Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dontsatop

konkretne pytanie o prolaktyne

Polecane posty

Gość dontsatop

hej mam pytanie jakie sa objawy podwyzszonej prolaktyny?? czy moze to byc zahamowanie okresu, a zamiast tego plameinia co 2 tygodnie?

nie wiem czy tak się może zdarzyć ale myślę że wszystko jest możliwe..ja mam regularne cykl co 28-30 dni obfite czyli niby tak jak powinno być a jednak mam za wysoką prolaktynę po obciążeniu..Nie miałam żadnych objawów dopiero po zrobieniu badania wyszło że pRL jest za wysoka..od 3 cykli staramy się o dziecko i do tej pory się nie udało prawdopodobnie z powodu prolaktyny która zablokowała mi owulację...Od 6 dni biorę po pół tabletki bromergonu na noc mam nadzieję że wszystko będzie ok... A Ty zrobiłaś badania???

Gość dontsatop
nie robiłam badań, za 2 tygodnie ide do ginekologa bo narazie ejstem za granicą,a martwie sie bo nie mam okresu od maja, jedynie plamienia srednio co 2 tygodnie:/ wlasciwie zawsze mialam nieregularne okresy no ale od pewnego czasu jednak mialam mniej wiecej co poltora miesiaca a teraz nie mam :/ i pomyslalam ze moze to podwyzszona prolaktyna no i stres ktory mialam w sesji na studiach :/nie wiem

Ja Ci tylko radzę jak będziesz u lekarza to poiedz mu że chcesz zrobić z obciążeniem czyli po tabletce MTC ponieważ mnie bez tabletki prolaktyna wyszła prawidłowa natomiast ta po MTC wysoka bardzo..I pewnie gdybym nie zrobiła tego badania po tabletce to jak bym poszła z wynikami to lekarz stwierdził by że jest ok a nie jest..A może masz jakieś cysty na jajnikach albo coś z progesteronem..Może być wiele przyczyn chyba..Musisz zrobić badania hormonalne..Ale nie martw się teraz wszystko można leczyć:)

Gość pocieszanie tralalala
wszystko można leczyć ale nie wyleczyć:)

a Ty co lubisz ludzi dołować??? Twojej głowy fakt żaden lekarz nie wyleczy...A pewne sprawy ginekologiczne no cóż da się wyleczyć a niektórych nie tak jak ze wszystkim!!!!