Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Historynka

Nie wiedziałam że to chorni przed ciążą! Przeczytajcie :)

Polecane posty

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/sperma_/39748/3/ Padłam po prostu :D Jak ktoś nie chce wchodzić, to tu przepiszę: Pytanie do eksperta: "Razem z mężem bardzo chcemy mieć dziecko, ale zawsze po stosunku sperma z mojej pochwy wypływa, więc czy jest możliwość zajścia w ciążę?" I odpowiada ekspert, Barbara Grzechocińska, Ginekolog - położnik, Adiunkt I Katedry i Kliniki Położnictwa i Ginekologii Akademii Medycznej w Warszawie (pani ma też praktykę prywatną): "W spermie znajdują się plemniki, męskie komórki rozrodcze, które są niezbędne do zapłodnienia komórki jajowej. Jeśli więc sperma wypływa z pochwy, to plemniki nie przedostają się do dróg rodnych kobiety i do zapłodnienia dojść nie może. Radzę bezpośrednio po stosunku leżeć przez 20 -30 min na plecach z pośladkami uniesionymi ku górze." Hm, jak na razie dwa razy zaszłam w ciążę. Uwierzcie mi że za każdym razem sperma wypływała, tak samo jak przy tabletkach na przykład, serio serio :D To że wypływa NIE GWARANTUJE nam braku ciąży. A zachodzeniu w ciążę NIE POMAGA leżenie nogami do góry :D Poważnie :D

Tak na marginesie to przeczyta to jakaś nastolatka szukająca porad po necie, zasugeruje się wypowiedzią doświadczonej "pani doktor" (sic!) i się mocno zdziwi, bo może być mały ZONK

Hm, ja doświadczona nie jestem ale z teorii wiem, że to zależy od środowiska waginy kobiety, jeśli jest coś tam nie tak (nie pamiętam co) to plemniki mogą mieć trudność w przedostaniu się do jajowodu (to nie znaczy że jest to niemożliwe, ale faceci różnie ruchliwe plemniki mają) i słyszałam już o takim :pomaganiu" w postaci unoszenia pupy do góry (grawitacja) Pytanie o możliwość zajścia pomimo wypływającej spermy jest głupie, ale odpowiedź chyba już nie

Gość mama29-2010
hahaha! dobre a juz myslalam, ze dawno minela epoka kamienia lupanego a tu p. doktor mnie zszokowala

Gość przy macicy tyłozgiętej
leżenie na brzuchu faktycznie jest wskazane a pani doktor wypowiedziała się poprostu nieprecyzyjnie, zakładam że miała na myśli to że plemniki mają utrudniony dostęp

Gość tak jak
to tak jak w "Galeriankach", pzecież ona zawsze wszystko wymywała:P