Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzusikowa

czy moge byc w ciazy???

Polecane posty

Gość dzusikowa

Mam pytanie pierwszy raz jestem w takij sytuacji i niewiem co myslec otoz tak... bylimy z narzeczonym na wakacjach biore tabletki antykoncepcyjne i zeby nie dostac okresu wzielam bez 7dniowej przerwy, wiec tak opakowanie skonczylam w czwartek w piatek rano wzielam normalnie tabletke z nowego opakowania, ale niestety w sobote rano dostalam biegunki i raz wymiotowalam, sobotnia tabletke wzielam w poludnie potem juz nie wymiotowalam ani nie bylo biegunki i dalej bralam normalnie tabletki. przez pierwsze dwa dni stosowalismy dodatkowa antykoncepcje, potem juz tylko na tabletkach. Opakowanie skonczylam w ten czwartek dzisiaj jest niedziela zazwyczaj dostawala okres rano, a tu go nie ma... czy jest mozliwe ze zaszlam w ciaze?????:( Kochamy sie z moim narzeczonym ale o dziecku myslelismy gdzies za dwa lata dopiero... jak nie dostane okresu to jutro musze kupic test... ale jestem niecierpliwa i chcialabym sie dowiedziec czy ktos mial moze podobna sytuacje.... pozdrawiammmm

Ja to Cię tylko pocieszę, że zabezpieczam się gumkami i nic się im nie stało. Okres powinnam dostać dziś, też dostaję zawsze rano a go nie ma. Chyba nie mamy obie pecha?;)

Gość dzusikowa
hehe no chyba obie nie bedziemy mialy... choc nigdy nie wiadomo... trzymam kciuki za dostanie okresu:)

absolutnie się nie denerwuj 1. tabletki są jednym z najpewniejszych zabezpieczeń 2. jeśli po wzięciu sobotniej tabletki nie miałaś juz wymiotów i biegunki to nic sie nie stało, miałaś te dolegliwości przed wzięciem tabletki, piątkowa się już dawno wchłonęła, a sobotnia jeszcze nie była wzięta gdy męczyły Cie te problemy 3. okresu możesz nie mieć przez to, że wziełaś dwie paczki pod rząd, widzisz - krwawienie w trakcie przerwy spowodowane jest tym, że gdy nie bierzesz tabletek poziom hormonów spada, brałaś 42 tabletki pod rząd, a nie jak zwykle 21, byc moze teraz potrzeba wiecej czasu aby poziom hormonów spadł na tyle by wystąpiło krwawienie nie przejmuj się ! moim zdaniem ciąża w tym przypadku jest praktycznie niemożliwa ;)

Gość dzusikowa
moniak ----- dziekuje Ci bardzo pocieszylas mnie:):):) mam nadzieje ze masz racje, czekam wytrwale na okres mam nadzieje, ze nadejdzie szybko;)

Gość swoja_baba
... a testu to nie łaska zrobic?? nie wiedziałam ze to forum działa na zasadzie wróżenia

ajtam od razu test bedzie robić, jak jej sie okres póki co ze 3 godziny spóźnia :P dzusikowa - nie strachaj się, ja np. kiedys dostawałam krwawienia w piątki rano, któregoś razu dostałam w nocy z piątku na sobote (też sobie cały dzien ciążę wkręcałam haha), a teraz w ogóle mi się na sobote przestawiło, więc sie nie martw bo to sie zdarza ;)

Gość dzusikowa
swoja_baba ---- zrobie test jesli bedzie mi sie wiecej spozniac okres... zaptac juz nie mozna o nic, chyba po to jest forum moniak --- co ja bym bez Ciebie zrobila, dzieki jeszcze raz:):):) nigdy nie mialam takiej sytuacji i dlatego schizuje:)

Gość swoja_baba
heheheh zapytac?? hello czy jestem w ciązy??? tak jestes

Gość dzusikowa
swoja_baba ---- pytanie nie jest czy jestem w ciazy , tylko czy kto mial podobna sytuacje ??? A to roznica:)wiec moze poczytaj dokladnie a nie wyciagaj wnioskow za szybko. W temacie jest pytanie czy moge byc w ciazy ale tylko dlatego zeby bylo wiadomo o czym jest ten topic.

Gość siemankooooo
GRATULUJE PRZYSZLA MAMO;)

Gość dzusikowa
nie bedzie sie mama okresik przyszedl:):):)