Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanalaska

co robić przerażona jestem...

Polecane posty

Gość zdesperowanalaska

Musze odstawic tabletki jestem w 1 tygodniu juz 5 opakowania.. jednak strasznei sie czuje... zle mi sie oddycha.. mam dziwny kaszel.. boli i kluje mnie w srodku, dretwieja mi rece.. dzis odbylam stosunek.. i wzielam tabletke o zwyklej porze to objawy jeszzce sie nasilily.. jestem pewna ze to mzoe sie zle skonczyc.. i musze jak najszybiej przerwac branei jednak keidy koge to zrobic.. jesli przerwe nagle to jestem zagrozona ciazą ja kw przypadku pominiecia tabletki.. jednak objawy nasilaja się... co robic.... kiedy moge przerwac branie???

Gość zdesperowanalaska
zapomnialam dodac ze partner nei dochodzi we mnie ale nigdy nie wiadomo czy zdazy wyjsc na czas blagam pomozcie!!!!!

radzę zadzwonić do lekarza i spytać o radę. jutro z samego rana

Najlepiej gdybyś od razu odstawiła tabletki, ale skoro miałas stosunek i jest to pierwszy tydzień opakowania, to nie bardzo możesz, ryzyko ciąży będzie, ale mówisz, że partner nie kończy w Tobie, więc znowu w tym wypadku zagrożenie maleje - musisz sama zdecydować czy podejmujesz ryzyko. Myślę, że najlepiej gdybyś jak najszybciej wybrała się do ginekologa i z nim to skonsultowała, poszukaj jakiegoś prywatnie i idź jak najprędzej, bo objawy, które opisujesz są dosyć niepokojące. Miałaś ostatnio robione badania na krzepliwość krwi? Wcześniej podczas zażywania tabsów nie miałaś żadnych skutków ubocznych?

Gość granatowa_szpilka
Jak najszybciej rzucić ten syf. Tylko najlepiej skonsultuj sie z lekarzem. W trakcie stosunku może facetowi ciut ''polecieć'' i takie ciut jest w stanie stworzyć bobaska. A jakie tabsy przyjmujesz? I pomyśleć, że to My, Kobiety, trujemy się dla radości obojga ;( coś dla facetów powinni w końcu wpuścić na rynek...

Gość zdesperowanalaska
yasmin biore.. nigdy wczesniej nei mialam nic podobnego;(( czulam sie rewelacyjnie;(((( a teraz jestem na wczasach i nei mam jak odwiedzic swojego lekarza a najogrsze jest to ze lekarz nei kazal ani nawet nei wpomnial o zadnych badaniach!!!!ani przed wypisaniem recepty ani w trakcie brania tabletek

Niestety coraz więcej takich lekarzy, radze sama się o takie rzeczy dopominać, albo zmienić lekarza. Skoro jesteś na wczasach, to znajdź jakiegokolwiek i się skonsultuj, choćby przez telefon - nie czekaj do powrotu do domu. Po odstawieniu zrób badania na krzepliwość krwi.

Gość zdesperowanalaska
czy moge poprosic ginekologa o takei badanie??czy to kosztuje ??? ja nawet nie wiem gdzie sie udac ;/ nikt mi nigdy nei kazal badan robic i teraz mam

możesz poprosić o skierowanie wtedy nic nie zapłacisz (ale jeśli lekarz ma umowę z NFZ). Możesz też wybrać się sama, badania te nie są drogie, cena zależy od miejsca gdzie będziesz je wykonywać. Na razie zadzwoń do jakiegoś lekarza, albo najlepiej wybierz się osobiście - na pewno tam gdzie przebywasz teraz przyjmuje jakiś ginekolog. najlepiej gdybyś znalazła takiego lekarza który fachowo się Tobą zajmie, a nie oleje i nawet o badaniach czy poważnych skutkach takich jak zakrzepica nie wspomni.. Ten ginekolog, który przepisał Ci tabsy przeprowadził chociaż jakiś wywiad nt. chorób w rodzinie itd?

Gość zdesperowanalaska
niee... ;( przeraza mnei to! co to za lekarz! postaram sie jak najszybiej odstawic;( ale ryzyko ciazy zmaleje dopiero po tygodniu od dzis;(:(

Nawet wywiadu nie przeprowadził?! Nie mam słów. Tabletki odstaw, a jutro postaraj się zadzwonić do jakiegoś lekarza - chociażby rodzinnego, albo może przejdź się do apteki i popytaj, jeśli nie dasz rady skontaktować się z żadnym lekarzem. Możesz kupić też sobie magnez i wapń, najlepiej w tabletkach i łykać, bo drętwienie rąk może być też objawem niedoboru magnezu, a jak wiadomo tabletki anty wypłukują minerały z organizmu.

Gość zdesperowanalaska
dzwonilam do gina mowiła że trzeba zrobić badania, i powinnam odłozyc ale bed zagrozona ciaza.. i zastanawiam sie czy moge wziac inne tabletki??musze przez kilka dni jeszzce brac ;( nei mgoe tak przerwac a skoro yasmin tak na mne idzialaja moge np dzisiaj zamiast tych yasmin wziac diane ??wiem ze to zmiana i nie wiem czy bedzie to rownie skuteczne skoro zmieniam tabletki ale coraz gorzej sie czuje...

Gość zdesperowanalaska
pomocy

Nie możesz zmieniać na inne w środku opakowania! Poza tym i tak Ci to nic nie da, bo dalej będziesz przyjmować hormony, a Diane dodatkowo mają baardzo dużą dawkę hormonów, więc mogłabyś tylko pogorszyć swoją sytuację. Albo odstawiasz teraz Yasmin ze świadomością, że jakieś ryzyko ciąży będzie istnieć w tym wypadku, albo łykasz tabsy jeszcze tak długo, aż nie będziesz zagrożona ciążą z powodu odstawienia..