Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bereniczka

adres IP... bezpieczenstwo w internecie

Polecane posty

Gość bereniczka

Mam takie pytanie... Czy na forach tego typu (jak np. kafeteria) jest mozliwosci sprawdzenia (dla zwyklego uzytkownika?) numeru IP z ktorego sie pisze? Czy raczej nikt do tego nie jest w stanie dojsc? I drugie pytanie.... czy numer IP to byl inny na kazdym komputerze? Czy jak sie ma pare komputerow w domu to one maja wszystkie to samo IP?

Gość bereniczka
powiedzcie mi...jets mi to potrzebne, dowiedzialam sie ze moj facet oglasza sie na jakichs forach internetowych szukajac kochanki:| wiec mam szczytny cel czy mozna gdzies znalezcv moj adres IP? Na tym forum o ktorym mowie zauwazylamn ze jak ktos ma stalego uzytkownika to nie ma numeru IP widocznego przy jego poscie, a jak ktos ma goscia to IP obok jest wpisane. Czy zwykly uzytkownik jest w stanie sprawdzic IP innego uzytkownika. Czy widzac te numerki IP mozna dosc do tego gdzie ten ktos mieszka?

Gość mieszkam w uk
ja mam IP i np. jak wpisze to poakzuje ze jest z londynu i tyle a, londyn jest duzy wiec wyglada na to ze IP podaje tylko taka ogolna lokalizacjee,==.

Gość dyskusja ogulna
nie masz większych problemów ? :O

Gość bereniczka
to jest dla mnie w tej chwili najwiekszy problem czekam na odpowiedzi osob ktore sie znaja ja nie wiem czemu ale jak napisalam cos kiedys na "gosciu" na tamtym forum to moje ip brzmialo torun mimo ze wcale nie jestem w toruniu

Gość a to ciekawe że
czyżby koleżanka bereniczka wystraszyła sie ze ktos doniesie jej mężowi że chce isć na wesele ze swoim kochankiem w czerwonej sukience? :P

Gość bereniczka
nie:| moj narzeczony oglasza sie na forum szukajac seksu bez zobowiazan i ja chce mu zaproponowac, spotkac sie z ta gnida, zeby sie zdzwiwil:|

Gość bereniczka
hej, pomozcie mi!!

przede wszystkim to jakie masz łącze DSL czy neostradę lub jej pochodne w tym mobilne w 1 przypadku masz na stałe przypisane IP w drugim jest ono zmienne w 1 przypadku komp mogą mieć różne IP w zależności od opcji DSL tj. ile dostałaś IP i od tego jak zostały te komp. skonfigurowane w 2 przypadku wszystkie korzystają z tego samego IP dlatego Toruń bo tam akurat uzyskałaś połączenie od usługodawcy swój IP sprawdzisz np. tutaj: http://moj-ip.strona.tk/

Gość bereniczka
a czy gdy bede pisac na jakims forum ktos bedzie w stanie sprawdzic moje IP, a co za tym idzie moje dane? ja mam internet w takiej firmie ktora tez zalatwia telefony, telewizje, multimedia. I moje IP wyglada na ciagle takie samo.

IP jest znane tylko administratorom danego serwisu jeśli jednak na jakimś forum przy nazwie użytkownika jest wyświetlany też pełny adres IP to radziłbym sprawdzić w ustawieniach profilu być może administrator zezwala na podjęcie samemu decyzji czy ma być wyświetlane czy nie a jeśli nie ma takiej opcji to radziłbym unikać takich serwisów

Gość bereniczka
no w tym serwisie uzytkownicy zalogowani nie maja na pierwszy rzut oka jawnego IP, a uzytkownik gosc ma wystwietlone. Zastanawialam sie czy jak zaloze se normalnego uzytnikowunika to jakis inny uzytkownik bedzie mogl odkryc jakos moje IP.... rozumiem ze nie....

Tego to ja już Ci nie powiem bo nie wiem co to za forum, ale powinno to być ujete w regulaminie lub czymś takim. Jeśli nie ma to zadaj to pytanie administratorom tego forum.

Gość bereniczka
Przy publikacji zamieszczonego przez użytkownika wpisu AGORA może publikować część adresu IP, z którego nastąpiło połączenie z serwerem portalu Gazeta.pl przy zamieszczaniu wpisu. AGORA nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych użytkowników Forum Gazeta.pl i autorów komentarzy pod artykułami innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, którego dane dotyczą lub też na żądanie uprawnionych organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Gość bereniczka
no bo co to znaczy ze "moze"... w ustawieniach nic nie widzialam, zauwazylam tylko ze stali uzytkownicy nie maja IP obok a goscie maja

ja rozumiem to w ten sposób, że poprzez publikację części adresu IP której znajomość nic nikomu nie daje przy gościach Agora umożliwia rozróżnienie "gościa" od "gościa"

Gość latifa latifa
ludzie, a jeśli ja kogoś obraziłam, to czy ta osoba mogła to sprawdzić, jeśli podałam jej numer telefonu i zdjęcie na forum, bo bylam zła? ta osoba mogła pójść z tym na policję a policja to sprawdzić ,tylko w jaki sposób?