Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

twinklestar99

Polacy na Florydzie?

Polecane posty

Witam jestem ciekawa ile jest nas w stanie florida. Przegladalam juz mase forow ale wyglada na to ze niewiele ! Na kafeterii tez nie moglam zbytnio nic znalezc. Najbardziej jestem ciekawa tych z poludniowo-wschodniej czesci. Pozdrawiam!!

Gość tak sobie mysle-______
mieszkasz na Florydzie??? o ,to ci wspolczuje :(

Gość ja moze tam bede mieszkac
za jakies 4 lata

Gość tylko polak zostanie
masakra na florydzie .wszyscy wszystko sprzedawaja itd

Gość florydzianka
hello, ja jestem z fl :) juz dwa lata :P i jakos nikt niczego nie sprzedaje :P no ale odezwal sie wielki znawca ekonomii amerykanskiej to trzeba go sluchac :D eh

Gość polka nienadajaca sie do uk
a wrazenia super :) trzeba sie przyzwyczaic do upalow i nie zwracac uwagi na dziadkow i babcie (ja wrecz dzieki nim zyje i oni mnie utrzymuja, takze luzik) :D mieszkam na poludniowym-zachodzie, mam 25 lat :) i meza.. ;) bardzo tu ciezko z praca, ale jakos sobie radzimy.. poza tym jesli nie jestes przyzwyczajona do upalow to pierwszy miesiac bedzie dla Ciebie tragedia.. ja tylko czekam az sie to lato cholerne skonczy i huragany glupie przestana mi zagrazac.. cos tam znowu sie zbliza do nas.. brrr.. ps. wlasnie chyba niedoczytalam.. Ty tu jestes juz? :D:D

nie.. przeprowadzam sie za 2 tyg z MI :) myslalam ze bedzie tam lepiej z praca niz tu? :/ bo prace typu caregiver to tu tez mozna dostac.. ale myslalam ze jak tam jest duzy przemysl turystyczny to bedzie mniej sie dawalo odczuc recesje?

Gość florydzianka
oj recesja jest wszedzie a tu odczuwasz ja podwojnie, bo w lecie (czyli poza sezonem.. tu sezon to zima) miasta wymieraja, wszyscy wracaja do domow na polnocy i zjezdzaja kolo pazdziernika a najczesciej dopiero w grudniu ;] takze teraz jest NAJgorszy czas zeby tu przyjechac.. ja najchetnie bym sie wyniosla na cale lato stad.. ale ze nie mam gdzie.. :D ulice opustoszale, knajpy puste.. wymarly stan :D dopiero za pare miesiecy sie zacznie ;)ps. sorry nicki mi sie pokickaly :D to ja pisalam wyzej ;)

a o jakim miescie konkretnie mowisz? Tak wlasnie myslalam ze teraz sezonu nie ma ale zawsze jakas nadzieje sie ma :P moze chcialabys pogadac na msn akbo gg?

apropo tej nadzieji to pewnie zaczne od szukania jakiejs pracy na craigslist w sumie to wymagan nie mam wygorowanych bo dopiero jestem po rok collegu i nie mam zadnej konkretnej specjalizaji :) mam nadzieje ze praca kelnerki/barmanki sie znajdzie

Gość florydzianka
podaj maila to sie odezwe.. ;) z kelnerka nie powinno byc duzego problemu, moze sie uda (wiem ze teraz w Olive Garden robia interviews :D takze szukaj :D) :D p.s. :D sos :P wszedzie madrosc polska wychodzi, niestety ;)

Gość ale czy w orlando
to tez jest tak dennie ?

Gość florydzianka
orlando to w ogole beznadzieja jak dla mnie, jak mam sie meczyc w upalach to niech mam przynajmniej plaze 10 min od domu.. :P

Gość provokejszyn j@k nic..........
a dlaczego w ordlando jest baznadziejnie w g ciebie?

Gość florydzianka
no toz mowie :P ze ja wole byc blisko plazy,, a z orlando daleko.. no ale z drugiej strony to duuze miasto jest i universal i disney i w ogole wiec moze tam latwo o prace.. ja lubie male miasta i plaze i huragany ;) hehef

Gość florydzianka
czy slepa jestem czy nie podalas nr? :D

Gość MIKA***
Czy ktoś mieszka w okolicach Fort Myers????

Gość floryda-gator
hej ja mieszkalam na Florydzie przez rok, studiowalam w Gainsville FL. tutaj masz link z naszej klasy do profilu polonia na florydzie. Na pewno znajdziesz tam polakow http://nk.pl/profile/8029524 pozdrawiam

Gość Slawek Orwat
Witam serdecznie i kieruje te wiadomosc glownie do Polakow z Florydy Jestem polskim dziennikarzem muzycznym z Londynu. Niedawno zrealizowalem wywiad z Angel Oliferuk - finalistka TOP Model w Londynie, ktora wywodzi sie z Waszej spolecznosci. Zanim wywiad ukaze sie drukiem w londynskim Nowym Czasie, dla ktorego pisze od lat, byc moze zainteresuje Was informacja na temat mojego dziennikarskiego spotkania z Angel, o ktorym mozna przeczytac pod adresem: http://slawek-orwat.blogspot.co.uk/2013/01/angel-oliferuk-urocza-polska-dziewczyna.html Przy okazji, byc moze moj blog Muzyczna Podroz na lamach ktorego znajduje sie powyzszy artykul, zainteresuje takze Polakow z Florydy. Ciekawostka jest fakt, ze coponiedzialkowy program radiowy Polisz Czart ktory wraz z kolegami prowadze dla Polakow z calego swiata, dzieki kanadyjskiej platformie radiowej www.fala.fm z Toronto jest bez problemu mozliwy do sluchania takze i u Was :-) Program ten jest zawsze o polskiej 22:00 Pozdrawiam i zycze Wam oraz Waszej Angel wielu sukcesow Slawek Orwat http://slawek-orwat.blogspot.co.uk/

Gość halooo
ktos jeszcze?

Gość Kolo

Martyna z Fort Lauderdale ,czy Ktos mieszka Koło Fort Lauderdale 

Gość gosc888
3 godziny temu, Gość Kolo napisał:

Martyna z Fort Lauderdale ,czy Ktos mieszka Koło Fort Lauderdale 

Moja siostra tam mieszka od 5 lat 🙂    no ale nie podam Ci jej danych, a ona nie ma raczej pojecia o istnieniu tego forum.