Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po raz pierwszy mama

POMÓŻCIE - proste pytanie!

Polecane posty

Moja córka na przełomie maja i czerwca miała 79 cm. Teraz nie wiem ile ma bo cwaniara nie daje się zmierzyć. Na ile mam jej kupować kombinezon zimowy? Na 86 czy 92 cm? 2 latka skończy w kwietniu 2011.

Gość hahahahaahahah
92 cm

Gość lololololololo
86 cm

Gość lotkaloterios
92 cm na bank moja właśnie też jest coś w tym wieku

Najlepiej w sklepie choć przyłożyć do dziecka, rozmiar rozmiarowi nierówny.

Popros o pomoc drugą osobe, Ty trzymaj maleńką pod pachy a druga osoba metrem krawieckim zmierzy plus minus ale sądze ze ta druga miara 96 bedzie ok

No właśnie chcę kupić na Allegro (bo 1. taniej 2. jeszcze nie ma kombinezonów w sklepach). Upatrzyłam Wójcika. I wszędzie piszą, że Wójcik ma zaniżone rozmiary. Czyli taki 86 cm jest w rzeczywistości większy i śmiało 2-latek się zmieści. Czy to prawda?

Gość ciezarowkaa25
kup kolorową miarke wzrostu - taką co się przykleja na ściane - jest mnóstwo rodzajów - niedużo kosztują i mala na pewno chętnie bedzie się mierzyć...

chyba 92...moja też w kwietniu będzie miala 2 latka, ale jest niższa od Twojej...tydzien temu była mierzona - też fikała, więc pielęgniarka powiedziała mi ze ma ok 77 cm.... Ale jak założysz pod spód cos jeszcze, no i luz powinien być....W sumie wiele zależy od producenta...czasami 92 moze byc takie jak 86. Trzeba zmierzyc odległość krok- szyja i latac na zakupe z centymetrem

jak zaniżone to chyba musisz kupic większy.....to chyba znaczy ze przy oznaczeniu 86 naprawdę jest mniejszy.......ja to tak rozumiem...

Dolores Zaniżone oznaczenia podobno. Na metce 86 cm a na luzie w ubranko wchodzi 2-latek. Tylko nie wiem ile w tym prawdy. Na Allegro napiszą wszytko byle tylko sprzedać.

No trochę drogo ale w sklepie 350 zł. A piękny jest. Tylko właśnie mam wątpliwości czy córka się wciśnie. Czy rękawy nie będą za krótkie albo nogawki.

Gość na kij ci kombinezon w sierpni
i do tetgo jeszvce taki drogi i taki brzydki??

Co się komu podoba.....ale jakbym miala wybierać to już wolałabym kupić ten drugi wystawiony przez tą osobę...Taki brązowyi nie taki "napakowany" ...obawiam się,że w tym jasnym mała wyglądałaby jak zawodnik sumo...

Dolores On nie jest napakowany. To po prostu bombka. :)

Gość ewelina318
Proponuję przymierzyć, bo rozmiar rozmiarowi nierówny

Kombinezon jest piękny ale ja bym nie zaryzykowała takich pieniędzy i nie kupowałabym bez zmierzenia na dziecko... na allegro kupuje w ciemno ale tylko tanie rzeczy. Chociaż zawsze mozesz napisać to sprzedawcy i poporsic o bardzo dokładne wymiary calego kombinezonu. Nie ma co sie kierowac metką tylko lepiej sprawdzic długosc nogawek (wew i zew) oraz rekawka itd A corka do zimy moze jeszcze miec skok wzrostu wiec ja bym tak szybko raczej nie kupowala kombinezonu...

Ja mam synka w wieku twojej córci i zdecydowanie kupiłabym na 92 cm. jest drobnej budowy ciała bo waży tylko 12 kg. Jeżeli chodzi o wójcika to prawdą jest bo nie raz już kupowałam że mają rozmiarówkę zaniżoną i kupując rozmiar 86 odpowiada rozmiarowi 92 itp. Widziałam że kombinezon jest dość drogi więc proponuję ci jednak córkę zmierzyć i to nie tylko wzrost ale i szerokość pod paszkami długość rękawków itp. weź również pod uwagę że są różne dzieci czyli szczupłe i te troszkę grubsze.

Mgda ja czegoś nie rozumiem... piszesz "Ja mam synka w wieku twojej córci i zdecydowanie kupiłabym na 92 cm. jest drobnej budowy ciała bo waży tylko 12 kg." Córka autorki ma rok i 4 miesiące. Czyli twój syn też. Waży 12 kg i uważasz że to neiwiele? :o Moja córka ma rok i miesiąc i waży 9kg, starsza ma prawie 4 lata i waży 13kg... to raczej moja starsza jest drobna a twój syn jest konkretnej budowy :) skoro tyle waży w wieku 16 miesięcy... Autorko pomierz córke bo innego wyjścia nie ma.

A faktycznie błąd z mojej strony mój miał w tym roku dwa latka, przepraszam.