Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLW blw

BLW - KARMIENIE BOBASÓW, KTO ZNA TĄ METODĘ?

Polecane posty

Gość BLW blw

Witajcie, ostatnio znalazłam ciekawe forum na temat Baby Lead Weaning (forum angielskie), bardzo zaciekawiła mnie ta metoda. Czy ktoś z was ją zna, ktoś stosuje? Wydaje się, że dzieciaki szybko się usamodzielniają jeśli chodzi o jedzenie i ten jeden problem można mieć z głowy:D

Gość BLW blw
Nikt tak nie karmi?:O

Gość to dość powszechne w wielu
domach, ale nikt tego nie określa żadnym terminem naukowym.

Gość sleep
a na czym ona polega?

Gość autorko nie wiesz o czym
tak ja znam ta metode, odkad moje dziecko skonczylo 7 m-cy zaczelam klasc przed nim rozne ugotowane warzywa, pulpeciki i dziecko samo decydowalo co chce jesc, na co ma ochote. majac niewiele ponad rok swietnie umialo jesc lyzka i widelcem i jadlo samo. jak czytalam gdzies, ze 2-letnie dziecko nie moze sie skupic na jedzeniu bo WYRYWA MAMIE LYZKE i wtedy mama daje mu druga lyzke - myslalam, ze padne na zawal.!!! dwulatek juz dawno powinien umiec nakarmic sie sam!!! blw to bodajze skrot od angielskiego baby lead weaning, tzn. tyle, ze podczas wprowadzania nowych posilkow to dziecko ma przejac kontrole nad tym co chce jesc. to o wiele ciekawsze niz wpychanie zupy na sile.

Gość autorko nie wiesz o czym
tak autorko, jesli masz dziecko po 6 miesiacu ktore juz moze jesc co innego niz mleko, to smialo zaczynaj ta metode, bedzie poczatkowo troche balaganu, alezaprocentuje barzdzo szybko, samodzielnie jedzace dziecko to naprawde cenny skarb.

BLW - Baby Lead Weaing pod tym skrótem kryje się polecana przez Brytyjski Departament Zdrowia (DoH) metoda karmienia maluchów pokarmami stałymi. Ideą BLW jest podawanie około sześciomiesięcznym bobasom zróżnicowanego jedzenia, bez miksowania, przygotowywania papek dzieci poznają różne smaki, bo ciężko nazwać te pierwsze próby jedzeniem.