Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**cream**

Dlaczego ludzie nie umieją przeniesc krzyż tam gdzie jego miejsce ???

Polecane posty

przeciez wystarczy sie zebrac i wspólnie to zrobic przegnac tą hołote i zabrac ten krzyz do kościoła

mi tez on przeszkadza bo to dom prezydencki a nie kosciół tam nawet pomnik nie powinien byc postawiony bo to nie miejsce gdzie sie tragedia wydarzyła a ci obrońcy krzyza to hołota i nic pozatym

Gość a ja uwazam
jesli krzyz jest dla katolikow swiety to co robi w miejscach ktore nie moga uchodzic za swiete?? niech krzyz bedzie tam gdzie jego miejsce, chocby ze wzgledu na wolnosc wyznania

Gość moskala
przenieście ten pałac zza krzyża aaaa to tylko w Polsce zamiast wziąć się do roboty i zająć ważnymi sprawami wymyślamy sobie na siłę problemy i produkujemy męczenników walczących w obronie krzyża :/

Gość a ja uwazam
krzyz uzywany jest do autoreklamy tych ktorzy sie nim posluguja, to oni sami nie maja szacunku dla tego co powinno byc dla nich swietoscia,

obrońcy krzyza to fanatycy nalezy sie ich pozbyc i pisze to powaznie bo bedzie jeszcze gorzej

Gość nie rzucim krzyża
skad nasz ród, szlachetny szczep pisowy, prezes nam mówi w co wierzyć mamy, i w lecha jak w obraz spozieramy, wawelu godny nasz mistrz, będziemy o jego krzyż, do ostaniej kropli krwi, gryźć kostki koalicji, bo tak nam jarek każe, i wejdzie na ołtarze, bo nam tak sumienie karze :classic_cool:

Gość pytająca mamusia
wydaje mi się, że ta cała walka o pozostawienie krzyża pod pałacem to manifestacja tych co sprzeciwiają się Komorowskiemu, pisowcy znaleźli sposób żeby pokazać jakie PO jest złe... Chcą zdjąć krzyż, szatany! :)

Ja również uważam, że krzyż powinien być z tamtąd przeniesiony. Pałac Prezydencki to nie jest miejsce na tego typu rzeczy. Czy Wy również chcielibyście mieć krzyż przed oknami? W końcu prezydent będzie tam mieszkał. Wyobraźnie sobie żeby przed Białym Domem stał drewniany krzyż, a ludzie się o bili... Ta cała paranoja z krzyżem jest tylko i wyłącznie winą Jarosława Kaczyńskiego. Potrafi poróżniź naród polski, doprowadzić do wewnętrznych sporów ;/ Bo przecież Ś.P Lech Kaczyński na pomnik przed Pałacem Prezydenckim zasłużył tym, że zginął w katastrofie pod Smoleńskiem? Przecież on nie jechał po to żeby tam zginąć, nie miał tego w planach. To był wypadek i nikt tego nie chciał, więc na pewno nie zrobił nic w obronie ojczyzny i nie jest to powód do pochowania na Wawelu i stawianiu mu pomników. W takim wypadku co druga zmarła osoba powinna być w ten sposób nagrodzona.

jak oni tego krzyza nie przeniosą to napewno bedzą go pilnowac 5 lat i wtedy w wyborach na prezydenta wygra kaczyński

Gość no paranoja jakaś
dojdzie do tego, ze trza bedzie tam postawic pomnik Lechowi bo ta rydzykowa gawiedz nie odpusci i wtedy ..... ksiaze Jozef posunie sie na koniu Lechowi i bedą siedzieli we dwoje , albo zdejma ksiecia i posadza Lecha potem za nim siadzie braciszek .... ja pierdykam niektórych ludzi juz calkiem pogielo w tym kraju

Gość GDZIE JEST KRZYŻ?
jakby Kaczyński miał choć trochę "klasy" sam zaapelowałby o przeniesienie tego krzyża w odpowiednie miejsce. Aż dziwne, że tak długo nie mogą zrobić z tym porządku, a "obrońcy" to zwykli fanatycy !

Gość pytająca mamusia
"obrońcy" to ciemiężeni cierpiętnicy :)

kaczyński sie cieszy ze tak to wszystko wygląda a najwazniejsze ze nikt z koscioła nie pojawił sie przed krzyzem i nie przekonuje ludzi ze to nie jest odpowiednie miejsce na krzyz

Gość GDZIE JEST KRZYŻ?
"Później zacznei sie mowa o usunieciu krzyzy ze szkół, urzedow itp." urzędy są świeckie i szkoły też. Jest coś takiego jak rozdział kościoła od państwa - słyszałeś o tym ?

Gość GDZIE JEST KRZYŻ?
cream - byli też księża jak go chcieli przenieść

Gość a ja uwazam
niech krzyz bedzie zawsze tam gdzie jego miejsce nie w szkolach chyba ze ktolickich, nie w urzedach, chyba ze koscielnych, nie tam gdzie polityka bo z religia nie ma nic wspolnego

ci księża co tam byli niewiedzieli jak sie zachowac i nie dziwie sie bo z fanatykami nikt nie wygra

Gość GDZIE JEST KRZYŻ?
co niektórych pilnujących krzyża powinni delikatnie przeprowadzić w odpowiednie miejsce - tam gdzie nie ma klamek i drzwi ;)

Gość GDZIE JEST KRZYŻ?
i "pilnujący" jak mają tyle energii i czasu - to lepiej pomogliby jako wolontariusze w szpiutalach lub w hospicjach

Gość zus sie powinien zaintereswac
rencistami wsród tej gawiedzi widac bylo, ze sily maja dosyć na przepychanki z policją i siedzenie dzien i noc pod krzyżem, wiec pozabierac renty i do roboty a nie bawic sie w okupacje powiedzcie, który normalnie pracujacy czlowiek, majacy rodzine bedzie tam siedzial ------- absolutnie zaden

Gość GDZIE JEST KRZYŻ?
a my się nie boimy :) i mam sweterek z domieszką moherku ;)

Gość wprowadzic policje
rozgonic to cale towarzystwo przeniesc krzyż zgodnie z ustaleniami posprzatac i zyc dalej co to za wladza, która nie reaguje na to , ze garstka nierobów i fanatyków zrobila sobie w miejscu użytecznosci publicznej kapliczke do modlów .... żenada

Gość Żenada i śmiech
Ta wariacka historia z krzyżem jest wywołana na pewno przez spontaniczny odruch serca ale to było dobre na tamtą chwile. A teraz podsyca dalej to kaczyński bo go szlag mało nie trafia że to nie on wygrał - śmierć brata poszła na marne. A w ogóle to krzyż/pomnik powinien być w godnym miejscu ku pamięci tylu i takich ofiar a nie na chodniku gdzie jes chałas uliczny

a ja tam mam to gleboko w dupie, tych kaczorow i te krzyze... niech se robia co chca... w ogole cala ta maskarada zwiazana z ta smiercia kaczora... ja tam sie tym nie interesuje ani nie podniecam bo gdyby moi starzy np tragicznie zgineli albo ktos inny wazny dla mnie to taki przykladowo kaczor nawet by mi nie wspolczul i nic by sobie z tego nie zrobil, nawet by nie wiedzial ze ktos taki jak moi starzy istnieje...wiec po co ja mam robic lament z jego smierci? taka kolej rzeczy... natomiast jesli te mohery tak chca uczcic pamiec kaczora to moga przeciez przeniesc ten krzyz do kosciola a na jego miejsce postawic np jakas tabliczke upamietniajaca tragiczna smierc tego kaczora jesli juz tak bardzo jest to dla nich wazne. ja tam jestem agnostyczka i w te pierdoly typu koscioly, krzyze nie wierze ale sa tez ludzie tzw mohery dla ktorych to jest swietosc wiec trzeba i to uszanowac i isc na jako taki kompromis z postawieniem czegos tam upamietniajacego kaczora na miejsce krzyza zeby te mohery nie zgrzytaly zebami i zeby nie bylo konfilktow bo co komu przeszkadza np tabliczka z informacja o kaczorze?nic. bynajmniej mi bo ja mam to w dupie i nie interesuje sie tym zbytnio. no ale mimo iz za kaczorem nie przepadalam to jeszcze bardziej wkurwia mnie ten zajebany komor i cale jebane po. ale tez mam to w dupie..szkoda mi tylko naprawde biednych materialnie ludzi ktorzy przez nich ucierpia ale skoro nasz kochany ciemnogrod jest az tak ciemny to na wlasne zyczenie sie usmierca bo po to partia dla burzujow ktorzy tylko burzujom dobrze zrobia. nie mowie o aspektach religijnych bo ja nie jestem wierzaca i lubie "innosci" wiec z tym moge kogos popierac(co oczywiscie jest bojda bo to tylko ich chwyt reklamowy...ciekawe czy np zalegalizuja aborcje..napewno nie bo to tylko zludne gadanie jacy to z nich liberalowie hehe) ale o ich pomysle na polityke gospodarcza itp.. to jest calkowita tragedia ze taki biedny kraj jak nasza zapizdziala polska ma jeden z najwyzszych podatkow w europie... ale wy i tak w nich wierzycie wiec wierzcie tylko potem nie zawracajcie dup pomocy socjalnej ani nie placzcie w tv ze nie macie z czego zyc bo smiac mi sie chce z prostej krowy ktora w tv z usmiechnietym ryjcem pierdoli ze bedzie glosowac na tuska a potem za jakis czas placze ze nie ma co do gara wlozyc:Dtak to jest jak biedota glosuje na partie ktora wspiera burzujow...

Gość aga9002
Kaczyński, PiS i wszyscy katolicy zachowują się jak banda kiboli na jakimś meczu. Polska się staję coraz gorsza bo Kaczyński nie umie pogodzić się z przegraną. A krzyż nie rozumiem po co tam stoi. I dlaczego ma stać pod pałacem prezydenckim.Przecież to żałosne inaczej tego się nie da nazwać. A martwi mnie to, że młodzi ludzie tam stoją wśród mocherów. Ech. Katolicy...

Gość ygyugtygft
A co Ci ten krzyz i Ci ludzie ktorzy tam sie modla pzeszkadzaja. Zajmij se swoimi sprawami. W StoczniGdanskiej masz pomnik zlozny s krzyzy i on nikomu nie przeszkadza, wiec... ??? Przestan pieprz. Jak chca to niech sobie stojrz tym krzyzu. Nic zlego sie z tego powodu nie dzieje.