Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

co mam robić?/córeczka 10miesięczna strasznie zaczęła gryźć jak karmię ją piersią.nie chcę jej odstawiać, ale to taki straszny ból.macie jakieś sposoby na podgryzanie??zaczęłam się panicznie bać każdego karmienia.POMOCY

Gość gogo-
w momencie gdy cię córka ugryzie-wyjmij jej pierś z buzi i głóśno powiedz stanowczym tonem głosu:"tak nie wolno....nie rób tak itd",po czym wróćcie do karmienia-no i tak za każdym razem...powinno zadziałać

Może gryzie jak już sie na je i się bawi, traktując pierś jak gryzak? Bo jeżeli prawidłowo karmisz to nie ma opcji żeby mała Cię gryzła. Poczytaj trochę i poszukaj gdzie robisz błąd.

Gość kto widzial takie wielkie
kto widzial takie duze dziecko karmic i jeszcze z zebami...:/

ta ostatni wypowiedz to jest XXXXXX bez urazy:P wiesz pewnie ze aby wyjasc szybko piers z buzi dziecka wystarczy wlozyc palec w kacik jego ust..napewno wiesz a ze ugryzla na poczatku karmienia,, moze nie byla wystarczajaco głodna?

po to jest forum,aby kazdy mogl wyrazic swoja opinie...dla mnie tak duze dziecko z zebami karmione piersia to niesmaczny widok:/nawet ciezko mi to sobie wyobrazic...

Gość hihi-
kto widzial takie wielkie -oj,widać,że ciebie nikt nie karmił mlekiem z piersi ani sekundy-żeś taki/taka agresywny/a.kazdy karmi tak długo jak chce:)

ja tez wiele rzeczy sobie nie wyobrażam np. picie co wieczor winkaitd. ale zeby sie wtracac w czyjes zycie krytykowac go tylko dlatego za mam odmienne zdanie jest dla mnie strata czasu i jakims takim nietaktem:O i oczywiscie ze mozna wyrazic swoje zdanie bo kazdy ma do tego prawo tak samo jak do wlasnego zycia i mam nadzieje ze chociaz to zaakceptujesz;) wogole ze tez sie komus tak chce...

karmi.ę bo lubię karmić moją córkę!!!przez to że karmię piersią jeszcze ani razu mi nie chorowała nawet katarku nie miała, a zima była przecież bardzo długa.a kto ma inne zdanie to nie moja sprawa!!!nie ma nic lepszego dla dziecka niż pierś matki!!! kapturki??spróbuję ale czy moje dziecko to zaakceptuje??moja córcia nie zaakceptowała smoczka uspakajającego ani butelki!!będę próbować,

a moj synek na butli i tez w ogole nie choruje....czyli bedziesz karmic do czasu,az jej stale zeby wyrosna?

Gość jooolka82
a karm ja nawet do pelnoletności, zobaczymy jak szybko bedziesz sie tu zalic ze nie mozesz od cycka oduczyć :O

Ja chcę karmić do roku - większość moich koleżanek mniej więcej do takiego okresu karmiła. Na gryzienie nie pomogę, bo na razie nie mam doświadczenia.

Gość pytająca mamusia
a co Wam tak przeszkadza, że dziewczyna karmi piersią 10 miesięczne dziecko? Zgłasza sie z konkretnym pytaniem jak oduczyć gryzienia a nie czy powinna dalej karmić czy nie! autorko w prawdzie ja karmiłam tylko miesiąc, ale moje znajome karmiły dłużej i przy takich problemach jak Twój stosowały kapturki, ja bym tez proponowała lekko przegłodzić córeczkę tak by od razu zaczęła jeść a nie sie bawić, ktoś tez wyżej wydaje mi się dobrze napisał,że jak zaczyna gryźć to na chwilkę przerwij i mów, że nie wolno.

Gość amolkaaa
agbr- chcieć a móc to duza różnica :P

Gość tajasne
nie oduczy dziecka gryzienia, bo dziecko już nie traktuje piersi jako jadłodajni, a jako zabawke. jako gryzak. mozna spróbować kapturków, a jak sie nie sprawdzą a chcesz żeby mała piła Twoje melko, to odciąganie pokarmu zostaje.

Gość młoda matka niewiedząca
Ja mam podobny problem z 9 cio miesięczniakiem, zabieranie cyca i mowienie stanowczym glosem, że tak nie wolno pomaga, już mniej gryzie i mniej się bawi piersią w trakcie karmienia. Staram się też, żeby nic go nie rozpraszało, wyłączam radio i tv, zaciągam zasłony, dbam o wygodę, to też pomaga.

Gość scb premium
nie ma to jak sie pobawic cycem...