Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może europejka

europeistyka - proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość może europejka

Chciałabym poznać wasze opinie - czy 100-procentowa humanistka da sobie radę na europeistyce? Chodzi mi o to, czy jest tam matematyka - lub coś pokrewnego? Od razu dodam, bo wiem, jakie są opinie o tym kierunku - że nie chodzi mi o to, co potem, o pracę itp. tylko o sam kierunek.

Gość może europejka
Nikt nie studiuje..... szkoda.

Gość ja się wypowiem ja
Boże kochany jak wy boicie sie tej matematyki. Naprawde w szkołach te nauczycielki ta tępe suki które nie umieja minimum wiedzy do młodzieży przekazzać

Gość może europejka
tak "boimy". Mam stwierdzoną dyskalkulię i z matematyką na żadnym poziomie sobie nie poradzę. Ani z niczym pokrewnym.Musze skończyć studia, a w mieście, w którym mieszkam są jedynie kierunki techniczne. Dlatego proszę tu o pomoc.

Gość Promotor80
Skad jesteś ? jakie to miasto ? Studiuj tą Europeistykę. Doskonale rozumie te sprawy dyskalkulia itp. Europeistykę można studiować na uczelniach publicznych i niepublicznych, w trybie stacjonarnym (dziennym) i niestacjonarnym (zaocznym), w systemie studiów I (licencjat), II (magisterium) stopnia. Przedmioty nauczania realizowane na europeistyce (grupa przedmiotów ogólnych): prawo europejskie, międzynarodowe stosunki gospodarcze, historia, geografia, gospodarka krajów Unii Europejskiej, społeczne i kulturalne aspekty integracji europejskiej, psychologia, socjologia, cywilizacja europejska, tożsamości kulturowe w Europie, demokracja w Europie, polityka zagraniczna i bezpieczeństwo Unii Europejskiej, administracja, sprawy wewnętrzne i wymiar sprawiedliwości Unii Europejskiej, finanse publiczne w Unii Europejskiej, polityka zagraniczna Polski; specjalności Oto przykładowe specjalności jakie mogą wybrać studenci na tym kierunku: administracja europejska zarządzanie firmą europejską europejska integracja gospodarcza komunikacja społeczna i technologie informacyjne polityka i instytucje UE społeczeństwo i kultura UE

Gość Tak jest matma
Europeistyka posiada matematykę z powodu podstaw socjologii i nauk finansowych... ... ale tak między nami mówiąc, studiowanie europeistyki to strata czasu. Pracy po tym żadnej nie dostaniesz. Już lepiej jakiś kurs zawodowy zrobić - wyjdzie znacznie szybciej, znacznie taniej i będziesz miała jakieś szanse na rynku pracy :classic_cool:

Gość Promotor80
Tak jest matma czyli ile tej matmy jest i co konkretnie i na jakims poziomie ?? dziewczyna napisała że ma jakiś dys... i już po niej jedziecie wrzuccie na luz , napisała że chce tylko studia skonczyć wiec nie piszcie o pracy itp bo raczej zna reallia.

Gość Kafe Prześmiewca
Jeśli ktoś idzie na europeistykę, to można być pewnym jednego - NIE ZNA REALIÓW :classic_cool:

Gość aquarius
Dobrze ci radze, idź na studium zawodowe, np gastronomia, fryzjerstwo i dodatkowo ucz się języków, niemiecki, angieslki. Będziesz miała, lepsze perspektywy pracy, niż po takiej śmiesznej europeistyce!

Gość Promotor80
aquarius - masz racje co do fryzjerstwa i jeżyków obcych fakt ale jak komuś zależy na studiach obojetnie jakich to europeistyka bedzie dobrym pomysłem , a fryzjerstwo i języki jak najbardziej ale ze studiami

ja studjuje euripeistykę o specjalizacji zarządzanie projektami europeiskimi. w pażdzierniku zaczynam 3 rok:) miałam na 3 semestrze statystykę ale raczej sama teoria teraz bede mieć jakieś finanse międzynarodowe ale jeszcze nie wiem co to jest. mi się kierunek podoba a i prace dostałam w urzedzie pracy na stanowisku dot projektów europeiskich. pozdrawiam

Gość Promotor80
krewetka22 jeden głos za europeistyka juz mamy :)

Gość może europejka
Dzięki za wszystkie wypowiedzi! I te konkretne - i te.... mniej. Może to i strata czasu - ale mam go wystarczająco dużo, żeby trochę potracić :-D

Gość może europejka
No i jeszcze dodam, że jestem już dość "mocno" dorosła i finansowo ustawiona. W ogóle jestem z Koszalina - i muszę tu tkwić jeszcze 2-3 lata. Jedyną szkołą taką konkretną jest u nas politechnika - a na niej wiadomo, kierunki głównie techniczne, które mnie kompletnie nie interesują.