Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna 87000000000

Pytanie do Astmatyków ?????????

Polecane posty

Gość Anna 87000000000

Hej Niedawno stwierdzono u mnie Astmę jest w miarę silna i moje pytanie brzmi czy opłaca się i czy przyda się kupić inhalator domowy taki z parą.I jakie środki tam mogę dodać tzn czy to jest tylko para czy dodaje jakiś lek.Czy te leki są na receptę czy muszę się skonsultować z lekarzem .wizytę mam za 2 tyg i tak się nad tym zastanawiam.Może ktoś używał polecił by jakiś dobry :) cena nie gra roli dzieki :)

Gość Anna 87000000000
up

jesi astma nie jest silna nie musisz tego roic. do inhalatorow domowych dodaje sie olejki, sa rozne ale raczej nie pomagają. ja rowniez jestem astmayczką z tym ze ja musze miec ze soba zawsze inhalator w raze duszności z mojego punktu widzenia inhalacje domowe para wodna(bo tak wlasnie sie robi) ie dzialaja. czasem dodaje sie leki do nich ale zadko jest to praktykowane z tego o wiem;)

Gość alergiczka76
gdy miałam atak astmy to lekarz polecił mi aby w aptece przyszpitalnej wypożyczyć inhalator (nebulizator) na 2 tygodnie (koszt za wypożyczenie14 zł a jego cena wtedy była 350 zł), później nie był mi potrzebny - już 3 lata duszności się nie powtórzyły. Unikam alergenów (mleka, kurzu itp.) Alergię i astmę można podleczyć dietą oczyszczającą warzywno-owocową wg dr med. Ewy Dąbrowskiej - ja taką przeprowadziłam http://www.dieta-dabrowska.pl/dieta.html

Gość ONA ODPOWIADA
Witam Dziewczyny trochę mylicie pojęcia Nebulizator to urządzenie do którego oprócz soli fizjologicznej dodaje się dany lek lub olejek i wdycha do płuc przy pomocy maski lub "takiego plastkiu" natomiast nawilżacz powietrza jak sama nazwa mówi ,nawilża powietrze za pomocą pary wodnej. Ceny nebulizatorów zaczynają się od ok.150 zł (warszawa) a nawilżaczy od 100 zł

Gość Anna 87000000000
hej dzięki za odpowiedzi mi chodzi o coś takiego http://www.novamed.pl/inhalatory coś takiego właśnie z parą astmę mam silną korzystam z inhalatorów jeden jest sterydowy mam nadzieję,że mi to pomorze dzieki :)