Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj boliiii

HEMOROIDY a ciąża POMOCY BŁAGAM

Polecane posty

Gość oj boliiii

Mam po pierwszej ciąży i porodzie hemoroidy. Używałam tych aptecznych maści i kremów i pomagały na jakiś czas, później znów się odnawiało, znów smarowałam i tak w kółeczko. Teraz jestem w 6 tygodniu ciąży, a te małpy się pojawiły po 4 miesiącach spokoju. Maści raczej używać nie można bo napisano na opakowaniu, ze w ciąży nie. Jak ja mam sobie ulżyć? Piecze koszmarnie.

Gość błagam niech ktoś pomoże

Gość kgjhjhjjproktolog
idź do proktologa, przecież ta ciąża jest przyczyną tego gówna

Gość błagam niech ktoś pomoże
na ten rok nie ma już terminów, a na przyszły jeszcze nie zapisują. Proszę Cię w PL mieszkamy i u nas na taką wizytę czeka się tak długo, aż się umrze, albo wyleczy. Poza tym nawet jakbym chciała iść prywatnie (na co w chwili obecnej mnie nie stać bo wizyta to pikuś, ale leczenie pewnie by sobie kosztowało) to i tak nie pójdę z marszu bo i prywatnie są terminy, a ja proszę o radę na teraz bo nie mogę na dupsku usiąść. Dziś pod wieczór to się ujawniło i strasznie piecze, a ja nie wiem jak sobie pomóc.

Gość zxcvbn
ja mialam wlasnie w ciazy i normalnie uzywalam posterisanu.

ja dostalam okropnych po drugiej ciazy i porodzie bralam globulki procto glyvenol z tego co wiem co dozwolone w ciazy i przy karmieniu pierisa mi pomogly bardzo problem na razie nie wrocil a minely jakies 4 miesiace sprobuj tez

Gość dsdsff
ja używałam płyn do higieny z kory dębu na to, pomógł

Gość posterisan można
w ciąży używać - ten w maści, pomaga genialnie! też miała i zniknęły!

Gość tajasne
jak nie masz posterisanu to rób nasiadówki na naparach z kory dębu i rumianku. czasem pomaga. i skonsultuj to z ginekologiem.

Gość Batumi 83
U mnie pijawiała się krew na zmianę z dziwnym śluzem. Po wizycie u lekarza dowiedziałam sie ze pojawiły sie hemoroidy. ponoć to normalne:) więc staram się nie panikować. Lekarka przepisała mi maść. Zaleciła zmiany w diecie i dużo spacerów. Co do zaparć jakoś trzeba sobie radzić maść jako tako pomaga ale zauważyłam że to czasowe. Jak zapomniałam smarować przez klika dni to znowu to samo. Siostra ostatnio wyszukała w jakimś tygodniku z programem reklame w Anurexu i udało jej się zdobyć ten specyfik. Mam to cudo w domu i od kilku dni stosuję. Ponoć to całkowicie bezpieczne dla kobiet w ciązy . No bo faktycznie co tu moze zaszkodzić , to tylko mała wkładka. Hemoroidy mają się z czasem schować po anurex a z objawami mam póki co spokój