Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123sylwia321

antykoncepcja w ciąży

Polecane posty

Gość 123sylwia321

Witam. jeśli temat już był to przepraszam ze zakładam nowy ale takowego nie znalazłam. Biorę tabletki antykoncepcyjne od pół roku. Cyprest. i od ponad miesiąca mam non stop upławy. takie jasne, bezzapachowe. i się zastanawiam czy mogę być w ciąży. chociaz wiem, że tabletki nie są 100% pewne. Narazie nie moge iść do ginekologa, bo mojego nie ma bo jest na urlopie a w mojej okolicy przyjmują "za jakiś czas" więc kicha. mam jutro dostać okres. chcę zrobić test ale tez sie zastanawiam. Więc czy w czasie brania tabletek można zajść w ciąże? Pewnie tak. ale czy jeśli jest się w ciąży to czy ten okres wystąpi czy nie? bo już sama nie wiem. i prosze nie krytykujcie mnie na dzien dobry albo nie piszcie ze wy nic nie powiecie tylko mam leciec do ginekologa bo nie proszę Was o diagnoze tylko o radę :) Pozdrawiam ;))

Gość mokateee
upławy nie świadczą o ciąży. więc to żaden powód, żeby myśleć o ciąży. okres w ciąży przy tabletkach może nie wystąpić. jeżeli jednak wystapi, to powinien być słabszy niż zawsze np. mogą to być plamienia. ale jeśli zamiast okresu są plamienia nie oznacza to od razu,że jesteś w ciąży. hormony różnie działają na organizm. jeżeli tabletki bierzesz regularnie i nie przyjumuijesz leków osłabiających ich działanie, nie miałaś wymiotów ani biegunki to jest ok 97-99% że w ciąży nie będziesz.

Gość mokateee
no i jeżeli masz upławy to musisz je leczyć. tyle, że mi się wydaje, że jeśli są białe i bezzapachowe, nie swędzi cie i nie piecze to jest normalna kobieca wydzielina, która może ci się nasilać przy antykoncepcji.

Gość 123sylwia321
aha to dzięki :)) jedyne co to w ostatnim czasie zwiększył mi się strasznie apetyt :P