Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pracy....

czy sklamac w CV? mimo iz wiem ze moj manager mi

Polecane posty

Gość szukam pracy....

szukam porady. Otoz mieszakm w UK i wlasnie skonczylam tutaj studia, niestey ciezko mi znalezc prace. na razie pracuje jako recepcjonistka w pewenej firmie. niesetety nie mam doswiadczenia w kierunku ktory studiowalam - budownictwo ,wiec moze inic dziewngo ze nie jest mi latwo / znalzalm oferte pracye wlasnie na asystenta Project Manager- w firmie zajmujacej sie budowa i zarzadzaniem nieruchomosci. Wypisali jakie sa obowiazki: gloeniw chodzi o jakies monitorowanie, wspolpraca z klientem ispolpracownikami,, kontrolowanie programu no i tak ogolna pomoc dla poject managera. Rozmialam z moim menadzerem ktory zgodzil sie ze moge sobie wspiac w CV ze bylam jego asystetka , wiec moge sobvie wpisac ze cos tam monitorowal i wspieral , rozporzdzalam itd. i nie ma problemy ze jkaby co to on mi to potwierdzi ,ale ja jakos sie boje ,z drugiej strony wydaje mi sie ze to moze zwiekszyc mojoe sznase na dostanie tej pracy . co myslicie>?

Gość juyt
Zawsze mozesz wpisac,. Wiele ososb klamie w cv bo inaczej by pracy nie daostali. ...coz takie zycie...czasmi w dobrej wierze trzeba klamac:) byle rozsadnie i byle bylo jakies pokrycie tego o czym piszesz.

jesli mu ufasz, to mozesz sklamac. ale jakby sie wydalo moglabys zostac ukarana wysoka grzywna lub kara pozbawienia wolnosci. takie kary sa jak najbardziej realne w uk, ostatnio jest o nich coraz glosniej. przemysl sobie ile masz do stracenia...

Gość szukam pracy....
znam go od bardzo dawna i na pewno mi by to potwierdzil,nawet kumplujemy sie prywatnie ,wiec nie ma problemu. tylko ja po porstu taki cykor jestem. ale wymyslilam,ze sobie po porstu wpisze ze np.przez 2 meisiace ZASTEPOWALAM asystke menadzera ktroa musiala wzaic dluzszy urlop ze wzgledu na problemy zdrowotne ...co myslicie?

Gość MAnio
kłam zawsze w CV jak wiesz że przejdzie z tym że musisz sobie przed rozmową wymyśleć jakieś dokonania itp, i nie przesadzaj bo połapią się że kłamałaś na interviev często pytają o poprzednią pracę, co robiłaś itd kłam bez skrupułów, przekonasz się jak obłudni są ludzie, zwłaszcza w rekrutacji, zachwalają ze masz dobre doświadczenie a pracy nie dostajesz, bądź obłudna jak oni powodzenia

Gość proste, jesli sklamiesz
to musisz sie liczyc z tym ze poprosza cie zebys cos opowiedziala na ten temat, podala przyklady, byc moze uzyja zargonu srodowiskowego i wierz mi, bardzo jest latwo wylapac osobe ktora nie ma pojecia o czym mowi...

Gość szukam pracy....
tu gdzie pracuje nie ma jakeigos wiekszego zargonu..... mysle,ze zaryzykuje i sklamie ...... moze to zwiekszy moje szanse na znalezenie pracy.

Gość suche gacie na dnie morza
ja moge tylko powiedziec, ze szczerosc jest chyba najwiekszym atutem. Dlaczego? Poniewaz po pierwsze nie znasz sie na tym ..... no moze z teorii, ale nie bylas nigdy asystentka ... jesli wybiora Cie tylko dlatego, ze masz wpisane, ze bylas asystentka, a pozniej pomysla, ze chyba Twoj byly szef Cie zwolnil, bo nic nie umialas, to ja nie wiem czy lepiej nie wpisywac .... jesli masz dobry kontakt z szefem, pogadaj z nim o tym, zeby Cie dobrze "opisal" .... niech powie, ze od czasu do czasu zastepowalas asystenta, gdy byl chory, musial wziac wolne czy cos. Tak bedzie lepiej, bo pozniej moga Cie zwolnic, gdy zobacza, ze nie do konca spelniasz wymagania. Mozesz tez wpisac w cv, ze tam pracowalas jako recepcjonistka i od czasu do czasu jako asystentka ;) a uwierz mi, ze jak bedziesz mocno wierzyc, to Cie zatrudnia nawet jak wpiszesz tylko "recepcjonistka" ;) zycze powodzenia w kazdym razie :D

Gość szukam pracy....
a uwierz mi, ze jak bedziesz mocno wierzyc, to Cie zatrudnia nawet jak wpiszesz tylko "recepcjonistka'' niestety,teraz juz wiem ze to nie wsytarczy. bede klamac ,juz postanowilam.

Gość suche gacie na dnie morza
klam jak chcesz :) ale uczciwosc jest najwazniejsza, a pracodawca raczej wyczuje czy faktycznie pracowalas juz tak czy nie ;)