Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakajka

chodzik dla dziecka-warto?

Polecane posty

Gość bakajka

Mam zamiar kupić dziecku chodzik( podobny do tego poniżej) ale słyszałam kilka negatywnych opinii o chodzikach i teraz nie wiem co robic..czy wasze maluchy korzystały lub korzystaja z chodzików?? akcesoria-dzieciece.hiperogloszenia.pl/chodziki/ogloszenie/115849-chodzik-edukacyjny-kolyska-bujak-oferta/

Gość ltffg
chodzików nie powino sie uzywać

Gość ltffg
zarówno artykuły w prasie jak i specjaliscie w programach telewizyjnych nt. macierzyństwa zdecydowanie odrazdają chodziki np.w tvn style

Gość izabelka www.com
moja ma 10miesięcy, chodzi w chodziku, lubi, wiadome dziecko nie może przebywać za długo, ja się nie boję córki wkładać do chodzika ponieważ miała teraz badane bioderka.autorko podaj prawidłowy link tego chodzika to ci doradzę bo z chodzikami trzeba ostrożnie.

chodzików nie powinno sie uzywać ale chyba po to są by ich uzywać:)moj chrzesniak chodził w takim chodziku i jakoś mu nic nie jest

Gość Blekit Oka
moim zdaniem--nie warto ...porzyczyłam od bratowej a miałam zamia KUPIC i się okazało że tylko miesiąc w nim balowała

Gość megamega833
podobno dziecko raczkując lepiej rozwija sie intelektualnie -moj syn nie raczkowal tylkonauczyl sie chodzenia poprzez chodzik noi mial problemy z mową ,do logopedy chodzilam z nim az do 4 klasy szkoly podstawowej- niewiem czy to akurat wina chodzika ale moze cos w tym prawdy jest.

raczej nie warto przynajmniej u nas sie nie sprawdził mała dostała siedziała w nim kilka minut .... zdecydowanie wolała raczkować i chodzić z pchaczem :)

Gość bakajka
juz się troche wywiedziałam i wszyscy odradzaja chodziki. Ewentualnie chodzik-pchacz jest dobrym pomysłem.Dzieki za odzew

Gość kokojambo
A po co zmuszać dziecko do chodzenia w chodziku ?:o Przyjdzie czas to zacznie samo wstawać i chodzić. Ja też odradzam chodziki.

Gość ja miałam
Młody popylał w nim jak miał 7 miesiecy :D Potem zaczął z niego wylatywac bo był za wysoki ale na szcęście jak mial 8 miesiecy zaczął chodzic samodzielnie. Teraz jest nastolatkiem i nie ma zadnych problemów z kręgosłupem. Trenuje koszykówkę :D

Gość ona ma racje
chodziki msa nie zdrowe ja miałam ,ale stosowałam bardzo rzadko i krótko , zazwyczaj jak musiałam coś zrobic i wolałam ,zeby dziecko było w chodziku Ale stosowałam naprawde bardzo rzadko Kiedys oglądałam nawet program na ten temat , ze podobno stosowanie chodzików ma potem jakis zwiazek z dysleksją u dzieci

Gość MONIKA1974
Moim zdaniem warto:) mój 19 letni i 16 letni i teraz 3 letni syn był w chodziku i żadnych problemów ani z postawą ani z rozwojem nie mają. No ale teraz takie czasy nastały że robią młodym matką wodę z mózgu i nagle wszystko jest szkodliwe. Ja jestem zasady że każda matka obserwując swoje dziecko wie co dla niego jest dobre. radzę zaufać samej sobie a nie opinią innych.

nie warto, dziecko nie ćwiczy ruchów naprzemiennych, mózg nie pracuje tak jak powinien - ale dla niektórych to robienie wody z mózgu ;) Mój synek chodzi od miesiąca, chodzika nie kupiłam z pełną świadomością, miał pchacz którym bawił sie od 6 miesiaca życia do teraz (włącza sobie melodyjki)

Gość ona ma racje
annnnnnna ma racje !!!!! I to ma pózniej zwiazek z dysleksją !!!!!

Gość chodzikom mówimy nie
monika1974 wierzę, że wolałaś wsadzać swoje dzieci do chodzika i miec wolne. Nie oszukujmy się, temu własnie sluży chodzik, żeby dziecko choc przez chwilę inaczej dla siebie spędziło czas i dało matce w tym czasie święty spokój. TO nie robienie wody z mózgu ale sprawa tak samo zasadna jak np. oglądanie przez maluchy telewizji, niby można tylko pytanie zasadnicze : po co? dla świętego spokoju. Każdy ośrodek rehabilitacyjny odradza stwsowanie tego wynalazku i chyba nie maja w tym interesu. Dla nich to żaden marketing. chodzik może ujawnic a nawet pogłębić ukryte wady postawy, dziecko wyrabia sobie inny sposób stawiania stóp, zbędne obciążenie dla kręgosłupa. O ile zdrowsze i tańsze (!) jest zwykłe poczciwe raczkowanie? Ja (równiez rocznik 1974 wychowałam moich dwóch synów (5 i 2 lata) absolutnie bez chodzików. To nie jest niezbędny gadżet.

Gość YhcYhcg

Ludzie, dziecko sztukę chodzenia ma opanować samo... żadne chodziki.. to że to ktoś produkuje i na tym zarabia, nie znaczy że jest nieszkodliwe. 

Gość Mutvj

Mam 2 dzieci. Chodzikow nie uzywalam.  Po co? Dzieci najpuerw raczkowaly, potem wstawaly i chodzily same.