Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carolina87

przyszłość z moim chłopakiem...?

Polecane posty

Witam. Mam pewien problem, nad ktorym mysle od jakiegos czasu i potrzebuje opinii osob postronnych. Chodzi o moj zwiazek. Mam 23 lata, a moj chlopak 30. Jestesmy razem ok. 1,5 roku. Ogolnie, wszystko jest w porzadku, ale czasami bardzo ciezko jest mi wyobrazic sobie przyszlosc z nim. Otoz mieszka on ok. 20 km od miasta i jest tak zapatrzony w swoja miejscowosc ze nie wyobraza sobie zeby kiedys mogl mieszkac gdzie indziej. Pracuje w duzym miescie i codziennie traci ponad 2 godziny na dojazdy. Zarobione pieniadze inwestuje w dom. Kiedys rozmawiajac, wspomnialam ze to jest bez sensu. Ze ja nie wyobrazam sobie siebie w takiej sytuacji. Koncze studia filologiczne, udzielam korepetycji, pracuje w szkole jezykowej w moim miescie. A gdybym przeniosla sie na wies, kto przyjedzie do mnie uczyc sie? Kazdy wybierze osobe ktora jest blizej. Ponadto, w takim wieku ja juz dawno myslalabym o slubie, a on nawet o tym nie wspomina slowem. Twierdzi, ze jest nam dobrze tak, jak jest. Czasami zastanawiam sie czy nie trace czasu. Czy warto kiedys rzucic wszystko i pojsc za nim? A moze jestem tylko egoistka i mysle o sobie? Co o tym sadzicie?

cóż... macie inny pomysł na życie - czas się rozstać... Ps czy przypadkiem nie pojawił się na horyzoncie jakiś ciekawy facet? :P

Nie, nikt sie nie pojawil. Ale obserwujac inne pary, nawet jego znajomych, coraz czesciej mysle o naszej przyszlosci... i nie widze jej.

Gość no tak 0
Ja tez tak mam jestem rok starsza od ciebie moj ma 25 Tylko ze my mieszkamy za granica on chce zjechac do Polski i tma mieszkac u mamy w domu na wsi i co ja mialabym tam niby robic?? A slubu nie chce powiedzial ze nigdy wiec zastanwiam sie tak jak ty i wcal enie jestes egoistka

powiem Ci jak będzie... Facet się nie zmieni... znam takich zakochanych w swojej wsi/domu/ działce... Ładują całą kasę w to swoje ukochane coś, świata poza tym nie widzą... Tacy współcześni chłopi-rolnicy, dla których liczy się ziemia, potem długo, długo nic i ewentualnie Ty... Albo skończysz to szybko, albo będziesz się łudziła, przekonywała, prosiła, może nawet zmarnujesz z nim ze 2 lata próbując się tam sprowadzić, łudząc się, że go jeszcze zmienisz... I rozstaniecie się prawdziwej nienawiści - tzn Ty będziesz go nienawidzić, bo masz inną wizję na życie, chcesz czegoś innego a on Ci to odbierze...

Gość no tak 0
ty jestes krotko z nim wiec lepiej poswiec sie swojej karierze zeby nie zalowala ja jestem moim 6 lat

no wlasnie... kiedy probuje z nim o tym rozmawiac, konczy sie na tym ze to ja jestem wygodna. a w dodatku w tym domu mieszka jego matka ktorej on przeciez nie zostawi...

po 6 latach nie wiem czy bym umiala zostawic... mi po 1,5 roku byloby bardzo ciezko. smutne jest to, ze mimo ze kocha sie dana osobe mysli sie o rozstaniu ze wzgledu na rozne poglady na zycie...

Gość no tak 0
wiesz jak chcesz siedziec na wsi i tlyko przez okna patrzyc lub plewic w ogrodku i gotowac obiadki z tesciowa to prosze bardzo bo ja tak nie chce i mowie mojemu ze bez slubu nie bede z nim mieszkac bo wiem ze i tka nie chce sie ozenic ze mna to ja z nim nie bede mieszkac i mam wymowke uwierz mi pomieszkasz pare dni i bedziezs miala dosyc wiesz nie ktorym odpowiada zycie na wsi i lubia takie zycie ,ale ja sobie nie wyobrazam jak odcieta od swiata

Gość no tak 0
ja chcialam po 3 zostawic bo nie mialam pracy i siedzialam w domu ,al eprzeciagla sie do 6

Gość no tak 0
ja mam calkiem inne plany i marzenia ,ale zawsze musze robic tak jak on chce on do pOlski ja z nim on za granice ja znim nie wazne czy mam pracy czy nie mam z nim jechac i tyle

Gość no tak 0
jestes duzo mlodsza od swojego partnera jestes mloda wiec jeszcze sobie mozesz znalesc spokojnie faceta. Ja mojemu powtarzam ,ze nie chce mieszkac na wsi i nie bede nigdy To co zrobisz? Bo ja nie wiem

Gość no tak 0
chcesz to zostaw jakies namiary pogadamy a ja musze juz konczyc

Ja mojemu tez to powtarzam. Naprawde nie raz usilowalam go przekonac ze zycie na tej wsi mija sie z celem, ze mozna mieszkac w miescie, gdzie tez jest cisza i spokoj. Jego znajomi tez mu to powtarzaja, ze takie dojazdy sa meczace ale on wie swoje i bierze kolejne kredyty na dom zeby go remontowac. A kazda dyskusja na ten temat jest ucinana. Szkoda gadac. Nie wiem co zrobie. Mysle o rozstaniu bo byloby najrozsadniejszym wyjsciem. Ale ciezko to zrobic tak z dnia na dzien...