Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olaaa90

ciąża objawy

Polecane posty

wiem dziewczyny że ten temat był tutaj poruszany wiele razy ale cóż, każda która podejrzewała ciąże wie jakie burze przechodzą przez głowe, więc opiszę wam swoją historię: do domniemanego zapłodnienia mogło dojść w czasie dni płodnych jednak później dostałam normalny okres, czytalam ze w ciąży mogą pojawić się plamienia które go przypominają ale sa mniej obfite i krótsze ( mój trwał nawet dłuzej niz normalnie i był mega obfity), jednak to i tak nie dawało mi spokoju, zrobiłam test i wyszedł nieprawidłowy wynik wiec szczegół .. ;/ byłam dzisiaj u lekarza i zapytałam o to powiedziała, że skoro dostałam okres to mogę być spokojna, zrobiła mi usg ale normalne a nie dopochwowe, od pamiętnego dnia minęło 7 tygodni więc myślę że coś by już widziała, jednak ja dalej się denerwuje mam wrażenie ze rośnie mi brzuch i mam mdłoci ale to już chyba z tych całych nerwów i mojej paranoji i tego ze sobie cały czas coś wymyślam a wy co o tym myślicie??

Gość coraz bliżej
urojone objawy ciąży - typowe w dwóch przypadkach: 1. gdy bardzo chcesz być w ciąży 2. Gdy nie chcesz być w ciązy

Gość to ja tez zapytam
Hej olaaa90 zdarzenie miało miejsce 7 tygodni temu , a miałaś jakies krwawienia po tym , tzn okres ? Czy nie ? Ja mysle ,ze doktorka juz by cos tam zobaczyła Zrób jeszcze raz test ciązowy W którym jestes dniu cyklu ? Mozesz tez sprawdzić mierząc temp , tzn jutro rano przed wstaniem z łózka najlepiej przed 7 rana zmierz temp w pochwie zwykłym termometrem , w ciązy temp jest tam wyzsza , podobnie jak przed okresem w drugiej fazie cyklu Tzn po okresie temp jest nizsza , przed owulacją spada , a po owulacji podnosi się i jest na wyzszym poziomie az do okresu( czasami dochodzi do 37 stop , czasmi jest nizsza 36, 8 czy 36, 7 -zalezy jaka masz normalną temp ) lub jezeli jest ciąza to utrzymuje sie na tym poziomie ponad 18 dni , za sprawa progesteronu W tej metodzie powinno się obserwowac temp cały czas ,a le jezeli będzie niska to cię to uspokoi Jezeli wysoka to mozesz byc przed okresem , po owulacji lub w ciązy - ale ja mysle ,ze to nie ciąza Odniczego zrób jeszcze raz test , ale mysle ze się bardziej nakręcasz

tak miałam okres i to obfity ( spóźnił się trzy dni ale to pewnie przez stres związany z sesją i obawą przed ciążą) dlatego lekarz mnie uspokajał, a od dnia w którym mogło dojść do zapłodnienia minęło prawie 6 tygodni a od miesiączki przed tym wydarzeniem ponad 7 tygodni dlatego myślę, ze to nie ciąża bo chyba by to zauważyła teraz mam 18 dzień cyklu :) wiem że moze popadam w histerie ale czytałam teraz fora i naprawdę tyle można róznych zdań i historii przeczytać że głowa mała :D

Gość to ja tez zapytam
nie wiem czy ci nie namieszałam Zrób jeszcze raz test ciązowy , ja mysle ze doktorka juz by zobaczyła pechęrzyk ciązowy

pewnie tak zrobię :) a jak myślisz koniecznie muszę robić go rano ?? bo niby wedy daje lepszy wynik ale jak czytałam na ulotce to pora dnia jest obojętna

Gość to ja tez zapytam
niby rano stęzenie jawiększe , bo mocz nie rozrzedzony Ale ja mysle ze pora dnai nie jest najwazniejsza , tymbardziej ,ze juz na kilku tetach czytałam ze wychodza wyniki niezaleznie od pory dnia Poza tym stezenie gonadotropiny kosmówkowej jest coraz większe kazdego dnia Jeszcze zapytam , bo nie wiem czy rozumiem Jesteś w 18 dniu cyklu czyli około dwa tygodnie temu miałąś miesiączke ?

Gość to ja tez zapytam
* litery mi sie poprzestawiały , sorki

Gość to ja tez zapytam
to mysle ,ze niepotrzebnie się nakręcasz Zrób od niczego test ,ale na pewno jest negatywny