Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoawiarekupup!

Czy wszystko musi oznaczac jelito drażliwe?

Polecane posty

Gość niedoawiarekupup!

Czuje się,jakbym miała częściowo zapchane jelita,wypróżnienie czasem wogóle,czasem pare razy dziennie,czasem kilka razy w ciągu godziny,biegunki po mleku i słodyczach,naleśnikach(?)gazyczasem ból żołądka oraz praktycznie codziennie uczucie wokół i żołądka i jelit,jakby coś mi sie przeciskało,cos burczy i wogóle takie różne dźwiękiale nie mam żadnych większych stresów,nie dzieje sie to kiedy sie zdenerwuję,a lekarz twierdzi ze to jelito drażliwe,i nie chcial zrobic gastroskopi.Czy ktoś powie mi jaka chorobe to może oznaczać,bo przeciez nie tylko na IBS ludzie chorują,ale ostatnio zauwazyłam ze wszelkie dolegliwosci wrzucaja do tego worka :/

Gość niedoawiarekupup!
mam juz zmienioną i nawet troche się nie poprawiło,a lewatywa może i dobra,ale co z żołądkiem? sam z siebie nie boli,nie burczy,no i mam dosyć nieprzyjemny zapach z ust,a myje je 2 razy dziennie,więc powinno byc normalnie.

Gość zrób sobie USG jamy brzusznej
nie jest to inwazyjne ani bolesne i sie uspokoisz.

Gość niedoawiarekupup!
miałam,nic nie wykazało :)

Gość niedoawiarekupup!
pomyślę o tym :) choć tak na głupi męski rozum tłumacząc :D,to sobie myślę,że z powodu jakiejś choroby pokarm w żołądku sie źle trawi,a potem moje jelita(które nigdy idealnie nie pracowały) sobie nie radzą,co daje podobne objawy do IBS.Tylko weź człowieku powiedz tak lekarzowi :D

Kiedyś byłem u konowała i wygnał mnie z gabinetu.Więc z takim należy ostro pogrywać:classic_cool:.Jak będzie coś śmiedział to przypomnieć mu o czymś takim jak pozbawienie wykonywania zawodu:classic_cool:.Ale do głodówki chyba nie trzeba konowała:P.Przynajmniej jak to nie bedzie miała być miesięczna głodówką:P.

A co do aromatu z buci-pisali o tym i sprawdziłem że dizała właśnie na to lewatywa:D.Ale to musi być bardzo solidna albo seria lewatyw:O.Pisali że we flakach powstają przy nadmiarze białka jady trupie z niektórych aminokwasów:O.

Gość niedoawiarekupup!
o zgrozo! :D a do lekarza pójdę tak czy owak bo chcę zobaczyć co powie druga pijawka(80zł za wizytę) i wymusic gastroskopię,a jak nie pomoże to na serio zrobie tą głodówkę bo co będę miała do stracenia,ech.Ale wkurzyło mnie ze nie zbadal wszystkiego a już wystawil diagnozę i nie ustalił leczenia,przepisał dwa leki aby brac doraźnie,które gówno dają i tak wogóle,to jak to doraźnie skoro problemy sa codziennie?!?! co za dupek.

Przepisał pewnie dlatego bo dostał łapówkę:O.Co do tej gastroskopii podobno jest bardzo nieprzyjemna i prywatnie chyba trzeba zapłacić:O.A co do tego nadmiaru białka-doszły mnie słuchy że normy dla ddorosłych sa bardzo zawyżone-gdyby takie były to ja bym był ciężko chory przez niedobór białka zwierzęcego;).Nie wspominając o tych co tylko produkty roślinne łykają:D.

Gość niedoawiarekupup!
może byc nieprzyjemna i moze kosztować-nie zraża mnie to.i bardzo bym chciala żeby coś tam bylo,pobrac leki,potrzymac dietę pare miechów i mieć spokój,az cieplej na duszy jak se myślę :) teraz to jeszcze ujdzie w domu ale potem szkola :O

Na piguły nie licz:P.Często konowały oszukują i do tego co gorsze piguły mogą na co innego zaszkodzić:O.Ale jak masz kasę to proponuję coś w tym stylu: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# :classic_cool:.Oczywiście można odpuścić najbardziej kłopotliwe sprawy np. termin zerwania zielska i ilość lewatyw dziennie;).A jak chcesz być jeszcze zdrowsza i stosować prewencje np. na nowotwory to polecam odżywki;).Co pawda znam kilka metod na nowotwory ale lepiej zapobiegać niż leczyć;).Tu coś opisałem: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4547435 ;).