Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość issssssssabel

Masakra... mnóstwo rozstępów;/

Polecane posty

Gość issssssssabel

Nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić! Zauważyłam jakiś miesiąc temu spoooooro rozstępów na pośladkach, na łydkach ... i ciągle roba się nowe. .. odrobinę takich fioletowych naczynek maleńkich na udach... pewnie świeże rozstępy... ehhhh.. mam 19 lat! Pomóżcie....:( jakie mogą być powody, jak z tym walczyć? Używam od niedawna kremu na rozstępy..ale wiadomo, starych nic już nie zlikwiduje:(

Gość Lorca
p prostu przybrałaś na wadze a skóra rozciągnęła się..i na skutek tego pojawiają się rozstępy...w aptece można kupić kolagen..przynajmniej kiedyś był dostępny...on powoduje że skóra jest bardziej elastyczna..możesz spróbować....Niestety z tego co wiem ..niektóre osoby mają po prostu skłonność do pojawiania się rozstępów...taka już uroda.

Gość isaaaaaaaabel
Nie przytyłam... Moja mama nie ma tego świństwa, a tyła i chudła... Naprawde nie wiem ;( .. może coś z hormonami? biorę od niedawna novynette

Tylko nie novynette... Ja od tego miałam fiksacje, paskudną twarz- no i zaczeło mi się pojawiać coś na nogach, właśnie na kształt rozstepów. Okropnie je znosiłam. A Ty, jak fizycznie i psychicznie się po nich czujesz? Ile je już bierzesz?

Gość ehehehe
fioletowe naczynka to niekoniecznie muszą byc rozstępy...może to początki żylaków?

Gość issssssssabel
Biorę je rok... A zniknęły Ci 'to coś' z nóg jak odstawiłaś?:( NIe, to nie żylaki... Zresztą to nie ważne...bo maleństwa... i nie przybywa ich szybko.. gorzej z tymi obrzydliwymi rozstępami:(... Jak psychicznie? Odczułam dużą ulgę, odkąd je zażywam, odżyłam.. przestałam podupadać na zdrowiu, chorować ciągle... wiele plusów.. wcześniej miałam anemie, pewnie wszystko przez krwawienia miesiączkowe.. Ogólnie gdyby nie te zmiany na pośladkach i nogach, pod kolanami..to byłoby pięknie...

Gość issssssssabel
Nie wiem co z tym zrobić... one sa baaardzo widoczne:( w wolnej chwili może wstawię zdjęcia... używam jakiegoś balsamu przeciw rozstępom , mimo to na łydkach dalej nowe.. jedne fioletowe...inne już białe.. no masakra.. może dieta? troszkę schudnę to skóra nie bedzie tak napięta... nie ważę dużo.. jakieś 61 kg na 173 cm.. na pupie mam troszkę sadełka..ale zawsze miałam, taka budowa.. jednak nawet w miejscach gdzie nie ma prawa skóra być naciągnięta, pojawiają się one:(... ajjj coś musi być przyczyną;( jakoś muszę to zahamowac:( mam siedząca pracę od pół roku..ale bez przesady ;( pierwszy rozstęp zauważyłam daaawno temu,(ale jak już brałam tabsy) w okolicach odbytu..teraz jest wielki i białY:( blizna... boję się ze i te takie będą:(

Nie, to co mi się pojawiło to mam. Naprawde tak dobrze się po tabletkach czujesz? Ja miałam okropne stany psychiczne, ponadto brałam je leczniczo...jak widać, na każdego różnie działają. Tabletki moga powodować powstawanie rozstępów. Nie, wiem czy to akurat to jest przyczyną, może warto to komuś pokazać. Ja bym to rzuciła w cholere, ale jak się lepiej czujesz.

Gość issssssssabel
Nie mogę w cholere;( jakieś brać muszę.. naprawdę nie chce się czuć tak jak kiedyś;(... boje się zmieniać, bo nie chcę nowych efektów ubocznych.. Nigdy nie miałam badań hormonalnych.. Chyba sama prywatnie przebadam sobie kortyzol.. może ktoś wie ile to kosztuje? A jak nie to to jeszcze jakieś inne..może ginekologa uprosze;P Tak, na każdego działaja inaczej, bo każdy jest inny..i niestety lekarze przepisuja na chybił trafil;/ ... Wrrr ... do końca zycia nie pokaze się na plaży.buuuu

A dlaczego kortyzol chcesz badać? No cóż, ja teraz nic nie biorę. Brrr, z dala od hormonów- przynajmniej narazie.....

Gość issssssssabel
podobno ma coś wspólnego z rozstępami.. u mnie muszą to być hormony... ehhhh .... ja nie mogę z dala;(

Aha, no tak mi robili badania, ale i tak leki mi nie odpowiadają żadne. Cóż, to może plastry? Pozdrawiam.

Gość issssssssabel
Plastry to tez hormony.. Cholera, zła jestem... Moja mama nie ma nic, ani cellulitu, ani rozstępów;(... a wazyła przy wzroście 165cm, 85 kg! Teraz 65!..kiedyś 54.... a ja nie mam wahań wagi.. ! Tylko troche tłuszczu za dużo na pupie, i tam też najwiecej rozstepów:(((( wrr

Wiem że tez hormony :D ale one łagodniej (podobno) działają niż te wszystkie tabletki. (tzn w skutkach ubocznych)

Gość issssssssabel
Wiem, że wiesz ;-)... Wydawało mi się, że o tyle łagodniej, że omijają układ pokarmowy.. i nie ma tych mdłości i innych atrakcji (miałam na początku;/) ...ale jeśli chodzi o układ hormonalny działaja podobnie... i też nie te plastry.. nie trafione mogą zaszkodzić.. nie wiem czy wygodnie tak ciągle z tym plasterkiem...chyba nie za bardzo, jak sądzisz?:D

Zastanawiam się właśnie nad plastrami, już mi tam na wygodzie nie zależy, byle w końcu mi coś pomogło. Spróbować można, choć z tymi zmianami to też. Nie wiem, ogólnie jestem bardzo przeciwa hormonom, ale kiedyś będe musiała je brać bo mam fantastyczne dolegliwości więc i mnie to nie ominie. :/

Gość issssssssabel
wiem, że muszę coś zrobić, może tabletki zmienić..boję się ;P... te były nawet nawet.. ale nie mogę tak dalej niszczyć swojego wyglądu pzrez nie;P...a wrrrrrrrrrr..chrzanione rozstępy:p

Gość wpadł mi do głowy pomysł
jest jakis żel reklamowany w tv , na rany, który zapobiega powstawaniu blizn i tak sobie myślę , czy jakby posmarowało się nim świeże rozstępy , to czy by to pomogło w końcu rozstępy to niby też blizny pamiętacie nazwe tego zelu?

Gość wpadł mi do głowy pomysł
i coś mi sie wydaje, ze twoje rozstępy pojawiły się od tabsów, bo skoro nie przytyłas, a zaczęłas zauważac je , jak juz brałas tabsy , to na to wygląda

Gość issssssssabel
coś na n... dzis w radiu reklamowali:p no jeszcze jest cepan, contratubex, wszystko na blizny... mam zamiar zaopatrzyć sie w ten ostatni... eh...tylko, że mam dużo starych blizn... na nowe ..te naczynka niby.. które nie zmieniają się ..ale jest może ich troszkę więcej.. jak tak teraz patrze... kupie contratubex zobaczymy... strasznie wnerwia mnie to wszystko! naprawdę! mam 19 lat a z takimi rzeczami musze się borykać;((((((((((

Gość issssssssabel
jeszcze trochę i będe cała w tym świństwie..nigdzie się nie pokażę;((((((( i najgorsze jest to, że definitywnie tabsów odstawić nie moge... wrrrr naprawdę jestem zła;-)

Gość izasalamon
Na pewno musisz coś stosować - jakieś kremy (jest ich pełno). A może spróbuj wybrać się do kosmetyczki na zabiegi? Na czerwone rozstępy pomóc może mikrodermabrazja albo mezoterapia. I koniecznie musisz znaleźć przyczyn rozstępów (kilka opisano na http://rozstepy.info.pl/2010/07/26/rozstepy-przyczyny-i-objawy/), by móc zapobiec ich dalszemu namnażaniu.

Gość Na świeże, różowofioletowe
rozstępy dobrze działają specyfiki zawierające snail secretion filtrate czyli ekstrakt ze śluzu ślimaka. Np taki balsam: http://www.andyjskadolina.com/index.cfm/produkt-kosmetyk-krem/pid/25/balsam-do-ciala-arenscaracol/ czy Elicina: http://cokupic.pl/produkt/Elicina-krem-ze-salimaka-40-g Elicina w dobrej cenie do kupienia na allegro :) bo 135 zł za słoiczek to gruba przesada. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=elicina