Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwoneczka1985

Jasny Podkład

Polecane posty

Gość Iwoneczka1985

Dziewczyny, szukam podkładu w bardzo jasnym odcieniu beżu, z żółtym tonem (różowy zdecydowanie odpada). Co możecie mi doradzić? Cena jest bez znaczenia. Mam skórę normalną. Pozdrawiam!

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
vichy dermablend ivory chyba najjasniejszy ok 80 zł

Gość M.W.M
ale podkład ma być płynny czy w kamieniu? jeśli w kamieniu to polecam te od sephory, sama mam jasną karnację a świetnie się dopasowuje:)

Gość Iwoneczka1985
Szukam płynnego podkładu, z kompaktami jakoś nie umiem się zaprzyjaźnić :)

Ja krąże cały czas między podkładami maybelline i rimmela. Nie mogę się przekonać do innych, nie mogę znaleźć odpowiedniego koloru, więc jak już wtopię na darmo kasę w co innego to i tak wracam do tych 2 firm. Maybelline pamiętam, że jeden z kolorów nazywał się soft beige i był właśnie taki jak opisujesz, z rimmell'a nie pamiętam nazwy odcienia.

ja mam podklad firmy Astor i bardzo go sobie chwale . W kazdym z plynnych podkladow jest ten o bardzo jasnym odcieniu musisz isc do drogerii np do rossmana czy natury i tam porobic sobie testy ktory najbardziej Ci odpowiada .

Gość Iwoneczka1985
Astor ma zbyt ciemne odcienie, natomiast Revlon: Ivory jest zbyt różowy a Buff jest za ciemny... Idealny był dla mnie odcień Ivory Beige Isadora "Lift & Cover" jednak nie wiedzieć czemu nie jest już produkowany... To był piękny, jaśniutki, żółty beż. Na Allegro znalazłam odcień 00 Diamond Beige nowego podkładu Isadory "High Performance", jednak nie ma go w żadnej perfumerii.

A próbowałaś pudrów z everyday minerals? Tam dopiero duzy wybór odcieni. Na allegro moożna kupić próbki. Wiem, że są sypkie, ty pisałaś, że szukasz płynnego, ale jesli kupisz wodę termalną i połączysz ją ze sproszkowanym pudrem uzyskasz konsystencje fluidu. Mnie na początku taka aplilkacja trochę przerażała (też wolę płynne podklady), ale myślę, że warto spórbować. Ja się przekonałam. A wybór kolorów naprawdę duży http://allegro.pl/item1167198384_edm_everyday_minerals_podklad_mineralny_38_kolory.html

Aaaa! jeszcze przypomniałam sobie o bardzo jasnym podładzie gosha - porcelain. (seria x-ceptional) Też mam bardzo jasną karnację - dla mnie revlonowski ivory był jedynym pasującym kolorystycznie, niestety zapychał mi pory. Ten z gosha - szybko się po nim błyszczałam, raczej średnio lubiłam, ale może Tobie będzie odpowiadał

Lirene Nature Matt. i niech cie nie zrazi niska cena, podklad ten chociaz moze wyglada tanio jest bardzo dobry dla skory,nadaje naturalny odcien, matuje, i zauwazylam ze po nim mam ladniejsza cere. a to za jedyne 12 zlotych...no i kolory ma ladne, jasne.

Gość Iwoneczka1985
Piernikowa ---> Dzięki za radę - zamówiłam już próbki, rzeczywiście mają bardzo dużo kolorów. Dziękuję wszystkim za pomysły i pozdrawiam!

Gość obyscie tylko
ryje miały ładne bo szkoda podkladu!!!!!!!!!!! brzydocie to nic nie pomoze tyko kij w oko!!!!!!!!!!

wiesz, ja mam bardzo jasną cerę, przeabiałam wszystko mi odpowiada second skin max factor, choć jest dośc cięzki, ale nie nakładam go dużo, nie mam dużych problemów ze skórą - wyrównuje mi tylko koloryt. nawet jeśli przy nałożeniu go wdzę to po paru minutach naprawdę robi się jak druga skóra i nie czuć go, kiedy dotykasz dłońmi twarzy, jest aksamitny, nie ma linii przejścia z podkładu do skóry niepomalowanej:) jest dość jasny jednak nie wiem czy pomarańczowy, ani taki ani taki koszt ok: 60-70 zł ale starcza mi (codziennie się maluje) na minimum 6-7 miesięcy