Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alma aaa aa a

bede mama chrzestna , pomocy

Polecane posty

Gość alma aaa aa a

co powinnam kupic ? ile pieniedzy dac ? Chrzest bedzie w Niemczech , wiec musze sie zorientowac jak to tam wyglada ..wie ktos moze ??

Gość alma aaa aa a
naprawde nikt mi nie podpowie?

Gość mokradło
hm , ja w tamtym roku w Polsce kupowałam drewniane łóżeczko , piekny album i skarpeteczki takie śliczne z halo Kity z H&m A DO TEGO UBRANKA , ZABAWKI

Gość mokradło
teraz nie kupuje się srebrnych łańcuszków czy kolczyków ,

Gość alma aaa aa a
no ale jak .. mam wiezc do niemiec lozeczko ze soba ?? chodzi mi o jakis prezent nie wielkich rozmiarow i pieniadze...tylko co i ile

Gość mokradło
najlepiej to spytaj rodziców czego potrzebują , z prezentów które dawali znajomi to pamiętam piękny kocyk polarowy , bujaczek , konik na biegunach , dużo ubranek , pamiątki chrztu

Gość alma aaa aa a
zapytac moge , ale wiem , ze siostra odpowie mi , ze nie chhca zadnych prezentow ani pieniedzy , znam ja dobrze , u mnie sie nie przelewa , ale mam czas by uzbierac pieniadze wiec... wy na moim miejscu ile pieniedzy byscie daly ?

Gość mokradło
daj 200 -300zł

Gość alma aaa aa a
ok , dziekuje za podpowiedzi :)

dużo zależy od tego jacy sa rodzice dziecka i jaka ty jesteś. ja nie przywiązuje wagi do prezentów i w moim przypadku matka chrzestna kopiła złote kolczyki (moim zdaniem trochę wtopa bo nie konsultowała ze mną czy będę przebijać dziecku uszy a ja jak na razie nie mam zamiaru tego robić) i masę drobiazgów (zabawki ciuszki) ale kontakt z dzieckiem a zerowy :/ za to ojciec chrzestny dal malej symboliczny łańcuszek z matka boska i kartkę ale ma tak świetny kontakt z mała ze ona poza nim świata nie widzi :)