Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnula17

17 lat małe piersi

Polecane posty

Gość czarnula17

Mam takie pytanie. Mam 17 lat i prawie w ogóle nie mam biustu. Nie dziwiłoby mnie to tak bardzo gdyby nie to, że moja mama ma rozmiar DD, moja starsza siostra C, a co najgorsze moja młodsza o 3 lata siostra ma już większe piersi ode mnie, a do tego wszystkiego nie jestem jakoś bardzo chuda, mam brzuszek może zgrabne nogi, ale to wygląda okropnie: brak biustu a szerszy tułów. Moją mamę też to dziwi, ponieważ w naszej rodzinie kobiety od zawsze miały duże biusty. Może ktoś wie czym to jest spowodowane czy nie brak mi jakiś hormonów i będę musiała się udać do lekarza. Proszę o radę.

Po pierwsze, DD i C to nie są rozmiary, tylko miseczki. Przy obwodzie 60(tak, istnieją takie obwody) miseczka DD będzie mała, natomiast przy obwodzie 85 będzie już naprawdę duża. Ale nie zmienia to faktu, że dobrze dobrane rozmiary z miseczkami C i DD nie są wielkimi biustami. C jest mały, DD w większych obwodach może być spory, ale będzie też na dużej kobiecie. Więc jeżeli po obserwacjach uważasz, że C i DD to wielkie biusty, to prawdopodobnie Twoja siostra i mama mają źle dobrane staniki, tzn za luźne w obwodzie i za małe w miskach. Nic nie poradzisz na to, że piersi nie urosły, ale rosną do 20 któregoś roku życia, a zmieniają się przez całe życie :) Na razie możesz tylko wyeksponować je dobrze dobranym stanikiem, czyli odpowiednio ciasnym w obwodzie (żeby Ci się nie przesuwał i trzymał biust - nic nie będziesz musiała poprawiać przez cały dzień), o odpowiednich miseczkach, żeby nic nie odstawało i się nie wylewało i o odpowiednim dla Ciebie kroju. Chcesz? To pomogę :) Wystarczy zmierzyć się ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście.