Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amelia83

rozstpy po porodzie

Polecane posty

myślę że gdybym przyszła na wizytę z jakimiś bólami albo wyciekiem wód bo na to uczulają żeby obserwować to wtedy by mnie przebadali... a jak nie ma problemów i samopoczucie dobre to nie co kraj to obyczaj u nas za to nie robią prenatalnych masowo a tu tak. niezależnie od wieku każda ma robione

Gość załamana mama ....
Ja mam ten sam problem. To moja druga ciąża. W pierwszej przytyłam 17kg i ani jednego rozstępiku, a teraz tylko 11 i od ponad miesiąca mam tak sciachane pręgami biodra i pośladki,że wygląda jakby ktoś mnie maltretował..... :O Zaczynają schodzic coraz niżej na uda i jestem załamana. Stosowałam wczesniej oliwkę johnsona, Perfecta Mama, AA na roztepy ale NIC nie pomogło. Od ponad dwóch tygodni zainwestowałam w Mustelę, ale też nie ma jakichś spekktakularnych efektów :(

najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa :) a jaka droga do tego prowadzi to malo istotne :)

załamana mama .... bo kremy nic nie dadzą, nie da się temu zapobiec niestety. dopiero później rozjaśnić mi też wyszły w dziwnych miejscach: pod pośladkami pionowe pręgi (strój kąpielowy nie zakryje), po wewnętrznej stronie kolan (!) więc spódnica odpada i biodra i są sino-granatowe:-O ale bela-mi ma rację, to najmniejszy problem

Gość ROZSTEPY
niestety najczęściej nie da się ich już usunąć są sprawą genetyczną. ja konsultowałam się z dermatologiem cała ciąże bo moja mama je miała i mimo stosowania najdroższych kremów gdy brzuch opadł zauważyłam rozstępy Kupowałam właśnie ten kolagen z ich stronki zużyłam 3 opakowania niestety nic to nie dało może są jaśniejsze ale raczej już nigdy nie znikną :(

usunąć podobno się da tylko że to seria zabiegów laserowo, no i nie wiem jaki koszt

Gość mi został tydzień
do terminu i na piersiach mam lekkie, płytkie kreseczki na pierwszy rzut oka niezauważalne. Używam musteli i myślę że gdyby się nią nie smarowała to miała bym je o wiele większe. O jeśli chodzi o brzuch to nie mam ani jednego, ale boję się że jak urodzę to się pojawią. Jest taka możliwość?

nie wiem, chyba jest.. ja już się poddałam, nadal się smaruję ale to jest walka z wiatrakami

Gość ewrt67u8i9
Dziewczyny nie martwcie się ! Te rozstępy po pół roku od porodu zrobią się blade i znacznie mniej widoczne. Ja mam za sobą 2 ciąże. W pierwszej przytyłam 14 a w drugiej 12 kg. Smarowałam się codziennie balsamami przeciw rozstępom. Nawet Mustelle miałam. I co ? I dupa. W obu ciążach ok. 8 miesiąca zaczęły mi strasznie wyłazić. I to dosłownie wszędzie - brzuch, wewnętrzna strona ramion, biodra, pośladki, trochę przy pachwinach, na wzgórku łonowym i jeszcze pod kolanami. O dziwo tylko piersi ominęło ! No normalnie Załamka !! Wiele łez wylałam !! Teraz minęły 2 lata od porodu i praktycznie nie widać. Nie są czerowne tylko blade, ledwo widoczne. ja wiem, ze są ale inni nie ! Schudłam do wagi sprzed ciąż więc automatycznie rozstępy też zmalały. Nie jest źle !