Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina z uk

child tax credit na macierzynskim...?

Polecane posty

Gość ewelina z uk

Czy ktos sie orientuje jak obliczaja child tax credit jesli jestem na macierzynskim? Powiedzy ze ja bede dostawac 124 f tyg a maz zarabia okolo 1000 miesiecznie. jaka ta moze byc kwota , tak orientacyjnie. jesli ktos ma podobne zarobki i moze pomoc prosze od odpwiedz. dzikei!

Gość mittrr
podnosze temat ...

Gość oaoat...on
no to ja tez podniose bo zona powinna wrocic do pracy i nie wiemy czy oplaca sie lepiej na part time czy od razu na full time. Bede wdzieczny za informacje!

Gość sprezynka
jesli sie pobiera WTC i CHTC to wystarczy ,ze sie pracuje 16 godz.tyg. wiec to jest indywidualna sprawa ,podejrzewam,ze przy 16 godz. zarobki sa mniejsze i mozna jeszcze pociagnac dodatki ,a przy fuul time to chyba mniej daja w tax credytach ,tym bardziej przy dwoch pracujacych osobach

Gość bele de jour
ja dostaje 280Ł na miesiac TC i CTC, ja jestem na macierzynskim maz zarabia kolo 1200 Ł

Gość sprezynka
aacha .no i to nie ma znaczenia ile zarabiasz teraz tym bardziej ile pobierasz macierzynskiego.child tc i t.credit tak samo obliczaja na podstawie zarobkow z roku podatkowego 2009/2010 . p.s. na macierzynskim jeste traktowana jak normalnie zatrudniona osoba

Gość bele de jour
no wlasnie sprezynka ma racje

Gość ewelina z uk
dzieki za info , moja sytuacja sie troche zatem polepszla wiedzac ze zawsze ajkis ctc sie nalezy! dzikei raz jeszcze z ainfo

Gość sprezynka
bele de jour ,to sporo macie .nie zrozum mnie zle ze zapytam macie joint claim ,na was obojga? ja czekam jeszcze na child benefit juz 3 -m-c ,dzwonilam ostatnio i mnie pocieszyli laska jeszcze bezczelnie powiedziala przez telefon ze maja czas do 11 grudnia .szok i przez nich strace szanse na statuatory maternity grant %oo funtow .wkurzona na maxa

Gość do sprezynka
A jak sie ma joint claim to placone jest troche wiecej? Pytam bo nie wiem jak to jest i jak lepeij zlozyc.

Gość sprezynka
nie,teoretycznie nie powinno byc wiecej .bo biora wtedy zarobki dwoch doroslych osob.no ale przeciez jesli jestescie malzenstwem to i tak musicie zlozyc wspolnie .no i jesli nie jestescie malzenstwem rowniez trzeba zlozyc joint claim ,bo oni tutaj uwazaja za partnera osobe ,ktora z toba mieszka. wiem ,ze mnostwo ale to mnostwo dziewczyn sklada na samotna matke ale ja bym sie nie odwazyla osobiscie .bo ja dziekuje oddawac te pieniadze pozniej

Gość no dokladnie ja tez
bym sie bala skladac aplikacje jako samotna matka jakbym miala partnera - nawet nie meza. Tutaj inaczej to traktuja i po co pozniej miec nieprzyjemnosci i oddwac wszsytko co sie dostalo? ale nam kilka osob ktore tak robia..... dwie juz wpadly i nie dosc ze maja w papierach ze sa zlodziejami benefitow to jeszcze musieli wszsytko oddac co dostali od poczatku

Gość kwiatowy podmuch lata
No własnie tez jestem ciekawa jak oni to obliczaja. Przeciez jesli wezmiemy dochody z roku poprzedniego to wiadomo ,ze sa one wieksze niz macierzynskie...piszcei rosze jak to u Was wyglada.

child tax credit obliczaja na podstawie zarobkow za ubiegly rk podatkowy, czyli do kwietnia 2010. my z mezem mielismy docody razem okolo 34 000 za caly rok i ja dostaje 21 funtow tygodniowo, im mniej zarobicie jako para tym wiecej dostaniecie

child tax credit obliczaja na podstawie zarobkow za ubiegly rk podatkowy, czyli do kwietnia 2010. my z mezem mielismy docody razem okolo 34 000 za caly rok i ja dostaje 21 funtow tygodniowo, im mniej zarobicie jako para tym wiecej dostaniecie