Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zaczc biegac by schudnac-

chce zaczac biegac by schudnac-porady

Polecane posty

wlasnie tak chce zaczc biegac by schudnac i prosze o porady. kondycje na dzien obecny mam fatalna. lepiej biegac rano czy wieczorem? ile mninut? chce schudnac jakies 5 kg.

Gość się wygadam i zaraz spadam
kiedy to jak ci wygodniej, ale zaczynaj od krotkich dystansow, nie przetrenuj sie na poczatku

myslalam zeby zaczac od 15 minut biegu? czy to nie za malo? i stopniowo zwiekszac dystans i czas.

kup buty z miękką podeszwą i nie biegaj po asfalcie bo to zabójstwo dla kolan. co do długości biegu to na pierwszy raz biegnij aż padniesz :) na początku niewiele trzeba do tego.

Gość piertolenie o szopenie...
Tak to sobie tłumaczcie. Jeszcze nie słyszałam , żeby ktoś schudł uprawiając seks. A bynajmniej nie jakoś spektakularnie. A jogging jest świetny na spalanie tłuszczu. Autorko, 15 minut na początek wystarczy, zwłaszcza, że masz słabą kondycję, więc raczej nie pobiegniesz więcej. Biegnij dość powoli, zebyś nie zmęczyła się szybko. Każdego dnia dodawaj sobie ze 2 minuty do dystansu. I pamiętaj o strechingu po biegach.

a tak serio.. to dobrze biegać 2 razy dziennie.. rano i wieczorem chyba że rano nie masz czasu to jakieś ćwiczenia ... 20 minutowe a wieczorkiem biegać :) schudniesz napewno tylko z bieganiem jest tak.. że .. trzeba troche czasu aby schudnąć ... jeśli bedziesz nadal normalnie jadła... warto: bieganie, ćwiczenia i dieta a to wszystko daje ładną sylwetke i dobre samopoczucie ...

po asfalcie nie? hm,... mieszkam w centrum miasta i tu nie ma parkow tzn sa ale dosc daleko, jelsi juz male skwerki i nie bardzo mam biegac na tak narazie krotkie bo 15 minutowe dystanse. nie moze byc po chodniku?

Gość najdziwniejszy....
15 na poczatek nie za malo biegaj tyle ile masz sil, a potem zwiekszaj czas dobrze jakbys mierzyla sobie tetno i sprawdzala, zeby sie odpowiednio zmeczyc, a nie przeforsowac

Gość najdziwniejszy....
moze byc po chodniku, po takim czasie nie powinnas miec problemow oczywiscie to zalezy od ogolnej kondycji organizmu jakby cos zaczelo dolegac, przerzuc sie na rower a poki co biegi rozpocznij rozgrzewka i rozciaganiem

chodnik jest jeszcze gorszy niż asfalt. najlepiej jakbys biegała na piasku, trawniku, żwirze. na czyms naturalnym. ja sama biegam niestaty po chodnikach. kiedys jak codziennie biegalam po godzinie - zaczeły mnie ostro bolec kolana (jakby ktos kuł mnie w nie igłą). ważne są buty i podłoże.

rouzimiem. dzieki za rady:) mam nadzieje ze beda efekty :) chociaz ktos mi powiedzial kiedys ze 15 minut to za malo bo tluszcz spala sie dopiero po 30 minutach jakichkolwiek cwiczen. nie wiem czy to prawda?

Gość tez cce wiedziec czy
to prawda z tymi 30 minutami??

Gość natala222
polecam stopniowanie biegów, zacząć od 15 minut i codziennie o 10minut więcej. najlepiej wieczorem - po kolacji, a po biegach nic już nie jedz

Gość natala222
po 30 minutach mięśnie zaczynają dopiero poprawnie funkcjonować podczas wysiłku fizycznego, jakaś głupota że po 30 minutach spala się tłuszcz...

Gość spala sie3 jak sie pocic zaczy
nasz - taka teoria tez jest. ja nie wiem czy na poczatek 15 minut to nie za duzo, chyba ze cwiczylas wczesniej. a zwiekszanie o 10 minut dziennie to zbyt szybkie tempo.

Ja biegam od 5 lat, daje mi to dużo frajdy i przy okazji robię coś dla zdrowia. Jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z bieganiem to polecam stronę która zawiera wiele cennych wskazówek http://trenujmadrze.pl/

Gość gość
od razu kup sobie 4 Flex zebys pozniej nie cierpiała na kolana tak jak ja