam takie cos http://cgi.ebay.de/roba-Stubenbett-%22Babysitter-3-in-1%22-%b0Butterfly%b0_W0QQitemZ290418342286QQcmdZViewItem?rvr_id=119883247494&rvr_id=119883247494&cguid=de018f3d1230a0e20366dbe6fdf2bad5 3 w 1 kolyska,lozeczko i lozeczko z mozliwoscia doczepienia do lozka rodzicow

Gość gość
Ja jestem w 14 tyg i już zaczynam żeby potem mieć spokój i czas tylko na ciuszki :)

Gość Mamiii
zgadzam sie z 123 ja tez najwieksze zakupy kupuje na wyprzedazasz wtedy idzie kupic fajne rzeczy i tanio.POlecam h&m dobra jakosc ceny znosne ja mam duzo ubranek z tej firmy dla 2 dziecka w super stanie mimo uzywania i prania. nie kupuj butow jakis drogich na pierwsze miesiace wystarcza skarpetki no moze jak na wyjscie to 1 wciagane butki wystarcza .zadnych sznurowadel przez pierwsze 2 lata najlpesze wsuwane na rzepy,kazdych rekawiczek z pojedynczymi paluszkami (tak tak produkuja takie dla polrocznych dzieci) kup taka wkladke do wanny gdzie dziecko lezy super wygodna niz trzymanie niemowlaka na rekach i jednoczescie mycie go. lezaczki i bujaczki super sprawa moj potrafil ladnie siedziec tam a ja moglam cos w domu zrobic

Gość dzieci nie tyle lubią być
bujane, co można je łatwo wyciszyć bujając je. to sprawa błędnika. kiedy bujamy dziecko ono nagle nie wie co się z nim dzieje i dlatego przestaje płakać, bo na chwile zapomina o odczuciu łaknienia, pragnienia, wilgoci, bólu i wszelkim dyskomforcie, co nie znaczy że rodzic rozwiązał problem.

Gość Mamiii
pierwsza ciaza pierwsze dziecko to cos niesamowitego .nie bojcie sie porodu ja sie strasznie balam a nie bylo zle rodzilam sn bez znieczulenia .naprawde myslalam ze bezdie gorzej . kolejna rzecz to wasz spokoj jak dziecko przyjdzie na swiat musi czuc sie w waszych ramionach kochane i bezpieczne jesli wy bedziecie zniechecone lub nerwowe to ono to wyczuje i bezdie plakac.najlpeiej w takich sytuacjach dac dziecko mezowi a samej odpoczac i potem wrocic do dziecka bez stresu.

Gość Mamiii
z tym bujaniem kazdy ma swoje zdanie ja czytalam bardzo duzo i uwazam ze dzieci lubia jak by bylo zleknione to by plakalo a nie zasypialo . w brzuchu tez sie buja wiec nie wierze ze przez 9 miesiecy jest zleknione.. moj synek byl bujany w kolysce i w chustawce przesypia cale nocy od 2 miesiaca zycia spi super w dzien do teraz nie mam z nim zadnych problemow jest grzecznym madrym dzieckiem otwartym i tak by sie nie zachowywalo dziecko zleknione moim zdaniem

Gość dzieci nie tyle lubią być
ono nie jest zlęknione. po prostu nie wie co się z nim dzieje. wiesz jak działa błędnik? :)

Gość maniu a nie lepiej ci poczekać
aż poznasz płeć? Ja jeszcze nic nie kupuje bo czekam właśnie na to. Chyba, że do 30 tyg dziecko nie pokaże co tam ma to wtedy kupie uniwersalne rzeczy.

Gość hmm7890
hej mam do sprzedania ubranka po moim synku( kurtki bluzy spodnie podkoszuki nawet buciki) .. nowe i urzywane. roznych firm od Nexta do athomsfere.. od 1 do 18 miesiecy agoosia87@hotmail.com

Gość upragniona mama
z ubrankami to jest nie lada problem, najlepiej zeby byly delikatne i przewiewne, dobre jakosciowo, ale tez i nie za drogie, najlepiej podobno kupowac przez internet, ale ja-mimo ze bardzo duzo rzeczy kupuje przez net- to ubranek dla maluszka chyba nie kupie, a to wszystko przez to ze niedawno widzialam sie z kuzynka meza ktora jest w jakies 3m-ce starszej ciazy niz moja, i pokazywala mi jakie rzeczy kupila w super tanich cenach w jakiejs hurtowni, powiem Wam szczerze ze ja juz bym wolała dolozyc troche i kupic cos lepszego, rzeczy moze i byly ładne i tanie ale z jakością i np delikatnym wykonczeniem przy szyjce malo mialy wspolnego:/ wiec chyba lepiej po prostu "pomacac" produkt, ktory sie chce kupic dla dzidziusia... ja jeszcze mam troche czasu, chce poznac plec najpierw, choc mysle ze jakis uniwersalnych body moge kilka kupic, ale to bardziej dla sprawienia sobie przyjemnosci niz juz kompletowania wyprawki, inna sprawa ze sprzety typu wozek, fotelik czy lozeczko to mialam wybrane jeszcze przez ciaza, a teraz czekam tylko az maluszek bedzie odpowiednio "duzy" zeby je zakupic:) to dopiero bedzie frajda:) pozdrawiam wszystkie mamusie!

Gość noskowa987
Ja moge tylko dodac ze 1 rzecz kupiłam a potem bylam zła. Kupiłam gruszke do noska taka tradycyjna. A w szpitalu w tych pudelka co sie dostaje w dniu porudu miałam fantastyczny odciagasz do noska -rewelacja przy maluszku-mam juz go 1 i super Wiec z tym mozna sie wstrzymac To tyle odemnie Reszte tez kupowałam od 20 tygodnia i do 30 mialam juz wszystko bo potem to juz ciezko. Kupowałam na wyrost i nie zaluje niczego.