Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy pomozcie mi prosze

nie wiem kuz co robic=-pogryzienia

Polecane posty

jestem u znajomych na wsi, i moj 6cio tyg synek dostal malych kropek czerwonych na buzi i glowce, myslalamn ze to od wiejskiego mleka-pojechalam do pediatry, ta stwierdzila ze nie mam tu karty i dziecka badac nie bedzie, powiedziala ze to nie od pokarmu tylko ewidentne pogryzienia przez muchy albo cos.........i poszla.... co mam robic, do dobrego lekarza mam 100km, zeby sie dodzwonic ciezko z zasiegiem... pomozecie?

Gość Pediatra ma obowiązek
przyjąć Cię gdziekolwiek jesteś!!!! Ja już wiele razy wyjeżdżałam z dziećmi i ZAWSZE zostałam przyjęta w pierwszej lepszej przychodni.

W tym wieku dzieci często mają trądzik niemowlęcy. Jak nie ta przychodnia to jedź do innej najbliższej.

Zaraz zaraz- 6 tygodni i wiejskie mleko????????? Albo to prowokacja albo jesteś głupia. Ale raczej prowo bo widać że pojęcia nie masz o dzieciach

Nie dalam mleka krowiego tylko sama wypilam i podalam cyca... Pyt jesrt takie; czy zdarzylo wam sie zeby dziecko ujebala mucha i co z tego wyniklo...martwie sie jestem w takiej syt i czy moze mi ktos cos podpowiedziec...pediatry nie ma!!! cfzy tak trudno odp na proste pyt?

To moze byc roznie dobrze reakcja alergiczna na to mleko jak i jakies ugryzienie. Skad my to mamy wiedziec??? Od tego sa lekarze. I nie rozumiem twojego podejscia. Skoro jeden lekarz cie olal to jedz do innego a nie sie zalisz na forum. Nawet jesli cos pozarlo twojego dzieciaka to nie wykluczone, ze tez powinien dostac jakis lek.

Gość Bzdury piszesz
Rusz tyłek i zabierz dziecko do lekarza, przychodnie są na pewno w okolicy. Jak w jednej była beznadziejna lekarka to jedź do innej. A na pytanie- nie nigdy nie zdarzyło się żeby dziecko pogryzła mucha. Jeśli już to komar i był jeden ślad a nie głowa i buzia w krostkach.

Gość mmmamaussskaaaaa
No mloda mamo slownictwo jak z rynsztoku. Nie pij mleka prosto od krowy a pozniej nie karm bo takie mleko ma mnostwo bakterii i nic nie ma do rzezcy ze na wsi kiedys tak wszyscy robili, teraz jest teraz. Ja nieswiadomie karmiac piersia zjadlam sera z mleka od krowy (tesciowa mi przemycila w nalesniku)i maluch kial mega problemy z przewodem pokarmowym. Po drugie, a raczej popierwsze do lekarza sie wybierz. Jak nie masz jak dojechac to do tego u ktorego bylas bo ona ma obowiazek zbadac dokladnie dziecko (poza tym napisalabym skare do nfz na tego pediatre) Po tzrecie gdzie ejst ta wysypka na czole, policzkach? Swedzi Malego? Kiedy sie pojawila? Ma biale zakonczenie? Jak Maly sie zacjowuje?

Gość mmmamaussskaaaaa
Po czwarte jak cos ugryzie to raczej jest jeden slad a nie wysypka (nie masz moskitery? ) Sorry za literowki

przepraszam za slownictwo ale jestem mega zla-i naprawde nie mam t5eraz jak dojechac;/ dopiero po 15nastej ktos znow moze mnie zawiezc krostki ma 2 na policzku i 5 ma glowce, takie zwykle czerwone plamki o srednicy milimetra zachowuje sie ok, i chyba go nie swedzi bo by sie lapal za glowe albo plakal

Gość mmmamusssskkaaa
zrob zdjecie i wstaw tu w takiej sytuacji moze komus sie cos skojarzy i nie pij juz tego mleka, serio mowie

Gość mmmamusssskkaaa
Ja Ci powiem jeszcze tak, ze alergia pokarmowa to przewaznie taka tareczka, jakby ktos kasze manna wysypal. A alergia kontaktowa to zazwyczaj czerwony plamka z bialym zakonczeniem. Moga byc jeszcze potowki albo tradzik niemowlecy...

Gość Albo trądzik
albo faktycznie pogryzienia.

Gość Albo trądzik
Jak trądzik to nic się nie robi. Jak pogryzienia i nie drapie to zostaw w spokoju, leków i tak sama nie podasz bez konsultacji z lekarzem bo dla takiego maluszka mało środków można. No i tamta lekarka nie miała prawa odmówić Ci pomocy!!!!!!!!

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img197.imageshack.us/img197/381/pict0001xfg.jpg&imgrefurl=http://www.bio-forum.pl/cgi-local/board-auth.cgi%3Ffile%3D/2/1725.html&usg=__S7Opryk4J-p3B66xBlHbQnLPoa0=&h=240&w=320&sz=74&hl=pl&start=0&tbnid=ZHX-IxST_zNw9M:&tbnh=122&tbnw=152&prev=/images%3Fq%3Dugryzienie%2Bprzez%2Bslady%26um%3D1%26hl%3Dpl%26biw%3D1024%26bih%3D578%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=418&ei=1edbTMWfK9ObOJaj0KoP&oei=1edbTMWfK9ObOJaj0KoP&esq=1&page=1&ndsp=17&ved=1t:429,r:13,s:0&tx=22&ty=20 nie wiem czy dacie rade zobaczyc ale wyglada to tak jak w tym linku tylko malutkie