Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnienie miłóści

czym dla was jest miłóść?

Polecane posty

Gość pragnienie miłóści

jak opiszecie ten stan w waszym przypadku?

Gość /.tak bardzo kocham Cie
nie chce mi sie pisac na ten temat:P

Gość alkoholizm
można porównać do stanu upojenia alkoholowego

Gość znów foka
a gdzie foka??? nie wypowie sie???

przeszkodą w szczęśliwym i beztroskim życiu. Mi wystarczy zaruchać bez miłośći. Jas się zakochuje to jestem uwiązany czego bardzo nie lubię :O

Gość szukam puszytej
czymś niedostępnym

Gość Jestem happy:)
Miłość Według mnie zaczyna się wtedy, kiedy zanika chemia, a para nadal potrafi cieszyć sie sexie, kiedy znikają już motylki w brzuchu a Ty nadal chcesz być z tą osobą bo staje się Twoją rodziną (członek rodziny może być wkurzający, ale oddasz za niego życie). Miłosć jest też wtedy, kiedy się zakochasz w kimś innym, ale nie zrobisz nic głupiego (zdrada) bo wiesz, że nie chcesz krzywdzic drugiej osoby i wiesz, ze bez niej ciężko byłoby Ci życ. Miłoś jest także wtedy, kiedy umiesz wybaczać, kiedy dobro drugiej osoby jest tak samo wazne jak Twoje (nie mniej, nie bardziej). Miłość jest wtedy, kiedy po 20 latach małżeństwa potrafisz powiedzieć: Kocham Cie Słonko i podarować drugiej osobie usmiech nie taki jak na pierwszej randce czy po pierwszym sexie ale uśmiech większy i to o niebo. Ja tak widzę miłość :)

Gość pragnienie miłóści
bardzo ładnie to ujęłaś

Dziękuję :) Czekam na inne odczucia ludzi... ciekawa jestem jak inny odbieraja pojęcie miłosci :)

kiedyś znalazłam taką wypowiedź: Miłość jest uczuciem, które żyje w naszych sercach. Miłość można porównać do czasu czas od zawsze był, jest i chociaż ciągle upływa, to nigdy go nie zabraknie, a mimo tego, zawsze chcielibyśmy mieć go więcej. Miłość można też porównać do gruszki każdy z nas wie co to jest gruszka i każdy z nas przynajmniej raz w życiu widział, dotknął i zjadł gruszkę ale czy ktokolwiek z Was potrafi opisać jej kształt, albo smak? Miłość jest czymś, czego każdy z nas doświadcza, choć niektórzy tego nie dostrzegają, nie doceniają, nie potrafią odwzajemnić. Wiele osób myli miłość z pożądaniem. Czym więc jest miłość? Jak rozpoznać, że to, czego doświadczamy jest właśnie miłością? Miłość jest wtedy, gdy dwoje ludzi potrafi się doskonale zrozumieć nie wypowiedziawszy ani jednego słowa. Miłość jest wtedy, gdy wiemy, że w drugiej osobie jest nasze schronienie. Miłość jest wtedy, gdy chcemy całym sobą żyć dla drugiej osoby. Miłość jest wtedy, kiedy wzajemne relacje między dwojgiem ludzi opierają się na zrozumieniu, na zaufaniu, na cierpliwości Miłość jest potężna, ale powinna być też wyrozumiała i powinna umieć wybaczać.

Gość takajedna 15 sto latka ......
ja nie wierze w milosc ,dla mnie milosc nie istenieje

Gość odgrzewane kluski
kiedyś miłość otarła się o mnie i pozostawiła po sobie złe wspomnienia

Gość niczym szczegolnym
ostatnim celem w zyciu o ile starczy czasu 🖐️

Gość moskala
Czymże jest miłość? Jak promień słońca serce przeszywa ta myśl o tobie tylko prawdziwa i tak gorąca Z tobą i tylko z tobą chcę być związana Na ciebie patrzeć gdy budzę się Czuć cię od rana Wciąż obok mnie Gdy rwący potok zakochania Odejdzie w przeszłość Na jego miejscu powstanie tama Spokojna woda jak w oceanie I płynie łódka A my wciąż na niej No i gdy przyjdzie odejść ze świata Nie żal mi będzie żadnego lata Ani teą wiosny, zimy, jesieni Nie żal mi będzie opuszczać ziemi Bo wewnątrz siebie noszę to znamię To jest twój ślad i on pozostanie

Gość miłośc to szereg
reakcji elektro-chemicznych w mózgu mających na celu zachęcić do kopulacji i zwiększyć szansę na przeżycie potomstwa dzięki opiece dwojga osobników

Gość brzoza 20
Miłość to ciężka praca a nie motyle w brzuchu.Niektórzy ją mylą z zakochaniem czyli chemią.A miłość jest postawą,pragnieniem dobra dla drugiej osoby,bycie z nią na dobre i na złe.I zgadzam się z tym że początek miłości poże byc dopiero jak opadną emocje związane z zakochaniem.

Miłość to (około) 3 miesiące fascynacji i wykwit masowej kultury. Miłość to pragnienie kochania. Miłość spełniona umiera szybko, niespełniona kona przez wieczność.

Gość tagatab
ja juz tej pani o imieniu MILOSC podziekuje , zmarnowalam sobie pzrez naa czas i zycie, nigdy wiecej

Gość pragnienie miłóści
odnoszę wrażenie, że w większości przypadków zostaliście skrzywdzeni. Naprawdę tak rzadko przytrafia się takie uczucie? Ja sama przeżyłam nieszczęśliwa miłość, ale chciałam się dowiedzieć jak jest u innych.

Jak zyc z kims jest ciezko, ale bez tej osoby tym bardziej do dupy ;)

Miłość? Niektórzy tak nazywają pożądanie, inni ich krytykują i uważają, że mianem miłości należy określać przywiązanie i szacunek połączone w jedną całość. W zasadzie mało potrzebne słowo, skoro można je zastąpić innymi i w dodatku robi sporo zamieszania (bo każdy je inaczej rozumie). Więc miłość dla mnie to jedno z wielu słów o nieprecyzyjnym znaczeniu, wymyślone po to, żeby nie mówić: "Chcę z uprawiać z toba seks"(gdy wiemy, ze druga strona zel reaguje na sprawe postawiona jasno, lub sami chcemy nadac swoim popedom wyzsze znaczenie), "Potrzebuje cie facet, bo inaczej bachora miec nie bede", "Masz tu warować przy mnie, bo ja i moja latorośl potrzebujemy opiekuna". Bo ludzie lubią myślec o sobie, że panują nad instynktami, że sa wrażliwi, uduchowieni, uczuciowi, i czort wie jacy jeszcze

Gość dwa żóltka w jajku
ilu ludzi tyle zdań na temat miłości każdy według własnych przeżyć ocenia :)