Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kratus

jak wreczyc pierscionek zareczynowy ?

Polecane posty

Gość kratus

Witam! Bede sie oswiadczal w przyszlym tygodniu i z tym zwiazane jest moje pytanie. Wszytsko juz mam ustalone i wiem jak beda wygladaly te zareczyny. Mam tylko jedno pytanie : zakupielm pierscionek zareczynowy , zloto biale i zolte laczone i jest z brylantem. Dostalem na to jaki certyfikat i zastanawiam sie czy powinienem wreczyc ukochanej ten certyfikat ? Nie ma tam oczywiscie ceny sa tylko wszyutskie dane o probie zlota, szlifie diamentu ... Dla mnie to troche obciach z jakimis kartkami wyjezdzac po zareczynach bo ten pierscionek jest symbolem a nie gestem i proba Jej kupienia (sam pierscionek nie byl bardzo drogi ok 500 zl) ale byc moze tak "sie robi" Prosze o pomoc i dziekuje

Gość Żabeczka Lineczka
500zł za złoto białe i żółte + brylant..? chyba żartujesz. :)

Gość koplliii
Nie pokazuj jej certyfikatu!!!Po jakims tam czasie możesz niby przypadkiem jej pokazac ,zazwyczaj tak faceci robia:-) ale nie zaraz po zaręczynach.

Gość nie wiem czy powinienes dawac
ale jezeli chcesz to ukryj certyfikat w pudeleczku - powinno dac sie wyjac ten jakby kartonik ze srodka i wlozyc certyfikat pod spod. TO jest delikatna i jak dla mnie jedyna dopuszczalana forma. Jak pudeleczko nie ma takiej mozliwosci to trzymaj ceryfikat u siebie

Gość a no hey....
Są w tej cenie pierścionki jeśli brylant jest mały. W trakcie zareczyn daj sam pierścionek, jednak później daj dziewczynie certyfikat:) Nawet kilka dni po zareczynach... na pewno bedzie spogladac czesto na pierscionek... powiedz wtedy ze masz cos dla niej bo tak sie przyglada i przyglada... i że masz kilka informacji na temat tego pierścionka :P Tak w ogóle fajnie zrobileś ze z brylantem kupileś... wiele osób mówi ze to takie drogie... jak widać nie:) Szczęśliwego narzeczeństwa i małżeństwa życzę! :*

Gość Żabeczka Lineczka
faktycznie! :) i naprawdę ładne są! :) mnie wystarczyłoby, gdyby facet powiedział, że to złoto białe, żółte i brylancik :D certyfikat niepotrzebny raczej, ale gdyby mi facet wspomniał z czego jest pierścionek to bardzo bym się ucieszyła. :D wierzyłabym na słowo. :)

Gość kratus
Rzeczywiscie brylant jest maly, ale i dziewczyna jest skromna, wiec bedzie w sam raz do Niej pierscionek pasowal. To taka kwintesencja klasy i skromnosci ta moja Dziewczyna ;) Certyfikat to taka kartka skladana na 3 czesci , nawet ladnie wydana :) ma wymiary jakies 12cmx6cm wiec do pudelka raczej nei wloze. Ale w jednym mnie przekonalyscie drogie panie zeby nei dawac certyfiaktu podczas zareczyn, chyab spora gafe bym zrobil :) Zobacze jak sie akcja rozwinie kilka dni po zareczynach , moze Jej dam ten certyfiakt, moze sobie daruje. Przeciez zawsze jesli bedzie Ja zzerala ciekawosc to moze isc do jubilera ... chociaz znajac Ja pewnie tego nei zrobi :) a no hey.... ------> dziekuje za zyczenia i pozdrawiam

Gość koplliii
No dokladnie wystarczy, że jej powiesz z czego jest pierścionek. Powinna uwierzyć na słowo:-)

Gość a no hey....
Pierścionek bardzo ładny, mimo że nie w moim typie podoba mi się:) A ja tam mimo wszystko chcialabym certyfikat :P Przeciez wiadomo, że do każdego brylantu go dają... Niech wie dziewczyna ile czego ma jej pierscionek i w ogole jak taki certyfikat wyglada :) Daj ale koniecznie PÓŹNIEJ i z żadnym pudełeczkiem podczas zareczyn, bo to takie... nie na miejscu, jakby tylko kamień sie liczyl.

A ja np dotalam certyfikat kilka dni poxniej i sie ucieszylam. Nie dlatego, że to brylant tylko ze wiem z czego jest, w razie reklamacji itp itd. Myślę, że nie obrazi się a będzie miala potweirdzenie. Tylko nie dawaj jej tego tak wlasnie to jest certyfikat. Tylko powiedz cos w stylu że w razie czego dajesz to jej bo pewnie będzie miala lepszy pomysl na przechowanie niz ty i tyle

Gość a no hey ma racje
Daj certyfikat ale później. A swoją drogą to daje Ci gwarancje ze dziewczyna bedzie ciekawa co to za kamyczek tam siedzi :P Mimo że dziewczyna skromna to poczuje sie jak ksiezniczka gdy dasz certyfikat, a kazda chce sie tak poczuc tym bardziej jesli chodzi o zareczyny.

Gość wklejcie link jeszcze raz
bo nie moge otowrzyc tego linka nawet po skopiowaniu go.

oprocz ochow i achow o co ci chodzi autorze? nie wiesz jak wreczyc pierscionek? czy nie wiesz jak sie oswiadczyc?

Gość juz mniejszego brylantu
nie mogles kupic ? to chyba najtanszy pierscionek z tej kolekcji

Gość certyfikat powinieneś
włożyć do pudełka a pierścionek dać z pudełkiem to będzie dopiero klasa:) zdradzisz nam w jaki sposób jej się oświadczysz?:_)

Gość rachunki i certyfikaty
daj po slubie. Zebys na pierscionku nie byl stratny jak zostawi cie.

Gość a no hey....
Moim zdaniem lepiej dostać mały brylant niż dużą cyrkonię. Nie rozumiem uszczypliwych komentarzy, zazdrościcie czy co? A dlaczego niektórzy mówicie, że z pudełeczkiem? Powiecie dlaczego, pytam bo inaczej uważam... myślę właśnie, że to brak klasy... ale moze sie myle Kratus co postanowiłeś?

Gość kratus
no wiec pomijajc uszczypliwe komentarze zapewne zgryzliwych starych kawalerow ;) chcialem wszyskim podziekowac za odpowiedzi . co do tego jak sie oswiadcze hmmm stanie sie to na przystani o zachodzie slonca , jedziemy nad jezioro , jest tam taka cicha przystan ... bedzie butelka wina, 2 kieliszki , zachod slonca i my ... i wtedy sie to stanie . postanowielm ze poki co nie bede wyjezdzal z certyfikatem , zeby nie psuc tej chwili , pierscionek traktuje jako dodatek i tradycje , najwazniejsi jestemy My a raczej Ona, aczkowiek rozumie dziewczyny ktore taki cerytfikat chcialyby dostac , sam przeciez nei wiedzialem co zrobic. Chyba zrobie tak jak ktoras Pani mi podpowiedziala, jak ochloniemy juz po tej chwili, a butelka wina bedzie dobiegac konca;) to moze cos wspomne z czego jest wykonany pierscionek, wszystko zalezy tez od samej chwili ... Raz jeszcze dziekuje za wiele cieplych slow i dobrych rad

Gość Metoda na Głoda...
pięknie zaplanowałeś oświadczyny, tylko błagam nic nie wspominaj o tym z czego jest wykonany pierścionek, to dopiero byłby brak klasy. Chyba, że sama zapyta. Jeśli to bystra dziewczyna to zorientuje się po wielkości kamienia, że to nie cyrkonia za 80 zł:)

Gość a no hey....
Też mi się wydaje, ze nie powinienes od razu mówić z czego on jest zrobiony... no chyba ze zapyta. Zostaw to na później:) Cieszcie sie soba a nie certyfikatem :P

Gość kk..
a dlaczego nie moze wspomniec? mnie chlopak zabieral do jubilera zeby wybraz jaki mi sie podoba i caly czas patrzyl na typ ile diamentow by nie wybrac cyrkonii itp

Gość a no hey....
no tak ale Ty sobie sama wybralaś... to inna sprawa, wiedziałaś że bedzie z brylantem. dla niej to bedzie niespodzianka.

Gość bahaba
Ja za 500 zł. mogę załatwić 0,18 ct brylant - nowy pierscionek zloto 585 jak barany znacie tylko apart i kruk to nie dziwie sie ze wychodza male kamyki. To zlodzieje pierwszej wody.