Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna;(

okropnie sie czuje a jestem w ciąży..jak sobie pomóc?

Polecane posty

Gość smutna;(

hej dziewczyny.. jestem w 6 tyg ciązy.. niby wsz oki, wyniki bety tez.. Cały czas chodze spiąca i zmeczona ale dzis czuje sie masakrycznie.. mam okropne mdłosci,brak apetytu i straszny ból głowy:( czy cos sie dzieje złego? jak sobie pomóc?

Gość smutna;(
byłam pare dni temu to tak zle sie nie czułam wiec on o tym nie wie.. ale kojeną wizyte nam juz w piątek to mu powiem.. ale strasznie sie męcze:( czy cos moze mi pomóc?

Gość smutna;(
dziekuje za rady.. własnie ja rano nawet dobrze sie czuje..ale im później tym coraz gorzej, opadam z sił, mdłosci i te bóle głowy!! :( tak, biore feminatal 800.. spróbuje napić sie mięty.. niby czuje głód a nic nie umiem zjeść..

Gość marynazwawki
Nie martw się, do piątku nie daleko, dasz sobie radę Tak to bywa w ciąży, że źle się czuje kobieta, ale pocieszające jest to, że to przechodzi :) Jak rano się obudzisz to miej na szafeczce maślane ciasteczka i szklankę wody, zjedz je powolutku, dobrze przeżuj, popij wodą i poleż chwilę i dopiero wstań. Staraj się ułożyć sobie dzień, ustal co robisz kiedy, często drzemaj sobie (ale nie non stop), spaceruj, i nie chodź głodna choćbyś nie chciała jeść z powodu bólu brucha Przeżyjesz to, tyle kobiet to przeżyło to Ty też sobie poradzisz!!:)

Gość eeeeeee
dla mnie pomagala tylko cola, podobno cherbatki imbirowe dobrze dzialaja na mdlosci, na mnie nieestety nie podzialaly w ogole..pytalam sie lekarki czy moge pic cole, i dala calkowite przyzwolenie, powiedziala ze jezeli pomaga to ona nie widzi w tym nic zlego, obecnie jestem w 24 tyg, i wypijam szklanke raz na 2 tyg, raz na miesiac..

Gość eeeeeee
o wlasnie i nie chodz glodna, bo to powoduje jeszcze wieksze mdlosci..

Gość smutna;(
jestescie kochane, dziekuje za wsparcie i rady:* Teraz doszły do tego wymioty:( masakra! mam nadzieje ze jaknaszybciej mi przejdzie bo to strasznie męczące..

Gość spróbuj memlać skórkę od
chleba - pomaga na mdłości

Gość smutna;(
cos Ty.. skurka od chleba? zaraz wyprubóje..

Gość smutna;(
a co myslicie o APAPie ? jest pn bezpieczny ?

Gość hhhiiiiiii27
ja od chleba zygalam, strasznie mi smierdzial, mieszkam w uk i tu paracetamol jest dozwolony, nie wiem jaki sklad ma apap, ale podejrzewam ze jest ok, oby nie nurofen

mi minęło dopiero w 16tc: wymiotowałam kilka razy dziennie, mdłości non stop, ból głowy, senność. Każdy kolejny dzień witałam i żegnałam przy toalecie. Dlatego ciąża kojarzy mi się z męczarnią

Gość smutna;(
mam nadzieje ze ja do 16tc nie bede sie tak męczyć..:( Wziełam sobie letni prysznic,pije mięte,ból głowy troche ustąpił.. ale nic do ust nie umiem wziąść..

Gość axia1
smutna, też jestem w 6tc i mam podobne objawy jak Ty. U mnie dodatkowo jeszcze pojawiło się zapalenie pęcherza i ból korzonków chyba. Z powodu zawrotów głowy musiałam wziąć zwolnienie z pracy. Czy ktoś wie jak długo to może trwać i kiedy powinno być lepiej ??? Zaczynam się już martwić a z ginem widzę się dopiero w poniedziałek.

Gość smutna;(
witaj axia 1 .. to jestesmy razem, zawsze raźniej.. mnie pocieszają ze do do 3 miesiaca to minie.. a my jestemy na początku drugiego.. Współczuje Ci, skąd Ci sie to przyplątało ? mnie męczy jeszcze okropna zgaga...

Gość ciezarowkaa25
pewnie was to nie pocieszy ale mnie sie moje dolegliwości rozwinęły dopiero koło 8 tyg - doszły zawroty głowy straszne, w pracy, w kościele w markecie słabłam i skończyło się na l4 - i wstręt do mnóstwa rzeczy - i trzymało mnie tak do 16 tc i mijało strasznie powoli - myśl na co masz ochotne do jedzenia i to jedz - mnie tylko to trzymało że jak wymyślilam coś to chciałam to zjeść - reszta była nie do zjedzenia

Gość ciezarowkaa25
a pocieszające jest to że podobno im więcej objawów tym pewniejsza ciąża i że się dobrze rozwija - gorzej jakby te objawy nagle ustały

smutna jak cie boli glowa to moesz apapa lub paracetamol to wszystko to samoi:) tylko ibuprofenu nie wolno w ciazy:) wez lyknij jedna tabletke moze hcociaz zlagodzi bol glowy:) Wypij sobie wode albo przegryz platki migdalow bo pomagaja na mdlosci no i imbir mozesz sobie kupic i mieszac np z herbatka:) Takie uroki ciazy:) przejdzie w II trymestrze:)

smutna miałam dokładnie tak samo: pierwsza ciąża idealna, a w 12tc łyżeczkowanie teraz koszmar do 16tc i wszystko jest na dobrej drodze. Od 15tc czuję ruchy, więc jak mdłości ustały nie martwiłam się. I mam już 22 tc :)

Gość smutna;(
Minia jak to róznie sie dzieje w tym zyciu..eeh. To śowetnie! Gratuluje Ci :) a co bedziesz miala córcie czy synka? i kiedy sie dowiedzialas o płci? powodzenia:)

smutna ja trzymam kciuki za Ciebie :) na usg w 16tc wstępnie dziewczynka, w piątek idę na połówkowe i liczę, że się nie zmieni :)

Gość smutna;(
dziekuje Ci:) ale fajnie:* ... ja w głębi serduszka własnie chcialabym miec córke,a mąż syna.. ale co bedzie to bedzie tak samo Kochane :)

Gość Mauuu
U mnie 6 i 7 tydzień był najgorszy, miałam takie same objawy jak ty. Przeleżałam całe dnie w łóżku bo nie miałam sił. Nie da się sobie pomóc,niestety. Potem było coraz lepiej, były dni lepsze i gorsze, a po 13 tyg. to już mi nic nie było. Życzę wytrwałości

Gość axia1
Dzisiaj odebrałam wyniki moczu i w posiewie wyszło że mam gronkowca złocistego w ilości 10^5. Czy to bardzo żle? Wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek...

Ja ciagne 7 tydzien i tez czuje sie okropnie. Caly dzien koszmarne mdlosci...ale nie martw sie smutna..podobno to tak tylko maxymalnie do 12 tygodnia, tak mi lekarz powiedzial:)Przetrwamy!!

Gość Kamilenka21
Potrzebuje pomocy. Ja rozumiem ze kazda kobieta przezywa ciaze na rozne sposoby , ale to co dzieje sie ze mna jest niepokojace. Jestem w 6tyg. ciazy. Mam mdlosci od rana do nocy , bez przerwy. Nie moge niczego jesc. Jestem slaba i mam goraczke. Co najgorsza bardzo boli mnie brzuch. Co jakis czas czuje mocny bol w brzuchu jak na miesiaczne. Czasami czuje nawet bol krocza. To mnie juz wykancza. Nie mam juz sily. A lekarz dopiero za tydzien. Mieszkam w uk i nie mam co ze soba zrobic :(

Gość Martyna 19
Witam. Jestem w 11 tygodniu ciazy. Tak samo jak niektore z was czuje sie okropnie. Cokolwiek zjem od razu biegiem do łazienki. Nawet herbatka mietowa mi nie pomaga. Mam noce nie przespane, straszną biegunkę a do tego zapalenie pęcherza. No ale cóż. To moja pierwsza ciaza i miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. A migdaly sa dobre na zgage ;)

Gość gość
bol glowy to norma duzo pij plynow lekow nie polecam w pierwszym trymestrze