Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobitka AA

to prawda że jeśli nosi się krzyż na szyi to ma się ciężkie życie!!!

Polecane posty

Gość chanelcoco
czym dla Ciebie jest Pismo św ? masz w domu ?

Gość chanelcoco
kto ci go odebrał ? znasz historie Łazarza ?

Gość dobitka AA
nie, szczerze się przyznam że nie znam historii Łazarza... lub zapomniałam.. czy to było o wskrzeszeniu?? proszę przypomnij mi tą historię

Gość dobitka AA
chanelcoco----> wiem że spotkam rodziców:(:( wierze w to bo tak mnie nauczono ale są chwile zwątpienia:( czy aby na pewno??

Gość chanelcoco
tak krótko .. Łazarz był przyjacielem Jezusa , niestety Łazarz umarł .. Jezusowi było bardzo smutno z tego powodu nawet płakał ale wtedy wskrzesił Lazarza czwartego dnia pomimo jego rozkladającego sie ciała - co pokazuje nam , że Bóg bardzo pragnie abysmy żyli i zmartwychwstanie każdy - dla Boga nie ma rzeczy niemozliwych !

Gość chanelcoco
ja uciekam spac . nigdy nie mysl że to Bóg tak robi ! nawet gdy tak mówi ksiadz na pogrzebie , pamietaj ze Bóg jest milością ! on chce abys spotkała sie z rodzicami i abyscie mogli życ wiecznie w raju zajrzyj czasami do Pisma św chocby do ewangelii poczytaj troche i pros o zrozumienie słow Boga bo Pismo św to nic innego jak słowo Boże przepraszam ze tak ostro wskoczyłam na ciebie z tym krzyzem czy trumnami na szyi ale jestem tego wrogiem i zabobonów naszych babc miłej nocy

Gość dobitka AA
tylko czy to naprawdę się stanie?? wiem że trzeba wierzyc i ufac ale jeśli nuie??

Gość dobitka AA
chanelcoco---> ja też przepraszam że tak się zachowałam ale czasem powątpiewam w tę dobroc Bożą!!! ten krzyż rzeczywiście uznam za zabobon. i nie miej mi za złe że 5ak pomyślałam o tym krzyżu. Ja wierzę w Boga, czasem tylko mam wrażenie jakby o mnie zapomniał! pozdrawiam i życzę miłeuj nocy!

Gość chanelcoco
olaolaola55@wp.pl to mój mail , napisz prosze bo rano wczesnie wstaje a juz po pólnocy wiem ,że po takich przejsciach trudno uwierzyc

Gość dobitka AA
napisałam do ciebie na maila:)

Gość to sa zabobony pogańskie
To moja historia: kiedyś kochałam kaktusy. Miałam "Królową jednej nocy", kaktus który kwitnie raz w noc świętojańską i pachnie na cały dom. Miałam całe grono kaktusów. Kiedyś powiedziała mi jedna pani, że kto ma kaktusy to pieniądze się go nie trzymają. A ja głupia w to uwierzyłam, że jak wyrzucę te kaktusy to od razu stanę się bogata. I wyrzuciłam moje kochane kaktusy, a miałam je od kilku pokolen. Żył jeszcze kaktus, który zapoczątkował mój cały inwentarz kaktusowy. Posłuchałam tego zabobonu i przestraszyłam się, że kaktusy zabierają pieniądze i wyrzuciłam je na śmietnik. Teraz tego żałuję bo to kochane kwiaty, można o nich zapomieć i nie uschnął z braku wody. Kochałam te kwiaty. Uwierzyłam w te bzdury i je wyrzuciłam. Żyję bez kaktusów już kilkanaście lat i nadal jestem bez pieniędzy albo je szybko wydam. Straciłam tylko moje kaktusy - tak i wy posłuchacie tego zabobonu, że nie daje się krzyzyka i uwierzycie w te bzdury a wasz chrześniak miałby ppiekną pamiątkę, która uratowałaby go od pokus tego świata. Dotknąłby krzyzyka albo spojrzałby na niego i zrezygnowałby z grzechu.

Nie daje sie nikomu krzyza w prezęcie To taki Krzyz na droge zycia wszystkie kłopoty lepia sie do człowieka jak muchy do lepu trzeba zapłacic symboliczna kwote darczyncy i bedzie ok

Gość babcia 22
Jak ja czytam te brednie to zastanawiam się skąd w was tyle złych przekonań.Jakoś nosze krzyżyk 40 lat i nic mi się nie stało.To co się dzieje to nie wina krzyża ,tylko brak ludzkiej wyobraźni i intuicji.Wszystko ma się na własne życzenie i ani wróżka,ani nikt inny wam nie ustawi życia ,jak wy sami.Choroby w rodzinach mogą być również w genach.więcej kierujcie się swoją intuicją ,jak uczuciami ,bo te uczucia też zabijają.Życzę więcej optymizmu i wiary w siebie.Pozdrawiam

Gość szatyna80
Prawdziwy chrzescijanin nie nosi krzyza. ps. od kiedy katolicy to chrzescijanie ? :)))

Gość gość
daj spokój, takie głupoty osoba która mówi, że jest wierząca. Ja nosze i w domu mam i jest ok. Krzyż to nie amulet. Ja nosze i męzczyźni się za mną oglądają :-). Może ładnie się ubierz ;-). A jak jesteś serio wierząca to się pomódl. I za mame też, dopiero co wszystkich świetych było.

Gość wero_nisia
krzyz sie nosi na plecach

Gość gość
krzyż to ochrona przed demonami i niekturzy ulegaja podszeptom szatana by ściągnąć krzyz to zycie a zycie ciezkie to ma sie ale od grzechu bo za łamanie dekalogu trzeba poniesc konsekwencje i nawet dzieci do 4 pokolenia beda płacic za to np ze czytasz horoskopy to wynika z pisma sw gdy zydzi odwracali sie od boga to tracili niepodległosc i dla tego polska straciła niepodległosc

Gość elemeledutki
Kiedyś "małpy" narysowały 2 kreski przecinające się i tak powstała wiara. To nie symbole mają siłę sprawczą a ludzie. To wszystko wymyślili ludzie. Możesz nosić krzyż. Możesz też nosić biżuterię ze znaczkiem amerykańskiego dolara czyli $. Pytanie tylko co ci to daje. Czy podkręca twoje własne ego. Bo jak nie, to nie potrzebujesz tego. A swoją drogą, to wcale nie powinnaś myśleć o tym. Noś to, co ci się podoba. Tym jest natura wolności i masz do tego prawo.

Gość Rakieta
Dnia 10.08.2010 o 01:41, Gość dobitka AA napisał:

jeżeli Bóg jest miłością to prosze wytłumacz mi dlaczego odebrał mi mame w wieku 6 lat, w wieku 17 lat zabrał tate i dlaczego kiedy go błagałam na kolanach zalana łzami by mnie zabrał do siebie nie zrobił tego??

Bo ta religia jest chora , u mnie było podobnie modliłem sie latami i nic maiłem jeszcze wieksze problemy , ta religia jest jak sekta dlatego trzeba uwazac

Gość rakieta
Dnia 10.08.2010 o 01:44, Gość chanelcoco napisał:

dlaczego bóg katolicki bo tylko katolicy tak przedstawiaja Boga jako strasznego okrutnego ! a to nie on jest sprawcą tego wszystkiego 1

Wiara katolicka jest chora nikt nie wie na czym ona polega , chociaz an jednym najbardziej na głupocie ciemnocie itd ale na dluższa mete to chłam ktory , daje ludziom cos tylko połowicznie , ale jak bysmy faktycznie sprawdzili prawdziwy stan faktu to juz nie katolicyzm a luteranizm jest lepszy