Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robinsonc

pytanie do pań o kobiecą antykoncepcję

Polecane posty

Gość robinsonc

Moja partnerka załozyła sobie wkładkę tzw. mirenę ażeby nie zajść w ciążę, bo nie chcemy więcej dzieci. do tego za każdym razem mużę używać prezerwatywy i zawsze "przypomina" mi, żebym wyciągnął przed wytryskiem w razie peknięcia gumki. Obecnie okres jej się spóźnia 2 tygodnie, ma objawy ciążowe i szaleje, że jest w ciąży. Moim zdaniem ciąża jest wykluczona. Czy nie wystarczy sama ta wkładka, żeby żona była dobrze zabezpieczona przed ciążą? Jak to jest z tą skutecznością?

Gość zuzkajjjjjjj
ja wpadlam przez wkladke. i etarz juz guma tabsy i stosunek przerywany. na nic innego sie nie zgodze

ja miałam kiedyś wkładkę przez trzy lata w ciąże nie zaszłam ale co pół roku chodziłam do ginekologa na kontrole czy wkładka jest na swoim miejscu ale przyznaję w dni płodne nie ufałam i albo mąż wyciągał albo zakładał prezerwatywę teraz stosuje tabletki i w dni płodne raczej jest stosunek przerywany bo nie ufam do końca nawet tabletkom :D

Gość zuzkajjjjjjj
przeciez w tabsach nie ma dni plodnych i nieplodnych :D

A jest coś takiego, jak dni płodne podczas brania tabletek anty? Bo mnie się tak wydaje, że na ulotce jest wyraźnie napisane, że ów tabletki hamują jajeczkowanie. Co za tym idzie - nie ma dni płodnych, gdyż nie "jajeczkujesz"...

Gość zuzkajjjjjjj
dokladnie nie ma czegos takiego jak dni plodne i nieplodne przy braniu tabletek, lekarz cie nie uswiadomil?

Lekarz mógł nie powiedzieć, ale po to są ulotki w opakowaniu i w każdej reklamie leku "Przed użyciem przeczytaj ulotkę lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany..." no. Także tego :D, masakra.. Ja każdą ulotkę choćby z ciekawości czytam, a nie łykam jak młody pelikan wszystko, co mi lekarz zaleci.

Gość robinsonc
Czy myślicie że przy wkładce i gumce można jeszcze zajść w ciążę? To znaczy wiem, że teoretycznie można, ale sądzicie, że to faktycznie może być ciąża?

Przy tabletkach nie ma dni płodnych ani niepłodnych . Tabletki zatrzymują jajeczkowanie. Krwawienie jest wywoływane mechanicznie i nawet wtedy sie jest zabezpieczonym .

Gość nie .. malo prewdopodobne
raczej nie powinna .wkladka ma dzialanie poronne ,podczas stosunku dochodzi do poruszania wkladka co powoduje nie mozliwosc zagniezdzenia sie jajeczka zaplodnionego wiec nie sade zeby byla w ciazy ja miala na 5 lat i zadnych wiecej zabezpiecze i nic sie nie stala ,zdazylo sie czasem opuznienie okresu ale nic pozatym

Gość xxxxyyyy
Ty gląbie powyzej! od lat nie produkuje sie wkladek wczesnoporonnych!!!!!!!!! poczytaj sobie na ten temat a pozniej sie wypowiadaj

Gość ewewewe
jest wczesnoporonna