Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liza66

Alegro kto wie

Polecane posty

Gość Liza66

Wylicytowałam na aukcji przedmiot ale się rozmyśliłam i jednak go nie kupię.To było tydzień temu,nie powiadomiłam sprzedajacego o tym fakcie ,co mi zrobią w razie nie wyProszę o odpwiązania się z tranzakcji?? Zawieszą konto ??Proszę o odp

Gość Liza66
właśnie pierwsza,tak mam same pozytywy,a nie zawieszą mi konta czasem ?

Gość ale dzika jestes
zamiast się dogadać ze sprzedawcą, przeprosić że nie przemyślałaś zakupu, to się nie odzywa i głupka udaje, trochę kultury, tak zawieszą cię, bo masz prostackie maniery

Gość Liza66
a więc kto się zna

Gość Liza66
a na jak długo mogą zawieśić mi konto??

Możesz dostać od sprzedającego negatywa. A z pewnością dostaniesz "ostrzeżenie" (po 3 zawieszają konto) gdy allegro zwróci sprzedawcy prowizję. Sprzedawca może przy zaistnieniu pewnych okoliczności dochodzić od Ciebie zapłaty przed sądem ;)

Gość Liza66
Fakt troche głupio wyszło ,ja w tej akcji licytowałam w sumie dla funu ,nie liczyłam ,że wygram ale przedmiot był tak badziewny,że nikt mnie nie przelicytował i dlatego milczę

Gość wiesz że
transakcja zawarta na allegro jest wiążąca z mocy prawa :P KC art. 70 1 4. Organizator od chwili udostępnienia warunków, a oferent od chwili złożenia oferty zgodnie z ogłoszeniem aukcji albo przetargu są obowiązani postępować zgodnie z postanowieniami ogłoszenia, a także warunków aukcji albo przetargu. art. 70 2 3. Jeżeli ważność umowy zależy od spełnienia szczególnych wymagań przewidzianych w ustawie, zarówno organizator aukcji, jak i jej uczestnik, którego oferta została przyjęta, mogą dochodzić zawarcia umowy.

Gość Liza66
A jakie to muszą być okoliczności? Za 3 dychy do sądu mnie nie pozwie raczej :D

Gość Liza66
Sam jesteś durny chłop.Dobra jest tak jak myślałam ale chuj jak zawieszą mi konto to przynajmniej zaoszczędzę kasy na zamawianiu dupereli :D

Jeśli to nie było "kup teraz", to jedynym warunkiem żeby sprzedawca mógł Cię pozwac, to twój wiek- skończone 18 lat w dacie złożenia oferty.

Gość mrumra
Kurczę, to musi być rzeczywiście megazajebiścierewelacyjny FUN licytować na Allegro. Nie masz kobieto innych rozrywek?

Gość ale dzika jestes
lizka, napisz maila, że przepraszasz, że nie przemyślałaś i załatwisz to jakoś pozytywnie, przecież cię sprzedawca nie zje, w końcu nie zna cię osobiście

Gość lady magbet
ja mialam identyczna sytuacje-dostalam ostrzezenie od serwisu allegro (trzy ostrzezenia i zawieszaja konto).Negatywa od sprzedajacego nie dostalam bo napisalam mu meila w ktorym wyjasnilam dlaczego chce zrezygnowac z zakupu.