Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina318

teściowa

Polecane posty

Gość ewelina318

Nie mogę uporać się z moją niechęcią do teściowej. Nie lubimy się od zawsze i wszystko było OK dopóki nie urodziłam dziecka. Nie było jej wogóle w naszym życiu. Teraz wpieprza się we wszystko niepytana itp., ale z tym sobie radzę, mówię jej szczerze, że sobie jej rad nie życzę, że ma się nie wtrącać. Ona wciąż próbuje. Mimo że pojawia się w moim życiu raz na dwa m-ce wciąż o niej myślę, analizuję sytuacje co mogłam powiedzieć i kombinuję jak się zachować w przyszłości, żeby w końcu zrozumiała, że nie będzie wychowywała mojego dziecka. To jakaś obsesja, poradźcie.

Gość migotka-psotka
wspolczuje - ja mam super tesciowa! Moim zdaniem jesli nie dociera do niej to co mowisz wprost to juz nie zrozumie. A moze popros meza zeby z nia pogadal, w koncu wtraca sie w WASZE zycie...

Gość ewelina318
rozmawiał z tym samym skutkiem

Gość nioch nioch kocham
taka już baba:O ale to twój mąż powinien stanąć w obronie waszej rodziny :)nie pozwól żeby wlazła wam w życie

Gość migotka-psotka
No to masz szczescie ze widujesz ja TYLKo raz na 2 miesiace. Niestety jest babcia Twojego dziecka i taki juz los... Jesli to nie rpzynosi efektu to pozostaje Ci sie z tym pogodzic i zyc jakby jej nie bylo.

Gość nioch nioch kocham
koorwa migotka jesteś tępa strzała chooj to kogo obchodzi jaką masz teściową takie teksty autorce nie pomogą :D

Gość ewelina318
ja już nie pytam jak mam z nią rozmawiać, bo mówię szczerze mimo, że się potem obrażają. Ja po prostu nie wiem jak nauczyć się o niej nie myśleć kiedy jestem daleko od niej. Ciągle plącze mi się krowa po głowie...:-(

Gość migotka-psotka
nioch nioch kocham - bez komentarza :D

no wspolczuje-moja przyszla tesciowa na poczatku wydawala sie taka fajna babka...A teraz tez juz mysle jak to bedzie jak zamieszkam z narzeczonym,czy bedzie sie wtracala...Juz teraz niby mowi,"przeciez sie nie wtracam" ale 5 groszy wtracic musi....Masakra do tego widzi wszystko w czarnych kolorach i jest przesadnie oszczedna...

Gość migotka-psotka
Autorko ale masz wsparcie w swoim mezu prawda? Ja wiem, ze to nie jest latwe, bo to jego matka ale skup sie na swojej rodzinie, mezu, dziecku, z postow wywnioskowalam ze nie mieszkacie razem (widzicie sie raz na jakis czas) w zwiazku z tym moim zdaniem za bardzo sie przejmujesz tym co Ci powie tesciowa, jestes kobieta ktora stworzyla dom a nie glupia gaska ktora potrzebuje trzymania za reke. Nie wiem co Ci poradzic ale mysle, ze sukcesem jest ze maz podziela Twoje zdanie tzn ze oboje widzicie problem, w wielu przypadkach niestety jest na odwrot.

Gość lekceważąca
a moim zdaniem najlepiej jest takie tesciowe lekcewazyc. tyle jej co sobie pogada, a ty i tak swoje zrobisz jak juz pojedzie;) przechodzilam podobne sytuacje i dopiero moja obojętnosc przyniosla efekt. przyklad? tesciowa gada, ze to zle to nie tak, usmiechaj sie i nie komentuj, pod zadnym pozorem nie daj sie wciągnać w dyskusje, bo to cie tylko wymeczy. wilk syty i owca cala, tesciówka mysli ze jest wazna i obecna w waszym zyciu, ty ja masz gdzies i tak robisz co ci sie podoba, a niek sie przy tym nie kłóci:) spróbuj, nie masz nic do stracenia;)

Gość ewelina318
lekceważąca, dzięki za radę, spróbuję na pewno

Gość lekceważąca
taka taktyka wszystkim wychodzi na dobre, ale i tak najwiecej skorzystasz ty sama:) mniej nerwów i stresu, mąż nie jest stawiany pod przysłowiową ścianą. mozesz jej nie lubic, ale nie zapominaj ze to matka twojego męża, wiec po prostu ją olewaj;) i dalej rób swoje powodzienia! 🌻